;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Rapport från Bajen Speedway – Indianerna
Match: Bajen Speedway - Indianerna (2006-06-13)
Resultat: 48-48
Publik: 1472


Om förra veckans oavgjorda match kändes som en förlust kändes detta som en storslagen seger!

Matchen inleddes å Indianernas vana trogen med ett misslyckat heat där Henrik ”Henka” Gustafsson och Rafal Okoniewski fick se sig slagna av hemmalagets båda förare Jesper B Jensen och den gamle Kumlabekantingen Stefan Dannö. Lyckligtvis betyder numer ett dåligt förstaheat en lyckad match, för precis som i de två senaste matcherna kom nämligen en upprättelse i heatet efter. Roman Povazhny och Kaj Laukkanen lyckades här i det första reservheatet för kvällen hålla jagande Adam Skornicki stången.

Femettan i det andra heatet följdes upp av ytterligare en i det tredje heatet, där Bajenförarna Joonas Kylmäkorpi och nyförvärvet från Kaparna Tomasz Gapinski faktiskt aldrig var nära gästernas Matej Ferjan och Magnus ”Zorro” Zetterström.

Efter dessa tre inledande heat där femettorna haglade var det så dags för två oavgjorda heat, detta gjorde att ställningen inför det sjätte heatet var 13-17 i Indianfavör. Här kontrollerar hemmalagets Gapinski heatet medan ”Henka” och Kylmäkorpi stred om den åtråvärda tvåpoängaren, en strid där Gustafsson efter två varv tvangs ge upp. Seger 5-1 till hemmalaget gjorde att matchen återigen var oavgjord (18-18)

Matchen fortsatte sedan i samma poängmässigt jämna anda, 3-3 följdes upp av en utväxling av 4-2or där ”Henka” i det senare anmärkningsvärt läxade upp självaste Nicki Pedersen! Som sista begivenhet innan paus kördes ett 3-3 heat där Indianerna var på gång att köra till sig ett poängöverläge men den snabbe Jesper B Jensen lyckades att under ett varv köra upp sig från en tredje till en förstaplats och sedan vinna heatet före Indianernas Protasiewicz. Denna avslutning gjorde att ställningen i paus var helt jämn 30-30.

Efter paus var det så dags för ur Indianernas synvinkel ett av matchens absolut viktigaste heat då det andra reservheatet varit nyckel till framgång i de båda mötena mot Smederna. Här ställdes åter Laukkanen/Povazhny mot Skornicki och Freddie Eriksson. Povazhny flyger iväg från start dock missar lagkamraten Laukkanen starten helt och hamnar sist. Men vi som känner till den ”flygande finnens” åkning vet att inget är över innan det är över! Efter att ha jobbat sig upp från en sistaplats slutar faktiskt heatet i en mycket viktig femetta till indianerna.

Indianerna hade nu åter en fyrapoängsledning att gå på inför fortsättningen. En fyrapoängsledning som i det nästkommande heatet krympte till två efter att Bajen kört hem 4-2. Efter ett oavgjort heat där Kylmäkorpi på sista varvet kämpat sig förbi ”Zorro” Zetterström kvitterade sedan Bajen i heat fjorton genom att Pedersen i en ”fotofinish” tilldömts segern före Protasiewicz.

Ställning 42-42 inför nominering och visst såg det positivt ut om Indianerna nu bara skulle kunna göra ett bra femtonde heat skulle det kanske, kanske gå att få till ett oavgjort resultat i det sextonde mot mäktiga Pedersen. Men ack så fel jag fick i mina funderingar, i det femtonde heatet trots bra start från både ”Henka” och Povazhny lyckas Bajenförarna ”tråckla” sig innanför och in i andra kurvan är ställningen ledsamma 5-1 till hemmalaget. Ett resultat som också stod sig in i mål.

Här var det nog många med mig som trevande började förbereda sig mentalt på en smärtsam sk ”hedersam förlust” (det i mitt tycke värsta som finns). Men har man paret Protasiewicz/Zetterström på startlinjen spelar det uppenbarligen ingen roll om motståndet råkar vara Nicki Pedersen och Joonas Kylmäkorpi. 5-1 till indianerna genom magnifik paråkning och ett oavgjort resultat räddades!

Vi tackar Bajen Speedway för en god match och hoppas på en minst lika bra match i Kumla om en vecka!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Henrik Gustafsson 3 Svag trea, efter en trevande inledning spöade ”Henka” Nicki och sedan lossnade åkningen för ”Kumlakungen”!
2. Rafal Okoniewski 1 Åkningen började stämma efter de två första heaten, tyvärr lyckades han dock inte komma överens med banan så som vi hoppades.
3. Matej Ferjan 2 På gränsen till tre, ett bra första heat, hade sedan mycket svårt på den hala banan.
4. Magnus Zetterström 5 För att vara lite efter sin tid och fortfarande räkna bonuspoäng kan man konstatera att ”Zorro” inte tappade mer än en enda pinne! 12+2!!!
5. Piotr Protasiewicz 4 Nu levererar Pepe igen, men vist någon ”pinne” till kunde man hoppats på, svag fyra.
6. Roman Povazhny 3 Stark trea, återigen en mycket bra match av Roman.
7. Kaj Laukkanen 3 Svag trea, som reserv levererar han vad man kan begära, men vist kan vi hoppas på mer.
8. Simon Gustafsson - Åkte ej

Skribent: Peji

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu