;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Matchrapport Indianerna – Piraterna
Match: Indianerna - Piraterna (2006-08-01)
Resultat: 49-47
Publik: 2342


Regnvarningen var utfärdad och eftersom det var tisdag hade nog ingen förväntat sig något annat än en tät regndimma över Héa. Istället nöjde sig regnvädret med att dränka Kumla för att sedan dra vidare öster ut… tack för det!

Som alltid i matcherna mot Motalagänget Piraterna förväntas täta och spännande matcher, detta var något som verkligen infriades denna kväll.

Matchen började på ett något udda vis ur indianögon sett. 5-1 inkasserat efter en strålande körning av Roman Povazhny och framför allt Magnus Zetterström. Piratföraren Grzegorz Walasek var bra med i starten men fick sig en lång resa av Povazhny, vilket öppnade upp för ”Zorro” Zetterström på innerspåret av första kurvan. Så långt såg det säkert ut, tyvärr grusades de fina utsikterna redan tidigt i heatet då både ovannämnde Walasek men också hans lagkamrat dansken Kenneth Bjerre under kommande varv tog sig om ”Zorro”. Något som Zetterström uppenbarligen inte tänkte godta utan istället i kurvan efter tog tillbaka positionen gentemot Bjerre och i första kurvan på det tredje varvet passade han också på att stjäla tillbaka andraplatsen från Walasek. Efter Zetterströms ”jojo-åkande” bärgades alltså efter mycket om och men kvällens första indianfemetta.


"Zorro" strålande glad efter försa heatet.

Kvällens andra heat slutade oavgjort 3-3 när det så i det tredje heatet för kvällen var dags för ytterligare en hemmaframgång. 5-1 signerades denna gång Matej Ferjan och Rafal Okoniewski.

Åtta poängs ledning förvandlades efter kvällens fjärde heat till sex (15-9) då Piratförarna Ryan Sullivan och Damian Balinski körde 4-2 på Indianparet Piotr Protasiewicz och Henrik Gustafsson.

Sedan följde fem oavgjorda heat där alltså hemmalagets sexpoängsledning hölls vid så långt som till sista heatet innan paus. I det tionde heatet toppade så bortalaget Piraterna in engelsmannen Mark Loram i par med Ryan Sullivan, en oerhört lyckad toppning då de gjorde processen kort med indianernas Magnus Zetterström och Rory Schlein. 5-1 till Piraterna i det tionde heatet innebar att hemmaledningen i paus enkom var två poäng 31-29.


Loram och Sullivan höll Schlein bakom sig och tog en 5-1:a.

Efter att Indianerna svarat med två raka 4-2-segrar efter paus var så ”ordningen återställd”. Sex poängs ledning och endast fyra heat kvar av matchen.

Det nästkommande trettonde heatet bjöd på något alldeles extra i omkörningsväg, Matej Ferjan låg efter ett varv trea efter de båda Piratförarna Walasek/Sullivan när han så i höjd med mållinjen ut på det andra varvet pressade sig in mellan sina kombattanter och passerade Sullivan. Ferjan var uppenbarligen inte nöjd enkom med detta utan fortsatte sedan sin jakt även på Walasek. En jakt som sedan under nästkommande varv gav resultat då en överlycklig Matej Ferjan kunder korsa mållinjen som segrare efter ett fantastiskt genomfört heat!


Matej Ferjan bjöd på kvällens omkörning i heat 13.

Efter ett olyckligt stopp på Protasiewicz i det fjortonde heatet kunde bortalaget bärga en dubbelseger vilket medförde att det inför de direkt avgörande nomineringsheaten stod 43-41 alltså endast två poängs ledning för hemmalaget.

Det femtonde heatet var ett heat där starka känslor upprörde hemmapubliken. Piraternas Walasek var in på det andra varvet i ledning före de båda hemmaförarna Okoniewski och Schlein. När så Okoniewski efter en tight innerkurva i förstakurvan på det andra varvet var på väg om sin motstondare släpper denne styret och avvärjer omkörningsförsöket genom att ta tag i Okoniewski, något som inte sågs med blida ögon av hemmapubliken. Heatet slutade hur som helst oavgjort 3-3 och inför det sista heatet var så fortfarande Indianernas ledning alltjämt två poäng.


Walasek före en hårt uppvaktande Okoniewski.

I det sista heatet kunde, trots nitiskt jagande från Mark Loram, Indianförarna Protasiewicz/Ferjan hålla andra och tredjeplatsen bakom Piraternas Sullivan och därmed säkra segern i matchen med två poäng 49-47.

Nu siktar vi in oss på bortamatchen om en vecka! Seger där och vi är på god väg att köra till oss en semifinalplats! (Skönt för mig att ha 10minuters gångväg till bortamatchen också…)

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Magnus Zetterström 3 Svagare trea, gör inledningsvis två fenomenala heat avslutar svagare.
2. Roman Povazhny 2 Börjar kanon men sedan var det mycket tungt.
3. Matej Ferjan 4 På Gränsen till toppbetyg, ”plumpar” rejält i det åttonde heatet men annars var han enorm!
4. Rafal Okoniewski 4 Svag fyra, gör egentligen även han bara ett riktigt dåligt heat, i min mening gör han årets bästa hemmamatch.
5. Piotr Protasiewicz 4 Varken mer eller mindre, en stabil och bra insats.
6. Henrik Gustafsson 1 Det ville sig inte alls med varken inställningar eller motorer denna kväll.
7. Rory Schlein 4 Svag fyra, Rory var denna kväll en av stöttepelarna för segern.
8. Ludvig Lindgren - Åkte ej.

Skribent: Peji

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu