;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

En tävling i sann svensk sommaranda
Match: Indianerna - Luxo Stars (2005-06-21)
Resultat: 45-51
Publik: 1307


Så var det dags för en tävling i sann svensk sommaranda, trettiominuters ösregn, slamsug, vägskrapa och en blöt publik!

Efter att banpersonalen gjort ett otroligt fint jobb med att restaurera banan efter det tunga skyfall som drabbade Héa var det så något försenat dags för första start. Detta var ett heat som hemmapubliken helst ville glömma då det resulterade i en fullständigt överlägsen dubbelseger för Luxo Stars genom Mikael Max och Krzystof Jablonski, detta mot Henrik Gustafsson och Roman Povazhny.


Mikael Max och Jablonski på väg mot en 5-1:a i heat 1

Men redan efter det andra heatet kunde hemmapubliken ta sig ur chocken här gav nämligen Indianerna igen genom att senaste tillskottet i Indiantruppen Maciej Kuciapa bärgade en säker trepoängare före lagkamraten Magnus Zetterström.

Efter en 4-2 seger till Luxo i heat tre var det så dags för det på förhand så spännande ”Stjärnmötet” mellan Indianernas Piotr Protasiewicz och gästernas Andreas Jonsson. Tyvärr visade sig detta heat inte alls vara den thriller som publiken hoppats på, Jonsson tog starten och sedan ökade avståndet till den akterseglade Protasiewicz sakta men säkert heatet igenom. Att gästernas Tomasz Bajerski också besegrade Kuciapa gjorde att heatet tillslut skrevs 4-2 till Luxo Stars. Efter fyra heat var således ställningen 10-14 till Luxo Stars.


Adreas Jonsson vann stjärnmötet mot Protasiewicz

Matchen fortsatte sedan med att lagen körde hem var sin 4-2:a och ett oavgjort heat viket betydde fortsatt ledning med fyra poäng för våra gäster, så var det dags för det mest händelserika partiet under matchen. I heat åtta var det nämligen dags för Andreas Jonsson att få smaka på Finsk SISU. Här ställdes Kaj Laukkanen och Rafal Okoniewski mot tidigare nämnda Jonsson och Tomasz Bajerski. Indianförarna tog starten med en ursinnigt jagande ”AJ” efter sig, denne lyckades passera Okoniewski och tog så upp jakten på Laukkanen. Det längsta strået i den fighten drog tillsist hemmaföraren Laukkanen. Denna 4-2 seger följdes så upp med ytterligare en oerhört mäktig insats från hemmalaget. Denna gång genom ”Pepe” Protasiewicz och Maciej Kuciapa som körde hem en femetta mot en starkt jagande Mikael Max och Krzystof Jablonski. Dessa två mycket starka insatser gjorde att Indianerna för första gången denna kväll tog ledningen i matchen (28-26).


”Pepe” och Kuciapa körde in en bejublad femetta i heat 9

Men som så mången gång förr bet gästerna obönhörligt tillbaka direkt. Detta genom Andreas Jonsson och Tomasz Bajerski som körde hem 5-1 mot ”Zorro” Zetterström (som frenetiskt jagade Bajerski i fyra varv och sånär snuvade honom på tvåpoängaren) och Roman Povazhny.

Ställningen i paus summerades således till 29-31 till Luxo Stars, något som Indianerna inte alls tänkte nöja sig med utan genom två inledande 4-2 segrar på matchens andra hälft återtog hemmalaget ledningen och hade därmed skaffat sig två poängs ledning inför de fyra avslutande heaten (37-35). Från den sista av dessa två 4-2 segrar minns vi speciellt ”Pepes” omkörning på Hans Andersen i heat 12, där Dansken tog starten och Pepe sedermera lyckades pressa sig förbi Andersen på insidan efter en snygg manöver.

De två kvarvarande ordinarie heaten slutade totalt 9-3 till Luxo vilket gjorde att ställningen inför nomineringsheaten var 40-44.

Med förutsättningen vinna eller försvinna ställdes så ”Henka” Gustafsson i par med Kuciapa för Indianerna mot bortalagets Hans Andersen och Peter Karlsson. Heatet slutade precis så som ingen av hemmasupportrarna hade hoppats nämligen 5-1 till Luxostars. Dock inte utan kamp Kuciapa jagade de båda Målillaförarna duktigt i så när som på fyra varv när han sedan i den sista kurvan fick stopp.

Matchens och kvällens sista heat var ett av de absolut bästa på år och dag, Indianerna ställde här upp med Laukkanen och Protasiewicz dessa två hade Jonsson och Max att ta sig an. ”Pepe” och Jonsson inleder heatet med en vild kamp om förstaplatsen där de flera gånger växlar placeringar. Vid ett tillfälle när Jonsson var på väg att ta tillbaka förstaplatsen från Protasiewicz, kommer så på ett snävt innerspår Laukkanen från ingenstans. Denne lyckas tillslut bärga segern före Jonsson och Protasiewicz.

Detta spännande sistaheat genererade i att slutresultatet skrevs till 45-51 till våra gäster.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)

1. Roman Povazhny 1 Roman gör tyvärr ytterligare en mycket svag insats.
2. Henrik Gustafsson 3 Stark trea. Blandade och gav kvällen igenom, tyvärr var avslutningen för svag idag.
3. Kaj Laukkanen4 Återigen visar Kaj att han är oerhört stark på hemmaplan!
4. Rafal Okoniewski2 Åkningen var bättre än vad poängen visar men det räcker ändå inte till mer än en två:a i betyg denna gång.
5. Piotr Protasiewicz 4 Svag fyra, missarna mot Jonsson är inte så mycket att säga om denna gång
6. Maciej Kuciapa 4 Vem hade vågat hoppas på att det skulle vara ett sådant fynd klubben hittat i 29:årige Kuciapa!
7. Magnus Zetterström 3 Svag trea kan mycket mer, men det fattades lite av det lilla extra idag.
Skribent: Peter Johansson

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu