;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Tredje raka segern!
Match: Indianerna - Piraterna (2015-05-19)
Resultat: 48-42
Publik: 3031


Efter en bra start på säsongen med två inledande segrar var det under tisdagskvällen dags för årets andra hemmamatch när Piraterna från Motala kom på besök på ICA Maxi Arena. För Piraternas del var det däremot premiärmatch för säsongen då man på grund av regn och det ojämna antalet lag i serien hade tvingats stå över de två första veckorna. Ett lag med självförtroende mot ett riktigt laddat premiärlag, det var alltså vad som stod på menyn!

Indianerna fick en riktig smakstart på kvällen då glödhete Antonio Lindbäck grejade en femetta tillsammans med Scott Nicholls, som förövrigt gjorde sin första riktiga seriematch för Indianerna den här säsongen. Nicholls var hårt uppvaktad av Piotr Pawlicki, men lyckades på ett rutinerat sätt stänga till alla luckor. I det följande reservheatet var det sedan dags för Joel Andersson att köra sitt första elitserieheat för säsongen. Tyvärr bommade han starten och kom sist, men Rory Schlein var desto hetare och räddade ett oavgjort resultat!


Lindbäck och Nicholls på väg mot en femetta.

I det tredje heatet utökade Indianera ledningen till sex poäng efter en fyrtvåa. Piotr Protasiewicz körde smart genom första böj och gjorde sedan processen kort med gästernas regerande världsmästare Greg Hancock. Tredjeplatsen säkrade sedan Scott Nicholls före Jonas Davidsson. Det kändes som att Indianerna var riktigt på gång, men då vände allt. Plötsligt var det istället gästerna som började hoppa iväg från start och såg vassast ut. Två raka femettor till Piraterna gjorde att Indianerna plötsligt hade hamnat i underläge, 14-16.

Många av årets matcher har varit väldigt svängiga, och den här matchen var verkligen inget undantag. Direkt efter Piraternas båda femettor slog Indianerna tillbaka med sin andra femetta i matchen, och vände därmed tillbaka ledningen. ”Pepe” klämde sig tufft förbi Piotr Pawlicki ut genom första böj och även Rory Schlein lyckades hålla den unge polacken bakom sig! De följande heaten slutade oavgjort innan det så var dags för heat tio. Där inkasserade Indianerna en ny femetta av Antonio Lindbäck och Rory Schlein. Lindbäck låg sist in i andra böj, men han hade med sig grym fart och lyckades på ett imponerande sätt pressa sig förbi båda piratförarna samtidigt ut på rakan.


Rory Schlein och "Pepe" grejar en ny femetta.

33-27 inför de avslutande heaten bådade gott. Med ett bra resultat i det andra och avslutande reservheatet hade Indianerna mer eller mindre chansen att avgöra matchen, men då var det dags igen, för en ny vändning! Piraterna körde hem tre raka fyrtvåor och inför de avslutande två heaten var det likaläge, 39-39. Ovisst var bara förnamnet! Starterna visade sig vara viktiga under hela aftonen, därför var det extra skönt att se Antonio Lindbäck flyga iväg från start som etta i heat 14 före Piraternas Chris Holder och Greg Hancock. Niels Kristian Iversen fick inte till någon kanonstart, men svarade för en briljant förstakurva och passerade båda bortaförarna på innern när de gled ut för långt. En femetta till Indianerna innebar en ny fyrapoängsledning!

Inför det sista heatet behövde Indianerna köra in två poäng för att säkra segern, men det blev bättre än så. Piotr Protasiewivz segrade före Piotr Pawlicki och nyss nämnde Lindbäck. En avslutande fyrtvåa för Indianerna innebar att matchen var vunnen med siffrorna 48-42. Indianerna körde därmed hem sin tredje raka seger, medan Piraterna fick se sig slagna i sin första match för året.


Indianerna vann även sista heatet!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Antonio Lindbäck4Såg riktigt het ut igen! Lindbäck har nog aldrig varit så bra som i år.
2. Scott Nicholls3Stabil hemmapremiär för Nicholls. Kämpar och sliter i alla lägen!
3. Piotr Protasiewicz4Snabb, tuff och kung. Som vanligt på Sannahed!
4. Fredrik Lindgren-R/R
5. Niels Kristian Iversen3Stabil och bra insats av Iversen.
6. Joel Andersson1Hade tyvärr för dåliga starter för att kunna ge konkurrenterna ett bra motstånd.
7. Rory Schlein3Överlag en bra match, men missade några poäng som inte borde ha varit omöjliga att plocka.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu