;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Aldrig förr har så många kunnat glädjas över så li
Match: Indianerna - Masarna (2005-09-06)
Resultat: 46-50
Publik: 3435


I normala fall skulle i varje fall undertecknad gått omkring och varit småfrustrerad och bitter över en förlust med fyra poäng, en match som förlorades i sista heatet och däri Indianerna hade ledningen under så gott som hela matchen, men jag kan säga att de normala känslorna för en stund dövats av lättnaden och glädjen över att kunna skriva…NU LADDAR VI FÖR ELITSERIEN 2006!!!

Så till matchen. Kvällen inleddes med ett av kvällens, om inte bästa så i alla fall roligaste heat. Mot hemmalagets Henrik Gustafsson och Magnus Zetterström ställdes nämligen världens bäste speedwayförare Tony Rickardsson. Men vad spelar det för roll om man råkar ha några VM-guld när man möter hövding Gustafsson själv! ”Henka” ståtade med en kanonstart och som inte det vore nog fick även Zetterström till en utomordentlig förstakurva. I över två varv kämpade Rickardsson för att ta sig förbi ”Zorro” och därmed upp på andraplatsen, genom att sedan ha tagit innerplanen till hjälp lyckades han mot slutet knipa en tvåpoängare men mot ”Henka” var denna gång inget att göra.

Det första heatet slutade med Indianseger 4-2 som följdes upp med ytterligare en 4-2seger i reservheatet. Efter inledningen 8-4 var det så dags för kvällens lektion i omkörningar signerad Kaj Laukkanen. Laukkanen ställdes i par med Roman Povazhny mot Masarnas ungtuppar Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren. De båda dalkarlarna tog starten samtidigt som Laukkanen gjorde en praktmiss, men vad gjorde väl det. Först passerades Lindbäck sedan formligen grundlurades Lindgren upp på läktaren och ytterligare en fenomenal körning av vår ”flygande finne” var fullbordad. Tyvärr lyckades inte Povazhny något vidare i detta heat vilket resulterade i ett oavgjort 3-3 heat.

Efter detta spännande tredje heat var det så dags för det fjärde, ett heat där Piotr Protasiewicz rundade självaste Leigh Adams samtidigt som Rafal Okoniewski besegrade gästernas Niklas Aspgren efter en hård kamp. 4-2 i detta heat gjorde att vi efter fyra körda heat kunde summera 15-9 i hemmafavör.

Matchen gick vidare med ytterligare en 4-2seger genom ”Henka” Gustafsson och Adrian Miedzinski för att sedan följas upp med två stycken oavgjorda heat. Vid ställningen 25-17 började det så hända saker i Maslaget, genom bland annat två mycket lyckade toppningar körde masarna på de tre nästkommande heaten 12-6 och hastigt och lustigt hade hemmalagets stora ledning krympt till ynka två 31-29 när det så var dags för pausvila.

När matchen så kom igång igen gjorde den det på absolut bästa tänkbara sätt, Indianreserverna Miedzinski och Okoniewski bärgade en dubbelseger genom mycket fin körning och den negativa trenden var för ett ögonblick bruten. Men (jag har skrivit det förr) säg den lycka som varar! För redan i heatet efter var det dags för Masarna att ge igen, dock inte till fullo då ”Pepe” Protasiewicz tog sig om Lindbäck och därmed särade på en till synes säker Masfemetta, att Rickardsson sedan tog hem en överlägsen seger må väl denna gång vara hänt.

Indianernas ledning med två ordinarie heat kvar att köra var så nere på fyra poäng, en ledning som bibehölls tills det var dags för nomineringsheaten. Två heat man som Indiansupporter helst av allt vill glömma. I det första av dessa två ställdes Indianduon Magnus Zetterström och Kaj Laukkanen mot gästernas Piff och Puff…jag menar Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren. Detta blev en kamp som slutade precis så som ingen hemmasupporter hoppats på, det vill säga med en femetta i Masfavör. Detta gjorde att ställningen inför kvällens sista heat var 45-45 och förutsättningarna därav glasklara, vinna eller försvinna. Hemmalaget mönstrade här ”Henka”/”Pepe” detta mot gästernas firma Rickardsson/Adams. Detta var ett spännande heat där platser flertalet gånger skiftade, dock hade aldrig Indianerna vid något tillfälle bättre än oavgjort, och till slut slutade även detta heat 5-1 i Masfavör. Vi tackar för en god match och gratulerar Masarna till segern 50-46.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)

1. Magnus Zetterström 3 En klart godkänd match, alltid kul att se denne kämpe kriga sig till poäng.
2. Henrik Gustafsson4 Alltid drar man lite extra på smilbanden när ”Henka” på Héa visar stjärnorna vart skåpet skall stå.
3. Kaj Laukkanen 3 En svag trea, men uppvisningen i heat tre gjorde att Kaj fick chansen att visa klass även denna gång.
4. Roman Povazhny1 Tyvärr ingen vidare säsongsavslutning.
5. Piotr Protasiewicz 4 Svag fyra. Fattas lite av det lilla extra men det slog gnistor om ”Pepe” när han lekte hem segern mot Adams i heat fyra.
6. Rafal Okoniewski 3 En svag trea, men som reserv gjorde han sitt jobb, hade dock svårt att få upp den riktiga farten denna kväll.
7. Adrian Miedzinski 3 Samma som ”Okon” en svag trea, men visade att potential finns för framtiden.

Skribent: "Peji"

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu