;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Rapport från Indianerna – Västervik
Match: Indianerna - Västervik (2006-07-11)
Resultat: 38-58
Publik: 1895


Efter att under åtskilliga timmar ha översköljts av såväl störtskurar som gamla Savage Garden-hits (ja efter ett album kom någon på att det fanns annan musik att tillgå också) var det så äntligen dags för match, en match som man som Indiansupporter helst av allt vill glömma så snabbt som möjligt.

Visst allt underbart måste tyvärr få ett slut…semester, pengarna på lönekontot såväl som en radda av matcher utan förlust, och när detta sistnämnda är ett faktum behöver man väl egentligen inte skämmas över att ta stryk av de regerande svenska mästarna.

Tyvärr kändes det dock som att Indianerna aldrig ordentligt kom in i matchen. Efter inledande 3-3 och 4-2 kvitterades siffrorna genom att bortalagets Sebastian Ulamek och Tomasz Gollob efter en trång förstakurva lyckades slå sig fram till en 4-2 seger mot hemmalagets Magnus Zetterström och Matej Ferjan.


Tuff och trång förstakurva.

Bortalaget följde sedan upp med ytterligare två 5-1 segrar vilket tog ställningen till 11-19 i favör för mästarlaget från Västervik och för att inte tappa matchen helt krävdes här i det sjätte heatet en reducerande femetta. Detta såg också ut att lyckas då det tidigare nämnda Indianparet Zetterström/Ferjan flög iväg från start före Västervikarna Bjarne Pedersen och Chris Harris. Tyvärr för Indianernas del stoppades heatet pga regeln om ”ojämn start”. Trots ny chans för Västervikarna lyckades Indianparet återigen ta starten i ett heat som i övrigt blev ganska odramatiskt. 5-1 till i hemmafavör och bara fyra poängs underläge (16-20) gjorde att man åter kunde hoppas på ett gott slutresultat.

Dessa förhoppningar grusades dock bokstavligen då hemmaförarna tvangs till att ”tugga grus” konstant fram till paus. Två 5-1 segrar följdes upp med två 4-2 segrar signerat Västervik, och med ställningen 22-38 i paus kändes matchen allt annat än roande.


Västervik på väg mot en femetta genom Todd Wiltshire och Iversen.

Man kan ändock konstatera att Indianernas insats efter paus blev betydligt bättre än innan, visserligen började det med en poängförlust 4-2 men hemmafansen kunde ändå glädjas åt Simon Gustafssons mycket fina körning där han körde hem en säker tvåpoängare. Heatet efter detta måste varit ett av de bästa heaten för året. Det var i det tolfte heatet nämligen dags för ”inofficiellt Polskt mästerskap”, ”Pepe” vs Gollob. Detta heat motsvarade också alla förväntningar när de allt annat än goda vännerna drabbade samman.


Simon Gustafsson vare ett glädjeämne under matchen.

Starten togs dock av Magnus Zetterström som efter något varv tvangs till att ge upp förstaplatsen till Västerviks Gollob. Protasiewicz såg i detta läge ut att vara helt uträknad, då han befann sig i ”ingenmansland” på tredjeplats. På något sätt lyckades han dock bygga upp fart långt långt ute vid staketet och på allvar ta upp jakten på Gollob. De sista två varven var sedan en blodig kamp om förstaplatsen där förstaplatsen skiftade. Tillslut lyckades mot all förmodan Indianernas flaggskepp ”Pepe” Protasiewicz säkra förstaplatsen i heatet.

Efter ett efterföljande 2-4 heat hade dock Västervik återställt ordningen och ledningen var åter arton poäng (30-48) vilket också medförde att segern var säkrad.

I det fjortonde heatet möttes så de två kombatanterna Protasiewicz/Gollob igen, denna gång uteblev kampen då Indianföraren storstilat vann heatet i ensamt majestät.

Efter 5-7 i de avslutande nomineringsheaten där det enda anmärkningsvärda var Protasiewicz batalj med Västerviks för kvällen bäste förare Todd Wiltshire som också den slutade med seger för Indianpolacken, annars var det hela mer ett konstaterande i Västerviks överlägsenhet. Bortalaget vann med hela 58-38 och för att använda ett citat av Mikael Max ”Vi höjer handen och erkänner oss slagna”…och hoppas på en jämnare match på bortaovalen!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Rafal Okoniewski 3 Stark trea, gör en bra match trots trots att han inte fick någon heatseger med sig.
2. Henrik Gustafsson 1 ”Henka” kommer snart igen, denna match var tyvärr ingen av hans bättre.
3. Matej Ferjan 3 En svag trea, två stopp är minst ett för mycket men åkningen var det inget fel på.
4. Magnus Zetterström 3 Kämpar och visar som alltid glöd, gjorde en klart godkänd match.
5. Piotr Protasiewicz 4 Stark fyra avslutade riktigt starkt trots en svagare inledning.
6. Kaj Laukkanen 1 Ett bra första heat sedan ville det sig verkligen inte alls för Kaj.
7. Simon Gustafsson 4 Strålande debut som vittnar om att han inom en snar framtid kommer vara en stor del i lagbygget.
8. Ludvig Lindgren - Åkte ej.

Skribent: Peji

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu