;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Aldrig förr har så många kunnat glädjas över så li
Match: Indianerna - Masarna (2005-09-06)
Resultat: 46-50
Publik: 3435


I normala fall skulle i varje fall undertecknad gĂ„tt omkring och varit smĂ„frustrerad och bitter över en förlust med fyra poĂ€ng, en match som förlorades i sista heatet och dĂ€ri Indianerna hade ledningen under sĂ„ gott som hela matchen, men jag kan sĂ€ga att de normala kĂ€nslorna för en stund dövats av lĂ€ttnaden och glĂ€djen över att kunna skriva
NU LADDAR VI FÖR ELITSERIEN 2006!!!

SĂ„ till matchen. KvĂ€llen inleddes med ett av kvĂ€llens, om inte bĂ€sta sĂ„ i alla fall roligaste heat. Mot hemmalagets Henrik Gustafsson och Magnus Zetterström stĂ€lldes nĂ€mligen vĂ€rldens bĂ€ste speedwayförare Tony Rickardsson. Men vad spelar det för roll om man rĂ„kar ha nĂ„gra VM-guld nĂ€r man möter hövding Gustafsson sjĂ€lv! ”Henka” stĂ„tade med en kanonstart och som inte det vore nog fick Ă€ven Zetterström till en utomordentlig förstakurva. I över tvĂ„ varv kĂ€mpade Rickardsson för att ta sig förbi ”Zorro” och dĂ€rmed upp pĂ„ andraplatsen, genom att sedan ha tagit innerplanen till hjĂ€lp lyckades han mot slutet knipa en tvĂ„poĂ€ngare men mot ”Henka” var denna gĂ„ng inget att göra.

Det första heatet slutade med Indianseger 4-2 som följdes upp med ytterligare en 4-2seger i reservheatet. Efter inledningen 8-4 var det sĂ„ dags för kvĂ€llens lektion i omkörningar signerad Kaj Laukkanen. Laukkanen stĂ€lldes i par med Roman Povazhny mot Masarnas ungtuppar Antonio LindbĂ€ck och Fredrik Lindgren. De bĂ„da dalkarlarna tog starten samtidigt som Laukkanen gjorde en praktmiss, men vad gjorde vĂ€l det. Först passerades LindbĂ€ck sedan formligen grundlurades Lindgren upp pĂ„ lĂ€ktaren och ytterligare en fenomenal körning av vĂ„r ”flygande finne” var fullbordad. TyvĂ€rr lyckades inte Povazhny nĂ„got vidare i detta heat vilket resulterade i ett oavgjort 3-3 heat.

Efter detta spÀnnande tredje heat var det sÄ dags för det fjÀrde, ett heat dÀr Piotr Protasiewicz rundade sjÀlvaste Leigh Adams samtidigt som Rafal Okoniewski besegrade gÀsternas Niklas Aspgren efter en hÄrd kamp. 4-2 i detta heat gjorde att vi efter fyra körda heat kunde summera 15-9 i hemmafavör.

Matchen gick vidare med ytterligare en 4-2seger genom ”Henka” Gustafsson och Adrian Miedzinski för att sedan följas upp med tvĂ„ stycken oavgjorda heat. Vid stĂ€llningen 25-17 började det sĂ„ hĂ€nda saker i Maslaget, genom bland annat tvĂ„ mycket lyckade toppningar körde masarna pĂ„ de tre nĂ€stkommande heaten 12-6 och hastigt och lustigt hade hemmalagets stora ledning krympt till ynka tvĂ„ 31-29 nĂ€r det sĂ„ var dags för pausvila.

NĂ€r matchen sĂ„ kom igĂ„ng igen gjorde den det pĂ„ absolut bĂ€sta tĂ€nkbara sĂ€tt, Indianreserverna Miedzinski och Okoniewski bĂ€rgade en dubbelseger genom mycket fin körning och den negativa trenden var för ett ögonblick bruten. Men (jag har skrivit det förr) sĂ€g den lycka som varar! För redan i heatet efter var det dags för Masarna att ge igen, dock inte till fullo dĂ„ ”Pepe” Protasiewicz tog sig om LindbĂ€ck och dĂ€rmed sĂ€rade pĂ„ en till synes sĂ€ker Masfemetta, att Rickardsson sedan tog hem en överlĂ€gsen seger mĂ„ vĂ€l denna gĂ„ng vara hĂ€nt.

Indianernas ledning med tvĂ„ ordinarie heat kvar att köra var sĂ„ nere pĂ„ fyra poĂ€ng, en ledning som bibehölls tills det var dags för nomineringsheaten. TvĂ„ heat man som Indiansupporter helst av allt vill glömma. I det första av dessa tvĂ„ stĂ€lldes Indianduon Magnus Zetterström och Kaj Laukkanen mot gĂ€sternas Piff och Puff
jag menar Antonio LindbĂ€ck och Fredrik Lindgren. Detta blev en kamp som slutade precis sĂ„ som ingen hemmasupporter hoppats pĂ„, det vill sĂ€ga med en femetta i Masfavör. Detta gjorde att stĂ€llningen inför kvĂ€llens sista heat var 45-45 och förutsĂ€ttningarna dĂ€rav glasklara, vinna eller försvinna. Hemmalaget mönstrade hĂ€r ”Henka”/”Pepe” detta mot gĂ€sternas firma Rickardsson/Adams. Detta var ett spĂ€nnande heat dĂ€r platser flertalet gĂ„nger skiftade, dock hade aldrig Indianerna vid nĂ„got tillfĂ€lle bĂ€ttre Ă€n oavgjort, och till slut slutade Ă€ven detta heat 5-1 i Masfavör. Vi tackar för en god match och gratulerar Masarna till segern 50-46.

Indianförarnas betyg: (1-5 dÀr fem Àr bÀst)

1. Magnus Zetterström 3 En klart godkÀnd match, alltid kul att se denne kÀmpe kriga sig till poÀng.
2. Henrik Gustafsson4 Alltid drar man lite extra pĂ„ smilbanden nĂ€r ”Henka” pĂ„ HĂ©a visar stjĂ€rnorna vart skĂ„pet skall stĂ„.
3. Kaj Laukkanen 3 En svag trea, men uppvisningen i heat tre gjorde att Kaj fick chansen att visa klass Àven denna gÄng.
4. Roman Povazhny1 TyvÀrr ingen vidare sÀsongsavslutning.
5. Piotr Protasiewicz 4 Svag fyra. Fattas lite av det lilla extra men det slog gnistor om ”Pepe” nĂ€r han lekte hem segern mot Adams i heat fyra.
6. Rafal Okoniewski 3 En svag trea, men som reserv gjorde han sitt jobb, hade dock svÄrt att fÄ upp den riktiga farten denna kvÀll.
7. Adrian Miedzinski 3 Samma som ”Okon” en svag trea, men visade att potential finns för framtiden.

Skribent: "Peji"

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu