Glest på läktaren... kanske lika bra det?
Match: MasarnaAvesta - Indianerna (2007-05-22)
Resultat: 53-43
Publik: 1264

Bara 1264 personer hade letat sig ut till AvestaArena för att se Masarna inkassera sÀsongens första seger mot vÄrt Àlskade Indianerna. En urusel publiksiffra för en av Sveriges mest populÀra sporter. Men att inte lÀktarna fylldes av vrÄlande indianfans kanske var lika bra det med tanke pÄ matchutgÄngen.

Matchen inleddes sjĂ€lvfallet med en dubbelseger till vĂ„ra motstĂ„ndare samt lite strul i IndianlĂ€gret. Magnus Zetterström fick stopp redan i starten och Masparet Billy Hamill och Simon Stead kunde komfortabelt ta sig i mĂ„l framför den ”siste mohikanen” Kaj Laukkanen.

Kortare bana brukar vara liktydigt med ”rysk express” sĂ„ Ă€ven denna kvĂ€ll dĂ€r Roman Povazhny i ensamt majestĂ€t kunde ta hem segern i kvĂ€llens andra heat, detta framför tvĂ„ ”Masar”.

Efter ytterligare ett oavgjort heat var sĂ„ stĂ€llningen 11-7 i hemmafavör en fyrapoĂ€ngsledning som efter ett spektakulĂ€rt fjĂ€rde heat kvitterats till 12-12. HĂ€r stĂ€lldes Indianernas Roman Povazhny tillsammans med Piotr Protasiewicz mot hemmalagets Leigh Adams och Daniel Davidsson. ”Pepe” tog starten samtidigt som Povazhny hamnade i en tuff fight med Adams som varade heatet igenom. Trots Australierns efterföljande invĂ€ndningar efter heatet skrevs dock resultatet till ovannĂ€mnda 5-1 till Indianerna.

Återigen kan jag tyvĂ€rr anvĂ€nda mitt klassiska uttryck ”Men sĂ€g den lycka som varar” för redan i heatet efter slog AvestagĂ€nget tillbaka med en 4-2 seger och ledningen var Ă„terupptagen. Fram till paus fortsatte sedan hemmalaget i samma stil dĂ„ inte mindre Ă€n tre 5-1 heat kördes in, varav tvĂ„ mot det olycksaliga paret Zetterström/Laukkanen som totalt pĂ„ tre heat tillsammans slĂ€ppte tre dubbelsegrar. BehĂ„llningen fram till paus stod Matej Ferjan för som bĂ€rgade tvĂ„ heatsegrar vilket medförde tvĂ„ 4-2 segrar till bortalaget. Allt sammantaget var hemmalagets ledning i paus pĂ„ tiopoĂ€ng 35-25.

Matchen fortsatte efter paus med tvĂ„ oavgjorda heat som sedan följdes upp av en 4-2:seger till Indianerna signerad Rafal Okoniewski Piotr Protasiewicz i ett heat dĂ€r ”Pepe” och hemmalagets Antonio LindbĂ€ck hade en strĂ„lande fight om förstaplatsen dĂ€r Indianföraren drog det lĂ€ngsta strĂ„et. Denna framgĂ„ng innebar att hemmalagets ledning efter tretton heat reducerats till Ă„tta poĂ€ng och viss ”nytĂ€ndning” kunde anas hos gĂ€sterna. Dock slogs förhoppningen om en jĂ€mn avslutning i spillror dĂ„ den i det föregĂ„ende heatet ”intoppade” Protasiewicz denna gĂ„ng i sitt efterföljande ”ordinarie heat” missade tvĂ„minutersregeln och blev utesluten. Heatet slutade trots en ursinnigt kĂ€mpande Ferjan 4-2 till Masarna vilket avgjorde matchen som i och med detta stod 47-37. De tvĂ„ avslutande nomineringsheaten blev ett utbyte av dubbelsegrar dĂ€r indianerna genom Povazhny/Okoniewski inledde. Slutresultatet skrevs sĂ„lunda till 53-43, vi tackar för en god match och hoppas pĂ„ en tĂ€tare match i returen
 gĂ€rna med annan utgĂ„ng =)

Indianförarnas betyg: (1-5 dÀr fem Àr bÀst)
1. Magnus Zetterström1Ett stopp, en poÀng, en nolla, ett i betyg.
2. Kaj Laukkanen1Kaj kÀmpade matchen igenom men det gav ingen utdelning.
3. Matej Ferjan4Stark fyra pÄ grÀnsen till toppbetyg, strÄlande!
4. Rafal Okoniewski2Siste heatet var bra, men annars var det tunt.
5. Piotr Protasiewicz3Svag trea, spöar bÄde Adams och LindbÀck men gör ocksÄ riktiga bottennapp.
6. Simon Gustafsson3Bortabana och tar ”sin gubbe” en gĂ„ng efter att ha kĂ€nt pĂ„ banan i sitt första heat.