;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Ingen lyckad kväll på Arendal
Match: Kaparna - Indianerna (2005-07-05)
Resultat: 62-34
Publik: 1733


Banan på Arendal hade fått sig en ordentlig regnskur på eftermiddagen och var därför ganska tjock och med mycket fäste. Dets bjöds å andra sidan på mycket bra speedway med många omkörningar, tyvärr för Indianernas del var det oftast hemmalaget som stod för dem.

Den första presterades dock av Henka Gustafsson i heat 1. Kaparna såg ut att gå mot en ny chocköppning likt förra veckan. Robert Miskowiak vann starten från bana ett och Hampel hängde med runt från trean. Kuciapa som gjorde sitt första heat någonsin på denna bana passerade Hampel tidigt. Därefter la sig Jaroslaw Hampel att jaga denne som höll undan hela vägen. I sista kurvan kunde dock Henka utnyttja ett misstag och rutinerat slinka förbi. Kampen mellan de övriga hade gett Miskowiak ett ganska bra försprång. 3-3 och en hygglig start för Närkes stolthet som dessutom nollade Jarek Hampel, matchens enda GP-förare. Det skulle kunna ge råg i ryggen men i reservheatet satte Kaparna in rycket. Adrian Miedzinski hängde skapligt på Chromik men föll. Han tog sig snabbt av banan och Kaparna tog 5-1 framför en distanserad Johansson.

Indianerna såg ut att rycka upp sig nästa heat. Joonas Kylmäkorpi och Pawel Hlib hade problem i startsvängen men var snabbt uppe i ledning. Indianerna höll ett tag 3-3 men kämpen Hlib tog sig först förbi Okoniewski och gnetade sig sedan förbi Kaj. Laukkanen svarade och gav den unge polacken en bra fajt. I näst sista kurvan satsade han allt på yttern men föll. 5-1 igen och det började se mörkt ut. Indianerna har ett starkt kort i Piotr Protasiewicz, och han blev förste Indian att vinna ett heat. Han gav Kim Jansson en lång resa i förstakurvan och gick raskt upp i ledning. Pepe vann och det på kvällens snabbaste tid så långt. Mer överraskande var Tobias Johanssons enpoängare före Tomasz Gapinski, starkt. Heatet slutade 2-4 och man tänkte att kan Indianerna hålla detta tills man får toppa så kan nog matchen bli jämn.

I heatet efter fick vi uppleva regeln om frysning av heat när Adrian föll som sista man. I övrigt finns inte mer att säga om heatet, som var rätt utdraget, än att Rafal Okoniewskis heatseger gav 3-3 och hopp åt gästerna. Nu fick Indianerna toppa, men Henka och Maciej hade öppnat bra så det fanns ingen anledning egentligen. Dock kunde de inte hindra Joonas Kylmäkorpi och Pawel Hlib att ta sin andra femetta. Henka jagade Pawel med en frenesi av sällan skådat slag, var på väg om flera gånger men Hlib kunde stänga. I näst sista kurvan fick Henka stoppsladd och passerades av Kuciapa.

Rafal Okoniewski var svajig idag, han följde upp sin heatvinst med en nolla i heat 7. Inte heller Kaj hade mycket att sätta emot Miskowiak och Hampel, där den sistnämnde bytt cykel. 28-14 och det började se riktigt tungt ut.

Ett bra heat bjöds publiken därefter av Pepe och Pawel. Kylmäkorpi vann men de båda polackerna slet fantastiskt för att komma före varandra, Pepe stängde rutinerat och gick segrande ur den striden. Heatet slutade ändå 4-2. I heat 9 var det dags för Kuciapa och Gustafsson igen, denna gång mot Jansson och Gapinski. Maciej Kuciapa tog starten och vann heatet. Kim Jansson kunde dock komma emellan Henka och hans lagkamrat men heatet slutade med indianvinst 4-2. Rikard Andersson toppade nu bort Adrian och satte in Rafal, men vad hjälpte det? Hampel hade fått en ordentlig fart. Roman Chromik höll länge andraplatsen men Pepe krigade sig förbi. Okon sist och 4-2.

I paus valde Indianerna att sätta in Pepe istället för Tobias, Adrian var redan borttoppad så tidigare, och då kan man inte toppa bort honom igen så han fick köra. Kanske något otaktiskt att sätta in sin bästa förare i ett heat Henka eller Maciej borde kunna vinna. Men iallafall, Pepe vann programenligt och såg ut att få med sig Adrian ur förstaböj som tvåa. Men Kim och sedan Roman körde om honom. 3-3 är tyvärr ett för klent resultat i ett toppat reservheat. Kaj Laukkanen hade kört klart för kvällen, Henka in i hans ställe men trots att han hängde Hlib i bakhjulet i 4 varv blev det bara en poäng. Maciej nollade och Gapinski som inlett med två nollor fick ett ryck och vann. 46-26 och matchen var i stort sett avgjord. Miskowiak vann även nästa heat och Henka och Okon höll ett tag Kylmäkorpi bakom sig men ingen av dem gjorde det i mål.
Heat 14 vanns övertygande av Hampel, Pepe fick aldrig tillfälle att jaga utan var hårt uppvaktad av Gapinski som han lyckades hålla bakom sig.

Henrik Gustafsson kom tvåa i heat 15 och tog revansch på Kim Jansson, åt Hampel fanns inte mycket att göra. Okoniewski sist. Matchen slutade ändå med en Indianseger, föga förvånande signerad Pepe Protasiewicz. Han vann ganska enkelt mot Kylmäkorpi och Miskowiak som dock kom in som tvåa och trea före Maciej.

Storstryk för Indianerna, större än väntat egentligen. Finns det då inget positivt att ta med sig? Jo, lite finns iallafall. Pepe är en jämn och stabil klassförare, den enda som slog glödhete Kylmäkorpi idag. Henka kämpar och sliter och visar mycket vilja. Förtjänade egentligen fler poäng. Maciej är ojämn men kan han höja sin lägstanivå är högstanivån rätt hög. Övriga lämnade väl en del i övrigt att önska däremot. Kaparna är också ett lag som tycks ha fått upp farten efter en tung och skadefylld inledning. Så trots tabelläget är det egentligen inget dåligt lag som besegrade Indianerna ikväll.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)

1. Henrik Gustafsson2 Stark tvåa.Återigen fungerade inte starterna och att ständigt jaga genererar inte i några högre poängsummor.
2. Maciej Kuciapa3 Svag trea, började starkt men mattades, hade mycket svårt när han kom efter från start.
3. Kaj Laukkanen1 Skadade sig och kunde inte hålla i styret ordentligt efter det men han var inte bra innan dess heller.
4. Rafal Okoniewski2 Positiv trend gällande satsningen men nu måste "Okon" börja leverera även när han missar starter.
5. Piotr Protasiewicz4 Som alltid en stabil insats, visst hade man hoppats på fler poäng i mötena med exempelvis Hampel, men "Pepe" står för en klart godkänd insats.
6. Adrian Miedzinski 1 Inte den kväll som Adrian hoppats på.
7. Tobias Johansson 1 Samma visa här som med Adrian Miedzinski

Skribent: Gästskribent Björn Lindquist (Betyg av: PJ)

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu