;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Vi kom, vi såg, Vms segrade
Match: VMS Elit - Indianerna (2005-05-10)
Resultat: 63-33
Publik: 2044


Vi kom, vi såg, Vms segrade, och som de gjorde det!

Redan i det första heatet kunde man ana att detta skulle bli en mycket tuff drabbning för våra Indianer. Lee Richardson och David Ruud flög iväg och lämnade Magnus Zetterström och Roman Povazhny långt efter sig. I det andra heatet för kvällen kunde dock en liten ljusning skönjas när vår Ur-Indian "Henka" Gustafsson flög iväg och med god marginal säkrade tre poäng framför Vms reserverna Piotr Paluch och Mattias Nilsson. En annan ljuspunkt i detta heat var att se Niklas Fridell som tidigare haft det lite kämpigt under året visa fina takter, visserligen poänglös i detta heat men han gav Nilsson en bra fight om tredjeplatsen.


Niklas Fridell gav Mattias Nilsson en bra fight om enpoängaren i heat två

Efter ytterligare ett heat och ytterligare en femetta till hemmalaget (på ett lika överlägset sätt som i det första heatet) var det så dags för de båda lagens storstjärnor Piotr Protasiewicz och Rune Holta att mötas. Indianernas Protasiewicz tog starten men behöll ledningen i bara ett knappt varv innan Holta bestämde sig för att på raksträckan åka ifrån. Efter en helt överlägsen Holta kom sedan de två Indianförarna Protasiewicz och Gustafsson, vilket gjorde heatet oavgjort och en totalställning efter fyra heat på 16-8.


Rune Holta på innern på väg förbi "Pepe" och "Henka"

Sedan ångade Vms på genom att plocka ytterligare två femettor när så det var dags för kvällens första toppning. Indianerna strök Rory Schlein som dittills haft en motig kväll och satte istället in "Pepe" Protasiewicz i par med Kaj Laukkanen. Dessa två ställdes mot Vms duon Lee Richardson och David Ruud. Här visade "Pepe" klass genom att se till att Ruud fick den första av totalt två poängförluster för kvällen och att sedan Laukkanen tog en enpoängare gjorde ju inte saken sämre. Men säg den lycka som varar, denna fyrtvåa i gästernas favör var det enda heat man fick övervikt i under hela kvällen. Heatet efter såg visserligen på pappret ut som ett heat med möjlig chans till att ytterligare ta igen några poäng. Då kvällens två bästa Indianförare Protasiewicz och Gustafsson tillsammans skulle ta sig an Wieslaw Jagus och Ales Dryml. Men dessa drömmar gick i kras redan innan heatet startats då "Henka" precis framme vid starttejpen blev utesluten pga tvåminutersregeln, och som inte detta var nog så gjorde "Pepe" sitt sämsta heat för kvällen och släppte en femetta till hemmalaget.


Såhär såg det ut ganska ofta i matchen

När det så var dags för halvtidsvila var ställningen klara 41-19. Efter denna paus fick i alla fall de tillresta supportrarna se några fina individuella prestationer. Bland annat gick Protasiewicz segrande ur en hård fight med Holta om andraplatsen i heat fjorton. I heat femton flög "Henka" iväg från start och visade både Rune Holta och Ales Dryml vart skåpet skulle stå och i kvällens sista heat gjorde återigen "Pepe" ett kanonheat och knep segern före Ruud och Jagus.


VMS Elit ångade på rejält i matchen. Här är… ja.. en av vetlandaförarna

Kort sagt Vms gjorde matchen till en ren uppvisning i en match där tyvärr bara två av Indianernas förare lyckades prestera vad de normalt sätt kan. Slutresultatet skrevs till hela 63-33. för att citera Pär Elofsson "Det är bara att bryta ihop och komma igen" Vi skall visa dem på tisdag!

Slutligen skulle jag ändå vilja tacka Vms för ett klanderfritt arrangemang och goda hamburgare* =)
*(personlig reflektion)

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)

1. Magnus Zetterström 2 Fick det inte alls att stämma idag, skall dock ha en stor eloge för att han bjuder till och kämpar i alla lägen.
2. Roman Povazhny 1 Typiskt för hans kväll var heat nio där han tog starten men i den andra kurvan blev omkörd på båda sidor samtidigt. Starterna fanns men farten räckte tyvärr inte ikväll.
3. Kaj Laukkanen 2 Den flygande finnen var tyvärr vingklippt på Vetlandabanan, vi vet vad han går för och på tisdag lyfter han igen!
4. Rory Schlein 1 Första gången på Vetlandabanan blev en mardröm, men han har många besök framför sig.
5. Piotr Protasiewicz 4 En svag sådan, Tog med problem sina poäng i början, en stor plump när han tappade en femetta i heat åtta. Efter denna lossnade det och han avslutade med att ta några fina skalpar.
6. Niklas Fridell 2 Det verkade lossna lite och i det andra reservheatet stämde körningen bra. Sitter bara starterna kommer poängen åter att rulla in.
7. Henrik Gustafsson 3 Klart godkänd insats av "Henka" ikväll på gränsen till en fyra. Blandade och gav, men han visade återigen att han är att räkna med i år, skönt att se "Henka" i så gott slag!
8. - -

Resultat: 63-33

Skribent: Peter "PJ" Johansson

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu