;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Rapport från Luxo Stars – Indianerna
Match: Luxo Stars - Indianerna (2006-07-04)
Resultat: 47-49
Publik: 3550


Efter att man gått ur den luftkonditionerade bilen och mötts av en 32-gradig ”värmevägg”, fått i sig sin sedvanliga hamburgare och mutat in sin plats var det så dags för match.

Ett gott tecken för ett bra slutresultat har numer blivit att Indianerna släpper en femetta i första heatet…så varför inte idag?

Lika sedvanligt som den inledande heatförlusten är den kvitterande dubbelsegern i heat två, till den trogna skaran av tillresta Indiansupporters glädje var så fallet även ikväll. Indianreserverna Rafal Okoniewski och Rory Schlein knep starten före Luxos Ricky Kling och Christian Hefenbrock och defilerade därefter in en dubbelseger.

6-6 efter två heat och ett mycket tufft heat på ingång. Matej Ferjan och Magnus Zetterström ställdes mot Målillas meriterade brödrapar Peter Karlsson och Mikael Max. Namnkunnigt motstånd bekymrar som bekant inte våra Indianer som flög iväg från start, där Ferjan kunde inta en säker ledning medan ”Zorro” fick slita för sin andraplats då Karlsson jagade intensivt och till och med vid ett tillfälle var om. Ställningen in i mål blev tillslut ändock bästa tänkbara för Indianerna och kvällens andra raka femetta bärgades.

5-1 segern följdes upp med ett oavgjort heat där hemmalagets Andreas Jonsson visade klass mot Indianernas Piotr Protasiewicz, sedan var det dags igen! 5-1 till Indianerna denna gång genom Magnus Zetterström och Rafal Okoniewski framför en febrilt jagande Charlie Gjedde.

Knappt hade man hunnit hämta andan efter det femte heatet och skriva ner siffrorna 11-19 innan det var dags för ytterligare ett gastkramande heat. Peter Karlsson tillsammans med intoppade Andreas Jonsson ställdes mot Indianernas Henrik ”Henka” Gustafsson i par med Roman Povazhny. Indianförarna stångade sig fram till ett 5-1 läge, när ”Henka” plötsligt kommer ut för långt och tvärställer cykeln, Karlsson smiter om på innern medan Jonsson precis lyckas undvika en sammanstötning med ”Henka”. I kurvan efter glider sedan Gustafsson ut och öppnar sig därmed för Luxos stjärna som ser sin chans och tar den. Som om inte det skulle vara dramatik nog för ett heat stannar sedan Jonssons cykel precis innan målgång och ”Henka” Gustafsson bärgar en viktig enpoängare. 4-2 till Indianerna förde upp ställningen till 13-23 till bortalaget.

De på de fyra kvarvarande heaten fram till paus kördes sedan 12-12 vilket innebar att tiopoängsledningen (25-35) hölls ända in i pausvilan. I paus beordrades en rejäl ”uppharvning” av banan för att på så sätt ändra karaktär på underlaget samtidigt som man så klart försökte sätta käppar i hjulen på våra framrusande Indianer. Något som till viss del fungerade i det första heatet efter paus, då Rafal Okoniewski hade märkbara problem med banan men ändå körde hem enpoängaren i heatet framför Robin Törnqvist. Tyvärr för hemmalagets del gynnade istället förändringen Rory Schlein som i samma heat ohotad bärgade trepoängaren före Christian Hefenbrock. Rory sade till och med efter matchen ”Synd att de inte rev upp den (banan) så från början, jag älskade underlaget i mitt sista heat”.

27-39 efter elva heat, sedan började saker och ting röra på sig i hemmalaget, om det berodde på nytändning eller ”banförändring” låter jag vara osagt, men inte mindre en tre stycken 4-2 heat en 5-1 seger och ett oavgjort heat körde Luxo Stars hem på de sista fem heaten vilket tillslut gjorde att segern för Indianerna inte bärgades med mer än två poängs marginal 47-49.

Dock kvarstår faktum att Indianerna nu har fem matcher utan förlust samt i nuläget befinner sig på slutspelsplats, en tabellplacering som jag och många med mig innerligt hoppas att vi skall kunna behålla.

Skulle också vilja avrunda med ett extra tack till ”klacken”, ni var inte så många men hördes över halva Småland!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Henrik Gustafsson 2 På gränsen till tre, ”Kumlakungen” hade bland annat oturen att få svåra toppningar emot sig och egentligen var det bara hans sista framträdande som han kan gräma sig över.
2. Roman Povazhny 2 Gjorde ett riktigt kanonheat när han kom iväg, åkte i övrigt stabilt och bra men hade svårt att få poängen med sig denna kväll.
3. Matej Ferjan 3 Inledde strålande men mattades lite på slutet.
4. Magnus Zetterström 4 terigen en strålande insats av formstarke ”Zorro”.
5. Piotr Protasiewicz 3 Lite ojämn men en klart godkänd insats.
6. Rafal Okoniewski 4 En plump i heat elva, annars briljerade han på banan.
7. Rory Schlein 4 Tack och välkommen tillbaka i laget…
8. Simon Gustafsson - Åkte ej

Skribent: Peji

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu