;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Då var det dags igen…
Match: Dackarna - Indianerna (2008-04-29)
Resultat: 62-34
Publik: 4672


Efter en lÄng vÀntan var sÄ Àntligen sÀsongen igÄng. Alla visste att premiÀren skulle bli tuff, men att Dackarna var sÄ överlÀgsna kom som en riktig kalldusch för alla Indianer.

Pratade innan matchen med Simon Gustafsson som sĂ„g pĂ„ premiĂ€ren med försiktig tillförsikt. ”IstĂ€llet för Roman och Kaj har vi tvĂ„ unga och hungriga förare
 och vi vann hĂ€r för tvĂ„ Ă„r sedan sĂ„ man vet aldrig.” ApropĂ„ nyförvĂ€rv vĂ€drade jag ocksĂ„ min egen nervositet för engelsmĂ€n pĂ„ svenska banor. Simon kunde dock lugna mig med att ”Edward Ă„ker bra pĂ„ lĂ„nga banor i England dĂ€remot har han hittills haft problem med sitt material i Sverige, det Ă€r dĂ€rför han har med sin engelske mekaniker idag.”


Edward Kennett, en av de nya förarna

SjĂ€lvklart var jag ocksĂ„ tvungen att ta reda pĂ„ hur Simon sĂ„g pĂ„ att möta Indianfostrade DackeförvĂ€rvet Ludvig Lindgren. ”Roligt att möta Ludde, det brukar bli jĂ€mna möten och enda sedan knattetiden har det skiftat mellan vem som vunnit. SjĂ€lvklart hade det varit kul att ha kvar honom i laget men om han tycker att det kĂ€nns bĂ€ttre att köra i MĂ„lilla sĂ„ Ă€r det bara att önska honom lycka till.”

Efter den korta intervjun var det sĂ„ dags att fördriva dödtid innan första start, trĂ€ningen Ă€r ju som bekant bortplockad till denna sĂ€song. JĂ€mte trĂ€ningen Ă€r sĂ€songens regelĂ€ndringar att föraren som kör med nummer Ă„tta inte fĂ„r lĂ„na ut sina dĂ€ck till övriga förare samt att ”miljömatta” för att suga upp oljespill mm mĂ„ste finnas under varje cykel.

SĂ„ till tĂ€vlingen som tyvĂ€rr i sig blev en avslagen historia. Efter de fem inledande heaten dĂ„ alla förare hade presenterat sig stod det i realiteten klart att detta skulle bli en indianslakt. 19-11 till hemmalaget med bara tvĂ„ egentligt positiva tendenser i IndianlĂ€gret, Piotr Protasiewicz trepoĂ€ngare i det femte heatet samt ovannĂ€mnde Simon Gustafssons seger i reservheatet efter en klockren start. Heatet slutade Ă€ndock 3-3 efter att pappa ”Henka” Gustafsson missade poĂ€ngplats.


Simon Gustafsson pÄ vÀg mot heatseger

Som om inte inledningen varit illa nog fortsatte den nedÄtgÄende spiralen i heaten efter dÀr hemmalaget radade upp tvÄ dubbelsegrar samt en 4-2:seger, vilket i en handvÀndning ökade pÄ deras ledning frÄn Ätta poÀng till arton!! I detta lÀge var matchen avgjord, dock samlade Indianerna sina krigare till en sista anfallsvÄg och efter att det nionde heatet slutat oavgjort vann bortalaget sÄ Àntligen ett heat efter kamp Ànda in pÄ mÄllinjen, 4-2 efter det att Piotr Protasiewicz besegrat hemmalagets kapten Hans Andersen och Adrian Miedzinski, som efter en lite trevande inledning pÄ kvÀllen Àntligen hittat rÀtt pÄ instÀllningarna tog den sista poÀngen framför Andreas Bergström.

38-22 i paus skulle efter tvÄ oavgjorda heat bli lÄngt vÀrre, efter avslutningen, 5-1, 4-2, 4-2, 5-1 var det smÄtt pinsamma slutresultatet 62-34 ett faktum.

Pratade efter matchen med nÄgra förare som summerade kvÀllen som följande.

Protasiewicz: ”Jag har haft problem med maskinerna hela sĂ€songen, och idag var de alldeles för trötta
 Ă„kte jag ute blev jag omĂ„kt för att motorerna inte orkade vĂ€nda runt och Ă„kte jag inner blev jag omĂ„kt för att jag inte fick upp farten. Men det Ă€r inget att skylla pĂ„, vi möter ju mĂ€starna.”


Indianerna mötte ÀndÄ mÀstarlaget

Henrik Gustafsson: ”De ryckte i början, hade vi varit med dĂ€r sĂ„ hade det kanske kunnat bli lite mer match.”
”Henka” angĂ„ende insatsen i heat tvĂ„. ”Jag hade felinstĂ€llt i början vi rĂ€knade alla med att banan skulle vara mycket halare
 men inget att sĂ€ga om resultatet, vi möter ett vĂ€ldigt bra lag.”

Edward Kennet: ”Allt detta var nytt för mig sĂ„ jag fĂ„r vara nöjd med resultatet. Det var tufft men kul att köra hĂ€r, de har ett fantastiskt lag.”

Magnus Zetterström: ”Vi fĂ„r inte börja hĂ€nga lĂ€pp efter det hĂ€r, vi mĂ„ste kĂ€mpa vidare nĂ€sta vecka!”

NyförvÀrven dÄ? Jo de skötte sig bra efter trevande inledningar Äkte bÄde Edward och Adrian fantasifullt och med en otrolig kÀmpaglöd. Deras 5 respektive 6 poÀng Àr absolut i klass med vad man kan begÀra. Det Àr pÄ de mer etablerade förarna vi skall ta mer poÀng.

Slutligen, vi möter seriens i sÀrklass bÀsta lag och jag vill inte pÄ nÄgot sÀtt förringa deras insats för de var bÀttre pÄ allt! Men i Àrlighetens namn sÄ bjuder i mitt tycke inte en tjock uppriven bana pÄ nÄgon rolig speedway, till GP-tÀvlingar Àr banan slÀt och fin, detta medför omkörningar frÄn alla tÀnkbara vinklar och vrÄr. Vad vi fick se igÄr var en kurva action sedan nÄgra fÄ omkörningar via innerspÄr mest pÄ grund av andras misstag. Detta Àr min personliga Äsikt i egenskap av speedwaysupporter och bejakare av propagandaspeedway. Dock skall jag Äterigen förtydliga att jag inte pÄ nÄgot sÀtt vill förringa Dackarnas överlÀgsenhet i gÄrdagens match.

Indianförarnas betyg: (1-5 dÀr fem Àr bÀst)
1. Adrian Miedzinski3-Svag trea, förutom det inledande heatet var han bra med och avslutningen bÄdar gott för framtiden.
2. Magnus Zetterström2Magnus har Äkt hÀr förr och gjorde förra sÀsongen en riktigt bra match i MÄlilla, sÄ lite mer mÄste man kunna krÀva.
3. Matej Ferjan0Katastrof!
4. Edward Kennett3-Svag trea, var med bra i heaten, och visade en bra instÀllning men mattades tyvÀrr pÄ slutet. Jag Àr positivt överraskad!
5. Piotr Protasiewicz3+”Pepe” Ă€r inte lĂ€ngre en vĂ€rldsstjĂ€rna i parantet till exempelvis Andreas Jonsson eller Hans Andersen sĂ„ insatsen Ă€r klart godkĂ€nd. Att han tog sex av sex starter bĂ„dar ocksĂ„ gott inför nĂ€stkommande match.
6. Henrik Gustafsson2BÄde vi och Henka sjÀlv vet att han kan mer.
7. Simon Gustafsson3-Borde haft nÄgon poÀng till med sig, men sköter i övrigt sitt jobb klanderfritt.
8. David RohlĂ©n-Åkte ej.

Skribent: Peji

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu