;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Vem hade vågat hoppas på ytterligare en hemmasuccé
Match: Indianerna - VMS Elit (2005-05-17)
Resultat: 52-44
Publik: 1950


Kvällens tillställning var rakt igenom jämn och oerhört spännande, de få som letat sig ut till Kumla motorstadion fick se en högklassig match med en avslutning som inte var något för människor med svaga nerver.

Matchen började med ett kanonheat där Henrik Gustafsson och Roman Povazhny ställdes mot Vetlandas Lee Richardson samt den hittills bästa poängplockaren i Vms för i år David Ruud. Richardson tog starten och behöll den visserligen in i mål men ”Henka” visade att han även i denna match hade för avsikt att spöa storåkare genom att duktigt jaga på Vmsföraren i fyra varv. Bakom hade också Povazhny en hård fight med Ruud, en kamp som Indianföraren gick segrande ur.


"Henka" tätt bakom Lee Richardson

Efter ytterligare två stycken 3-3 heat och en ställning på 9-9 var det så dags för lagens storstjärnor Piotr Protasiewicz och Rune Holta att mäta krafterna Med för hemmalaget fanns också Magnus Zetterström samt bortalagets Piotr Paluch. Till alla hemmasupportrars glädje tog Pepe starten och lyckades sedan med marginal besegra Vetlandas ”Polsknorske” stjärna, att sedan ”Zorro” lyckades plocka in enpoängaren gjorde inte saken sämre. Efter denna 4-2 seger följde ytterligare två stycken 3-3:or.


"Pepe" på väg att besegra Rune Holta, "Zorro" på tredjeplats

I det sjunde heatet var det sedan dags för hemmalaget att smälla till med en femetta! Detta genom att Povazhny flög iväg i starten och lade sig på ett innerspår detta medan lagkamraten ”Henka” Gustafsson lade sig utanför och stängde igen dörren för motståndarna genom startkurvan. Ales Dryml jagade sedan indianduon i fyra varv men fick tillslut se sig slagen.

Efter sju heat hade således Indianerna kört ihop en sexpoängsledning med 24-18.
Heat åtta var även det minnesvärt, detta på grund av en ”Flygande Finne!” Kaj Laukkanen stod för kvällens mest överlägsna seger när han spöade Rune Holta och Piotr Paluch. Indianernas framgångsvåg fortsatte med att Protasiewicz och Zetterström körde in en mycket snygg 4-2 seger över Ruud och Richardson. Speciellt minnesvärd var förstakurvan då ”Pepe” öppnade upp för ”Zorro” som trotts sin dåliga start fick fri lejd på innerkanten. Indianerna hade i och med detta kört till sig en åttapoängsledning inför det sista heatet innan paus. Detta heat skulle också bli avslutningen på Indianernas ”framgångsvåg”. Här körde Holta tillsammans med Paluch körde in en femetta mot hemmalagets Povazhny och hemmadebuterande Adrian Miedzinski.


Kaj Laukkanen till vänster i en väääääldigt stor ledning.

Efter paus fortsatte sedan Vms sitt återtåg i matchen genom två raka 4-2 segrar vilket gjorde att matchen var oavgjord 36-36 inför de fyra avslutande heaten.

Inte nog med att det nästkommande heatet var det trettonde som ju bekant är ett olyckstal, Indianernas motstånd såg på pappret mycket tufft ut i detta nyckelheat ”Henka” och Laukkanen ställdes mot Ales Dryml och Lee Richardson. ”Henka” dock starten före Dryml och hemmapubliken kunde börja andas ut och om inte annat hoppas på ett oavgjort heat, när så heatet stoppades efter att Richardson gått på näsan i mitten av första kurvan sedan han försökt sig på ett snävt innerspår och fått res. I omstarten visade sedan Indianparet prov på paråkning klippt och skuren från instruktionsboken! I heat fjorton hjälpte sedan Protasiewicz Povazhny till 3-3 bakom Vetlandas Rune Holta, vilket gjorde att Indianerna hade en fyrapoängsledning inför de två avslutande nomineringsheaten.


Lee Richardson här i vit huva gick omkull i heat 13

Redan i det första nomineringsheatet var det nära att Vms tog ikapp Indianernas ledning, Piotr Paluch och Lee Richardsson tog starten framför Indianernas ”Henka” Gustafsson och ”Zorro” Zetterström. ”Henka” tog upp jakten men lyckades trots idoga försök inte att ta sig förbi någon av Vetlandaförarna, men plötsligt när gästernas dubbelseger såg ut att vara klar fick dock Richardson stopp och båda hemmaförarna kunde smita förbi och därmed säkra ett oavgjort resultat.

I det sista heatet för kvällen var det således allt bättre än 1-5 och segern skulle vara i hamn. Här ställdes hemmalagets Piotr Protasiewicz och Kaj Laukkanen mot Vetlandas Rune Holta och Ales Dryml. ”Pepe” och Kaj verkade dock vilja bespara hemmapubliken dess nerver och gjorde processen kort med motståndarna genom att bärga en femetta! Detta gjorde att Indianerna besegrade de regerande svenska mästarna med 52-44!


Piotr "Pepe" Protasiewicz åker här och firar segern

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)

1. Roman Povazhny3 En av förklaringarna till dagens seger, 4+3 kanske inte låter övermäktigt men ni som var där förstår vad jag menar. Enda "plumpen" var heat 10.
2. Henrik Gustafsson4 "Henka" ger ett intryck av att vara pånyttfödd, som han åker!
3. Kaj Laukkanen4 10+3 vittnar om att Kaj på hemmaplan kan slå vem som helst, kommer han iväg finns det inte många som åker om honom.
4. Rory Schlein 2 3+1 viktiga poäng men han kan mycket bättre det har han visat, lite ojämn i sin åkning.
5. Piotr Protasiewicz4 En stark fyra på gränsen till toppbetyg för vår polske gigant.
6. Magnus Zetterström 4 En svag fyra, "Zorro" gör en mycket bra match, alltid en vinning när man har en förare på "reserven" som kan slå vem som helst!
7. Adrian Miedzinski 1 Inte den hemmadebut varken han eller hemmapubliken hoppats på, men han kommer igen var så säkra!

Resultat: 52-44

Skribent: Peter "PJ" Johansson

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu