;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Indianerna - Västervik
Match: Indianerna - Västervik (2005-05-24)
Resultat: 43-53
Publik: 2480


Så har vi fått lära oss samma läxa som VMS gjorde förra veckan, med stopp och sviktande toppförare vinner man inga matcher.

Kvällen började dock på bästa tänkbara sätt genom att Roman Povazhny assisterad av lagkapten Henrik Gustafsson körde in en femetta genom fin paråkning mot Västerviks Niels-Kristian Iversen och Peter Ljung. Kvällen fortsatte också i rätt riktning då blixtinkallade Niklas Fridell som ersatte skadade Rory Schlein vann kvällens första reservheat i överlägsen stil tyvärr var parkamraten Adrian Miedzinski ohjälpligt sist.


Roman Povazhny här på bilden ordnade tillsammans med "Henka" en 5-1:a i heat 1

I det tredje heatet började saker och ting strula för hemmalaget då Magnus Zetterström råkade ut för ett kedjebrott och som inte det var nog så vann Västervik heatet med 4-2 genom att Tomasz Gollob tagit hem en trepoängare framför Indianernas Kaj Laukkanen och Bjarne Pedersen.

I det fjärde heatet bjöds sedan hemmapubliken på en riktig uppvisning av Piotr Protasiewicz. Efter en totalmiss i starten lyckades han på något vis ändå hinna med att ge Västerviks Robert Johansson en lång resa samtidigt som han också hann med att passera den dittills heatledande Matej Ferjan innan utgången på den andra kurvan. Att polacken sedan vann heatet överlägset gav förhoppningar inför mästarmötena mot Gollob.


Piotr Protasiewicz körde riktigt bra i heat 4

Efter detta fjärde heat hade Indianerna kört till sig en ledning på fyra poäng (14-10), något som sedan förbyttes till en Västerviksledning med två poäng bara två heat senare. I det nästkommande sjunde heatet var det så dags för Indianernas framgångsrika öppningspar ”Henka” Guatafsson och Roman Povazhny att ta sig an Västerviks två största stjärnor Tomasz Gollob och Bjarne Pedersen. Roman gjorde en kanonstart men lyckades inte hålla Bjarne bakom sig genom första kurvan, samtidigt blev startböjen inget som ”Henka” hade hoppats på han hamnade långt ut och var en bra bit efter tredjeplacerade Gollob. Detta hindrade emellertid inte ”Henka” som inte hade några som helst planer på att se sig slagen av den polske superstjärnan. Han jagade ikapp och efter en hård fight kunde Gustafsson plocka hem en mycket välförtjänt enpoängare. Detta gjorde att heatet slutade 3-3 och att Västervik därmed hade en fortsatt ledning på två poäng.

Kvällen fortsatte med ytterligare tre stycken oavgjorda heat som kunde ha varit fyra om inte Adrian Miedzinski hade fått stopp i det elfte heatet när han låg på en andraplats. Detta gjorde att Västervik istället kunde ta hem en 4-2 seger och därmed utöka sin ledning till fyra poäng (35-31).


Adrian Miedzinski till höger på bilden fick tyvärr stopp från en andraplats i heat 11

Så var det dags för kvällens första ”Inofficiella polska mästerskap” nämligen mötet mellan Indianernas Piotr Protasiewicz och Västerviks Tomasz Gollob. Detta mästarmöte blev tyvärr inget av vad hemmapubliken hoppats på då ”Pepe” totalmissade starten samtidigt som Gollob flög iväg. Istället fick Protasiewicz tillsammans med parkamraten Magnus Zetterström koncentrera sig på att besegra Peter Ljung, något som de med gemensamma krafter mäktade med.

Efter ytterligare ett av de välbekanta 3-3heaten, där ”Henka” i stor stil körde in en trepoängare mot Bjarne Pedersen och Niels-Kristian Iversen var det så dags för kvällens revansch. Nu skulle ”Pepe” få en ny chans att sätta bortalagets Tomasz Gollob på pottan, denna gång blev det heller tyvärr inget med det, det blev faktiskt just ingenting! När Protasiewicz efter att ha vänt tillbaka till depån för att justera kopplingen, enligt honom själv och lagledaren Rikard Andersson återvänt och varit startberedd med någon sekund kvar, uteslöts Indianernas polack p.g.a. tvåminutersregeln. Om detta var rätt eller fel må tvistas men domaren dömer, inget mer med det. Så till heatet Inte nog med att ”Pepe” blev utesluten Västervik Körde också in en femetta vilket förde ställningen till 38-46 i bortafavör. Därmed hade bortalaget säkrat minst oavgjort inför de två avslutande nomineringsheaten. Dessa slutade totalt 7-5 till Västervik vilket i slutändan gjorde resultatet 43-53.


Västervik gick tillslut segrande ur kampen

Västervik var det bättre laget och vi tackar de tillresta bortasupportrarna för en god match, personligen skulle jag vilja tacka den ”överlycklige” Västarvikaren som uppförde en mycket spännande dans- och akrobatikshow vid staketet i utgången på första sväng i pausen innan nomineringsheaten.

Konklusionen av denna match kan väl i alla fall sägas vara att man inte vinner några matcher med fyra stopp och en uteslutning!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)

1. Roman Povazhny 4 Roman gör kanske den bästa matchen i Kumla någonsin, kan han bara mäkta med några omkörningar så kommer han bli en stadig poängplockare.
2. Henrik Gustafsson 3 En stark trea på gränsen till fyra, men det var lite som fattades denna gång.
3. Kaj Laukkanen 1 En totalt misslyckad kväll, inte mycket att säga om. r
4. Magnus Zetterström 3 En svag trea ett stopp på det sättet är inte mycket att säga om, när han satt på sina egna cyklar och de gick i fyra varv åkte han som man kan förvänta.
5. Piotr Protasiewicz 3 En svag sådan blandade uppvisningar av världsklass med några svagare framträdanden.
6. Niklas Fridell 4 En svag fyra men äntligen fick Niklas till det och visade hur bra han egentligen är!
7. Adrian Miedzinski 2 Är det alla som har för höga krav eller är det så att hemmabanan inte passar honom?
Skribent: Peter Johansson

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu