;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Rapport från Indianerna – Bajen Speedway
Match: Indianerna - Bajen Speedway (2006-06-20)
Resultat: 57-39
Publik: 1663


De som inte behagade dyka upp vid den tidigarelagda matchen missade verkligen något alldeles extra. Detta var också den fjärde raka matchen utan förlust när hände det senast!?

Så till matchen som började på ett förträffligt sätt genom en överlägsen 5-1 seger genom Henrik ”Henka” Gustafsson och Roman Povazhny. Tyvärr dämpades hemmapublikens glädjeyra i det nästkommande heatet genom att Bajenreserverna Adam Skornicki och Freddie Eriksson gjorde processen kort med Kaj Laukkanen och Rafal Okoniewski. Ett resultat som oroade eftersom Indianerna traditionellt sätt denna säsong vunnit sina matcher mycket tack vare kraftig övervikt i reservheaten.


"Henka" och Povazhny på väg mot en femetta.

Den överväldigande inledningen efterföljdes av först ett händelselöst heat där världens bäste förare på ”Hea” Nicki Pedersen demonstrerade sin styrka och enkelt bärgade tre poäng. I det fjärde heatet hade hemmalaget en dubbelseger på gång genom Piotr Protasiewicz och Kaj Laukkanen men när den senare i utgången av första kurvan på det fjärde och sista varvet fick ett förargligt res tappades mycket mark till den starkt jagande Joonas Kylmäkorpi som också till ingången på sista kurvan kunde passera sin landsman i Indianvästen. Heatet slutade 4-2 och gjorde därmed att indianerna efter fyra heat hade en tvåpoängsledning att gå på (13-11).


Nicki Pedersen på väg mot heatseger.

Efter den ”borttappade” femettan i heatet innan var det så dags för hemmalaget att genom ”Henka” Gustafsson och Rafal Okoniewski att efter en tuff förstakurva där polacken berett plats för ”Henka” på innerkanten köra hem 5-1 på Stockholmarnas Adam Skornicki och Tomasz Gapinski. Detta följdes sedan upp med en förlust 2-4 samt ett 3-3 heat.

Vid ställningen 23-19 var det så dags för ett mycket speciellt heat, Här ställdes Indianparet Matej Ferjan och Magnus ”Zorro” Zetterström mot Bajens Kylmäkorpi/Eriksson. Ferjan missade starten rejält medan ”Zorro” lyckas vika av innanför de båda Bajenförarna, detta ger honom sedermera möjligheten till att ta med sig dessa båda på en lång resa i utgången på första sväng. En manöver som lyckas så pass bra att det in mot andra sväng är dubbelt Indianerna i topp! 5-1 gav försprång åtta poäng 28-20. En ledning som under de två kvarvarande heaten innan paus krympte till sex poäng.


Ferjan och "Zorro" efter sin femetta.

Efter paus lyckades Indianreserverna revanschera sig från det första reservheatet och köra hem en 4-2 seger efter det att Rafal Okoniewski segrat före Skornicki och Laukkanen. Åter en åttapoängsledning. Efter att ha kört oavgjort i det tolfte heatet säkrades i det trettonde oavgjort resultat genom att ”Henka”/ Ferjan kört 5-1 på Gapinski/ Kylmäkorpi. Nämnas bör också att detta var också ett heat som fick hemmapubliken att gå i linningen, i startögonblicket försökte Kylmäkorpi från bana ett trycka ut Gustafsson som svarade med att ”lägga sig på” Bajenföraren. Detta fick till följd att Ferjan fick fritt spår att passera och lägga sig först, en placering han sedan inte släppte. Tyvärr passade även Bajens Tomasz Gapinski på att ta sig förbi Gustafsson och Kylmäkorpi. Efter en vild jakt där ”Henka” och Gapinski efter mycket tuffa körningar med vassa armbågar bytt plats i så när som på varje kurva lyckades till sist Indiankaptenen bärga en mycket värdefull tvåpoängare.


"Henka" knyter näven efter den hårda fighten i heat 13.

Heatet efter det sista innan nominering var minst lika rafflande, där lyckades för första gången denna kväll Piotr Protasiewicz läxa upp Nicki Pedersen och därmed reducera denna matchs inbördes möten till 1-2. Heatet slutade 3-3 och inför nomineringsheaten var ställningen ointagbara 48 – 36 till Indianerna.

I det femtonde heatet tog hemmalaget åter en säker femetta genom Gustafsson/ Okoniewski och i kvällens sista heat där giganterna Pedersen och Protasiewicz åter ställdes mot varandra jagade ”Pepe” dansken i fyra varv och lyckades på mållinjen precis på millimetern passera Pedersen. Detsamma gjorde även Ferjan som precis på samma sätt passerade Stefan Dannö på mållinjen. Denna avslutande 4-2 seger gjorde att slutresultatet skrevs till 57-39, vilket förde upp Indianerna till en femteplats i tabellen på samma poäng som tabellfyran Luxo Stars.


"Pepe" distanserar Nicki Pedersen.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Roman Povazhny 3 Gör en klart godkänd match som ordinarie.
2. Henrik Gustafsson 4 Henka gör åter succé, underbart att se!
3. Matej Ferjan 4 En svag fyra, stoppet i ledning förstörde helhetsintrycket en aning, men som han åkte!.
4. Magnus Zetterström 3 En mycket bra match och resultatet är lite missvisande i förhållande till åkningen.
5. Piotr Protasiewicz 5 Mötte Nicki i fyra heat denna kväll och vann två, det är mästarklass!
6. Kaj Laukkanen 1 Som reserv måste man kunna kräva mycket mycket mer.
7. Rafal Okoniewski 4 Nu har ”Okons” formkurva vänt och resultaten låter inte vänta på sig!
8. Simon Gustafsson - Åkte ej.

Skribent: Peji

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu