;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Delad glädje är inte alltid dubbel glädje!
Match: Indianerna - Vargarna (2005-06-14)
Resultat: 52-44
Publik: 2853


Ja så kände jag och nog många med mig efter gårdagens match. Glädjen för oss Indiansupporters bestod i en vunnen match, för Vargfansen i att de efter denna match säkrade den åtråvärda bonuspoängen.

Så till själva matchen, som började med ett kanonheat där ur-Indianen ”Henka” Gustafsson i par med Roman Povazhny ställdes mot bortalagets Daniel Nermark och Lukas Dryml. Indianförarna knep starten men redan i utgången av första kurvan kunde Dryml passera dem båda, något som ”Henka” inte tänkte låta ske utan strid. Redan i utgången av den andra kurvan pressade sig Indianföraren förbi sin motståndare med en fräck manöver på innerkanten och kunde i och med detta behålla ledningen in till mål samtidigt som Povazhny kunde behålla sin tredjeplats.


Henrik Gustafsson leder heat 1 före Lukas Dryml

Efter denna inledande 4-2seger var det så dags för en mycket intressant premiär, nämligen Maciej Kuciapas första heat i Indianväst. Kuciapa ställdes tillsammans med Magnus ”Zorro” Zätterström mot Vargarnas rutinerade Australier Steve Johnstone och den mycket lovande junioren Andreas Messing. Detta heat vanns även det tillslut med 4-2 efter att ”Zorro” kämpat sig upp från en sista till förstaplats efter en hård kamp med framförallt Johnstone, friskusen Kuciapa knep enpoängaren framför Messing och gjorde i mina ögon ett klart godkänt premiärheat på ”Hea”.


Maciej Kuciapa och ”Zorro” tätt bakom Steve Johnston

Den lyckade inledningen med två 4-2segrar på lika många heat följdes upp med ytterligare ett riktigt bra heat med Indianögon sett. Kvällens andra Indiandebutant Rafal Okoniewski körde in en säker femetta tillsammans med Kaj Laukkanen.

Matchen fortsatte med idel 3-3heat sånär som på varsin 4-2seger fram till det nionde heatet där polackerna Piotr Protasiewicz och Maciej Kuciapa körde hem en femetta till Indianerna. Efter detta heat hade så hemmalaget kört till sig den 12poängsledning (33-21) man behövde för att få till en särkörning om bonuspoängen. Men här var det stopp på bonustanken.


”Pepe” och Kuciapa på väg mot en femetta

Vargarna slog genast tillbaka med inte mindre än två raka femettor genom Adam Shields och Steve Johnstone. Genast var så Indianernas ledning nere till fyra poäng och inte bara bonuspoängen höll på att rinna oss ur händerna.

Efter ett oavgjort tolfte heat och därmed fortsatt fyrapoängsledning var det dags för det högdramatiska trettonde heatet. Här Var bortalaget mycket nära att genom en heatseger från Jason Lyons före ”Henka” och Laukkanen köra ytterligare ett oavgjort heat när så plötsligt Vargföraren drabbades av ett kedjebrott i ingången på sista kurvan på det tredje varvet. Denna händelse gjorde att de båda hemmaförarna kunde smita förbi och inkassera en mycket viktig dubbelseger. Denna följdes sedan upp av ett oavgjort heat och ”Pepe:s” fjärde raka heatseger, tyvärr med ”Zorro” sladdandes på sistaplatsen denna gång.


Protasiewicz vann heat 14 medan ”Zorro” tyvärr slutade sist

Inför nomineringsheaten var ställningen 46-38 och minst oavgjort var säkrat, när så ”Henka” och Kuciapa tvingades se sig slagna av de båda Vargförarna Steve Johnstone och Niklas Klingberg i det femtonde heatet sattes hemmapublikens nerver i viss gungning. Denna oro blev dock kortvarig eftersom ”Pepe” inte hade för avsikt att ta stryk i ett endaste heat denna kväll och tillsammans med Laukkanen tog han kvällens femte trepoängare! Denna avslutande Indianfemetta gjorde att slutresultatet skrevs till 52-44 i hemmafavör!


Kaj Laukkanen och Piotr Protasiewicz avslutar tävlingen med en femetta


Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)

1. Roman Povazhny 1 Roman som haft en riktigt stark svit de senaste matcherna var denna kväll långt under sin normala kapacitet.
2. Henrik Gustafsson 3 Stark trea, som alltid stabil men det lilla extra saknade vi denna kväll.
3. Kaj Laukkanen 4 Den flygande Finnen är tillbaka, en stark fyra på gränsen till toppbetyg.
4. Rafal Okoniewski3 Hade fortfarande problem med smärta p.g.a. sviterna efter skadan, men gjorde trotts detta en klart godkänd debut.
5. Piotr Protasiewicz 5 Att vinna fem heat är starkt, att vinna fem heat överlägset är toppklass!
6. Maciej Kuciapa 3 Lite ojämn men en friskus som gav allt kvällen igenom, en godkänd debut och han kommer säkerligen att ge oss Indiansupporters att hurra under kommande matcher.
7. Magnus Zetterström3 Svag trea kan mycket mer, men visar alltid kämpavilja och stort laghjärta.
Skribent: Peter Johansson

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu