;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Rapport från Indianerna – Luxo Stars
Match: Indianerna - Luxo Stars (2006-07-17)
Resultat: 39-57
Publik: 2510


Så var det dags för den mycket viktiga returen efter succén i småland, en seger skulle göra att Indianerna verkligen skulle aspirera på en slutspelsplats.

Tyvärr kändes det som att upplägget redan från början talade emot en hemmaseger. Rory Schlein var fast i Polen på grund av flygstrul…och värre skulle det bli.

Matchen började med att Rafal Okoniewski och Henrik Gustafsson fick se sig slagna med 5-1 av Luxos ”femettemaskiner” bröderna Peter Karlsson och Mikael Max. Efter följde två oavgjorda heat där bland annat gästernas Hans Andersen visade att banan för kvällen passade honom som handen i handsken.

Sedan följde två med ”Indianögon sett” riktiga ljusglimtar till heat. Först visade Piotr Protasiewicz på ett imponerande sätt gästernas svenske GP-stjärna Andreas Jonsson var skåpet skulle stå, samtidigt som Roman Povazhny gjorde sitt och distanserade Målillas Ricky Kling. 4-2 i heatet gjorde att gästernas fyrapoängsledning ny krympt till ynka två (11-13).

I kvällens femte heat slog Indianerna till igen, denna gång fullt ut! Målilla laget tog trots allt starten genom Charlie Gjedde och Ulrik Östergaard, men öppnade sig på något sätt i utgången på första kurvan, då allt för mycket energi lades på att utmanövrera Magnus Zetterström. Denne tog dock chansen att runda sina kombatanter samtidigt som lagkamraten Povazhny smet på innern. Ställningen höll sig sedan in i mål och gjorde 5-1 till hemmalaget som i och med detta gick upp i ledning totalt i matchen 16-14.

Denna ledning spolierades dock i det nästkommande heatet då de omutbara bröderna Karlsson/Max i stor stil säkrade ytterligare en dubbelseger till bortalaget. Efter ett oavgjort heat följde Luxo Stars upp med ytterligare en femetta, denna gång genom Andreas Jonsson och bortalagets nummer åtta Robin Thörnqvist som i detta heat fick chansen att hoppa in i hetluften. En chans han förvaltade väl då han läxade upp såväl hemmalagets Zetterström som Matej Ferjan.

Ställning var inför det stundande nionde heatet 21-27 i Luxofavör och för att inte tappa matchen krävdes här att Indianerna slog tillbaka de framstormande smålänningarna. Faktum blev dock något helt annat, Mikael Max tog starten före Piotr Protasiewicz. Tätt därefter följde Peter Karlsson och Indianernas Roman Povazhny.

In på det andra varvet passerades ”Pepe” Protasiewicz också av den andre Luxoföraren Peter Karlsson, Polacken försökte därefter i ingången på det andra varvet bygga upp farten på ytterspåret men missar totalt i utgången av kurvan och går i staketet där han fastnar med fotpinnen vilket resulterar i att cykeln tar tvärstopp och att Piotr flyger över styret i en mycket otäck krasch.

Senare kunde lyckligtvis konstateras att Indianstjärnan ådragit sig bland annat en rejäl lårkaka men att ingenting var brutet.

I omstarten, kunde sedan det fantastiskt duktiga brödraparet Karlsson/Max upprepa bravaden och köra in en dubbelseger.

På de resterande fem heaten innan nomineringsheaten kördes inte mindre än hela fyra stycken 3-3 heat, detta kompletterades sedan av 4-2 i bortafavör. Detta gjorde att matchen redan innan de två avslutande heaten var avgjord och att tre friska poäng levererades hem till småländska skogarna. 48-36 inför nomineringsheaten blev sedan till hela 39-57.

Bara att lyfta på hatten och se sig slagna, visst hade Indianerna mycket otur med skador och missade plan, men som Magnus Zetterström sade efter matchen ”Om om inte fanns, skulle vi ha tio lag som var Svenska mästare i höst.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Rafal Okoniewski 3 Stark trea, en av de som gjorde en riktigt bra match denna kväll.
2. Henrik Gustafsson 3 Svag trea, ”Henka” ser ut att ha fått mer flyt i åkningen, underbart att se vår ”Hövding” leverera.
3. Matej Ferjan 3 En svag trea, lite för ojämn denna kväll men det var å andra sidan signifikant för hela laget.
4. Magnus Zetterström 4 4 Svag fyra, som alltid denna säsong är Magnus en av de som levererar mest konstant.
5. Piotr Protasiewicz 4 Gjorde ett kanonheat där han läxade upp Andreas, sedan var det bokstavligen stopp
6. Roman Povazhny 4 Sett till motståndet gjorde Roman en kanonmatch denna kväll.
7. Ludvig Lindgren 3 Efter ett lite sämre första heat, såg det betydligt bättre ut i det andra och på det hela taget en stabil debut i a-laget.
8. Dennis Ekstrand - Åkte ej.

Skribent: Peji

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu