;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

”Jag fångade en räv en gång….”
Match: Indianerna - Bajen Speedway (2007-05-29)
Resultat: 48-48
Publik: 2241


En värdefull poäng och den känner jag som indiansupporter stor glädje över, samtidigt känner jag, nu när röken efter det svettiga sextonde heatet lagt sig, en stor frustration över den poängen som Hammarby fick med sig hem till Stockholm. Den poängen kändes det som om Indianerna hade i sin hand men så fumlades den bort, som sagt ”Jag fångade en räv… men räven gled ur näven.”

Efter ett inledande 3-3:heat där vikarierande lagkaptenen Magnus ”Zorro” Zetterström i ensamt majestät bärgade heatsegern framför den tidigare GP-föraren Jesper B Jensen var det så dags för Ludvig Lindgren att pressentera sig för hemmapubliken på allvar. Detta gjordes på absolut bästa tänkbara sätt genom en 5-1:seger tillsammans med Roman Povazhny.


"Ludde" och Povazhny på väg mot 5-1

Indianernas fyrapoängsledning (8-4) efter två körda heat förvaltades sedan genom ytterligare ett oavgjort heat innan det var dags för hemmalagets ”ryck” i matchen. Först 4-2 genom Piotr Protasiewicz och Roman Povazhny som sedan följdes upp av ett oavgjort heat. Dock visade Indianparet Povazhny/Zetterström prov på mycket fina takter, men i position av en säker ”femetta” fick så ”Zorro” stopp ett trettiotal meter före mål. Detta oturliga kedjebrott skulle sedan visa sig vara mycket ödesdigert för resten av matchen. Hur som haver fortsatte hemmalaget att visa framfötterna i form av en dubbelseger genom Matej Ferjan och Rafal Okoniewski. Detta mot inga mindre än gästernas Joonas Kylmäkorpi och ovannämnde Jesper B Jensen. Nämnas bör också att detta i sig var ett mycket spektakulärt heat, inte bara för att Ferjan flög iväg från start och ohotad tog hem heatsegern utan snarare för att lagkamraten Okoniewski kom iväg sist från start men redan i utgången på första kurvan på yttern kunde passera Jensen och sedan jaga vidare för att sedan varvet efter på innersidan passera Bajens lagkapten Kylmäkorpi. 5-1 i det sjätte heatet betydde därmed en till synes säker ledning på hela tio poäng (23-13).


"PePe" och Povazhny i femettläge

Men återigen, efter en stark matchinledning började saker och ting rulla våra motståndares väg. I takt med att regnet började rulla nedför himlavalvet började så också heatsegrar rulla in för våra gäster. På de tre efterföljande heaten kunde inte en Indianseger anas och därav kunde även siffrorna summeras till hela 13-5 i Bajenfavör och tiopoängsledningen hade därigenom krympt till ynka två poäng inför det tionde och sista heatet innan paus. Ett heat som tack vare en fin kämpainsats av Lindgren slutade 3-3. ”Ludde” visade en fenomenal fighting spirit när han i två varv av tät fight lyckades hålla båda Hammarbyförarna, Krzysztof Jablonski och GP-föraren Scott Nicholls, bakom sig innan de slutligen passerade. Tack vare denna kubbning hade därmed Indianen Povazhny lyckats roffa åt sig en betryggande lucka till de bakomvarande och därmed fått möjlighet att bärga heatsegern. Oavgjort i heatet och fortsatt tvåpoängsöverläge när det så var dags för pausvila.

Kvällens andra reservheat slutade oavgjort innan det så var dags för våra gäster att öka på sin samling av dubbelsegrar, inte mindre än två på rad gjorde livet surt för våra Indiankrigare. Detta medförde en sexpoängsledning för våra gäster, men genom en 4-2:a i Indianfavör i det efterkommande fjortonde heatet bättrade man på siffrorna något till 40-44, och därmed fyra poängs ledning till Bajen inför nomineringsheaten.


Bajenförarna vände på matchen...

Efter ett inledande oavgjort nomineringsheat var det dags för det sista heatet med förutsättningen 5-1 = oavgjort, allt annat ”döden” lätt att hålla sig för skratt. Men när så Ferjan knep starten och drygade ut ledningen samtidigt som ”Zorro” stångades kring andraplatsen mot Hammarbys Jensen kändes det oavgjorda resultatet inte som något ouppnåeligt. När så heatet väl var i mål med förarna i just denna ovannämnda ordningsföljd kunde man som Indiansupporter äntligen efter 66,8 sekunder så sakteliga återuppta andningen och svälja ner hjärtat som suttit fast någonstans i halsgropen och konstatera att det enda riktiga hotet mot den eftertraktade femettan faktiskt var heatets fjärde förare Adam Shields, som av ”oförklarlig anledning” efter att ha kanat omkull hade vääääääldans svårt att få sig själv och cykeln av banan.


... men Indianerna räddade i alla fall en poäng!

Vi tackar för en trevlig tillställning och delar broderligt på poängen!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Niklas Klingberg1Var tyvärr inte i närheten av poäng denna kväll.
2. Magnus Zetterström4Ett dåligt heat och ett kedjebrott som förstör, men överlag tindrade ”Zorro” lika klart som polstjärnan.
3. Matej Ferjan4En plump, annars fantastiskt!
4. Rafal Okoniewski2Höga berg och djupa dalar.
5. Piotr Protasiewicz26+1 är alldeles för lite för den som värvats som lagets stjärna.
6. Roman Povazhny4Roman är glödhet just nu!
7. Simon Gustafsson-Körde ej.
8. Ludvig Lindgren4Tack vare de två underbara varven mot Nicholls en fet fyra!

Skribent: Peji

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu