;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Indianerna besegrade Smederna och var nära bonusen
Match: Indianerna - Smederna (2005-05-03)
Resultat: 54-42
Publik: 2357


Så var hemmapremiären avklarad och på vilket sätt sedan, en underbar seger och snöpligt nära bonuspoängen!

I matchens inledande heat visade en revanschsugen Magnus ”Zorro” Zetterström självaste GP-föraren Scott Nicholls var skåpet skulle stå! Efter att ha jagat Smedföraren i tre varv gjorde ”Zorro” en otroligt snygg omkörning genom att ”vända till” för att sedan smita innanför engelsmannen. Roman Povazhny plockade sedan hem enpoängaren framför Jesper B Jensen.


Rory Schlein ser på när "Zorro" kör om Nicholls.

Indianerna lyckades sakta men säkert öka på sin ledning som inför det sjätte heatet just var sex poäng (18-12). Här ställdes Indianparet Kaj Laukkanen och Rory Schlein mot två av Smedernas danskar Jesper B Jensen och ex-världsmästaren Nicki Pedersen. Pedersen hade inlett kvällen med att storstilat segra över Piotr ”Pepe” Protasiewicz i sitt första heat, men i detta hans andra för kvällen skulle det bli betydligt tuffare. ”Den Flygande Finnen” Kaj Laukkanen bjöd verkligen upp till kamp, och var vid inte mindre än två tillfällen förbi Pedersen. Heatet slutade dock tillslut med att Nicki drog det längsta strået och tog hem trepoängaren Indianernas unge australier tog hem enpoängaren och förpassade Jensen till sistaplatsen.


Kaj Laukkanen gav Nicki Pedersen en tuff kamp om segern i heat 6

Efter detta kanonheat följde Indianerna upp med ett 4-2 heat signerat Zorro och Povazhny, detta förde ställningen till 25-17 inför det åttonde heatet. Ett heat där Laukkanen och Pedersen återigen skulle mötas. Denna gång uteblev kampen då Nicki formligen flög iväg i starten och istället riktades ögonen mot en otäck krasch som Rory Schlein fick genomlida efter ett otäckt res i förstakurvan. Omstarten blev odramatisk och Nicki lekte hem segern och som om inte det var nog så fick han med sig lagkamraten Freddie Eriksson till en femetta framför den akterseglade Laukkanen. Smederna hade genom detta krympt hemmalagets ledning till bara fyra poäng.

Vi på läktaren som började frukta en vändning kunde dock snabbt andas ut igen i det nästkommande åttonde heatet där de gamla parhästarna ”Pepe” och ”Henka” körde hem en femetta mot gästernas Morten Risager och Erik Andersson. Smederna körde visserligen in en fyrtvåa i heatet innan paus men siffrorna 33-27 i halvtid gjorde att fortsättningen för kvällen kändes ganska lovande.


"Henka" Gustafsson körde tillsammans med "Pepe" Protasiewicz in en viktig femetta i heat 8.

Efter paus utväxlade lagen fyrtvåor när så Laukkanen och Povazhny smällde till med en femetta mot Smedernas Jesper B Jensen och Morten Risager i det trettonde heatet. Med tre heat kvar att köra och en ställning på 45-33 började förhoppningarna om att, inte bara ta hem matchen utan även bonusen komma. Tyvärr för Indianerna fanns det stora problemet Nicki Pedersen på startlinjen i två av dessa tre heat (14:e och 16:e), båda dessa gånger också tillsammans med Scott Nicholls. I det fjortonde mönstrade Indianerna ”Zorro” och ”Pepe” mot Smedernas bägge flaggskepp. ”Pepe” knep starten före dansken som ändå lyckades komma först ur första kurvan. Efter följde Nicholls och sist Zetterström. ”Zorro” lyckades ändå i slutet av heatet rädda den så viktiga 3-3:an genom att på ett mycket bestämt sätt passera engelsmannen i slutet av heatet. Detta säkrade segern för Indianerna och fick känslorna att rinna över för Nicholls som avreagerade sig genom att hålla en ”icke barnvänlig” lektion av den adekvata engelska vokabulären i depån. När så Nicholls hade lugnat sig var det dags för nomineringsheaten.


Kalabalik i depån efter heat 14. Nicholls och "Zorro" är inte vänner där...

Inför de två, för bonuspoängen avgörande nomineringsheaten var matchens ställning 48 för Indianerna och 36 till våra gäster. I det första körde ”Pepe” och ”Henka” in en fyrtvåa mot Smedernas J B Jensen och Freddie Eriksson vilket gjorde att ett oavgjort 3-3heat krävdes för att ro hem bonusen. Zetterström och Laukkanen ställdes som tidigare nämnt mot den fenomenale Nicki Pedersen och Scott Nicholls. Kaj Gjorde vad man kunde begära nämligen tog en tvåa bakom Pedersen som slutade på smått fantastiska 21poäng ikväll, medan ”Zorro” som länge hade ”häng” på Nicholls tillslut gjorde ett misstag och hamnade ohjälpligt sist. En mycket skön seger med 54-42, men alltså tyvärr ingen bonus blev alltså kvällens facit.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)

1. Magnus Zetterström 4 Svag fyra. Skönt att det lossnade idag och att han visar vad han kan! Fick stryk av Nicki två ggr inte mycket att göra åt annars var enda plumpen i det 15:e.
2. Roman Povazhny 2 Han kan mycket mer det har han visat senast för en vecka sedan. Han började bra men mattades efterhand, verkade också ha cykelstrul.
3. Kaj Laukkanen 4 Den flygande finnen befann sig återigen på startbanan! Återigen en svag fyra men Kaj var faktiskt den ende av Indianförarna som var riktigt nära att hota Smedernas ”Mäster”.
4. Rory Schlein 3 En stark trea, återigen en helt ok match av Rory, lite ojämn men åker snyggt, snabbt och respektlöst.
5. Piotr Protasiewicz 4 En svag sådan, men med tanke på den kraftiga magsjuka som drabbat honom och att han inte känner sig helt ”fit for fight” ännu så känns inte missarna mot Nicki så farliga.
6. Niklas Fridell 2 Tog en mycket viktig poäng i det andra reservheatet, men någon poäng till kan man begära. Han kan mycket bättre det har han visat förr och hans nästa match kommer säkerligen att gå bättre nu när han får matchträning.
7. Henrik Gustafsson 4 ”Henka” var ikväll en mycket viktig del av segern med sina 12+1
8. -

Resultat: 54-42

Skribent: Peter ”PJ” Johansson

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu