;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Indianerna sänkte Piraterna
Match: S2: Indianerna - Piraterna (2014-09-17)
Resultat: 56-34
Publik: 4381


Inför den andra och avgörande semifinalen mellan Indianerna och Piraterna hade båda lagen blivit än mer skadedrabbade än i samband med det första mötet. Piraterna fick klara sig utan Piotr Pawlicki medan Indianerna fick klara sig utan Kenneth Bjerre. Sedan tidigare saknades förare som Darcy Ward, Greg Hancock (Piraterna) och Niels Kristian Iversen, Cameron Woodward (Indianerna). Förutsättningarna var i alla fall enkla inför avgörandet. Indianerna behövde vinna med mer än två poäng för att gå till SM-final. Skulle man inte mäkta med det så skulle istället Piraterna ta hand om finalbiljetten.

Indianerna fick en riktig dröminledning på matchen med en femetta i det första heatet. Piraternas dansk Bjarne Pedersen var visserligen vass iväg från start, men indianduon Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren, pressade sig snabbt förbi och säkrade sedan en relativt enkel dubbelseger. Femettan innebar att Indianerna redan hade vänt på Piraternas lilla försprång.


Lindbäck tar över ledningen i heat 1!

I kvällens andra heat fanns stora förväntningar på att Indianerna skulle kunna dryga ut ledningen, men något oväntat så var det istället Piraterna som replikerade med sin första (och enda) femetta för kvällen. Simon Gustafsson segrade före lagkamraten Fredrik Engman. Indianförarna, Scott Nicholls och Mikael Max, hängde däremot inte med alls. Gästernas femetta innebar ett likaläge i matchen och att Piraterna hade återtagit den totala ledningen i semifinalserien.

De följande heaten blev väldigt jämna både åkmässigt och resultatmässigt. Indianerna vann de flesta heaten, men Piraterna räddade ändå flera 3-3:or, vilket gjorde att Indianerna inte kunde stega ifrån så snabbt som man hade hoppats. Efter sju körda heat hade Indianerna lyckats återta ledningen med siffrorna 22-20. Ledning alltså, men en väldigt bräcklig sådan.


Piraterna räddade många oavgjorda heat.

Inte förrän i det åttonde heatet lyckades Indianerna göra ett ordentligt ryck i matchen. Väl där körde man hem sin andra femetta efter en fin insats av Scott Nicholls och Piotr Protasewicz, som enkelt höll Rory Schlein och Simon Gustafsson bakom sig. I heatet därpå fyllde Indianerna på med en ny femetta, som denna gång signerades av Protasiewicz (som hade dubbelheat) och Mikael Max. Vad som gjorde den andra femettan lite extra skön var att den kom samtidigt som Piraterna också toppade upp sitt lag för första gången! 32-22, trevliga siffror för alla indianfans bland de 4381 åskådarna som fanns på plats!

Indianernas tiopoängsledning höll sig fram till pausvilan, som tyvärr blev "lite" längre än normalt. På grund av ett elfel slutade bland annat en del av belysningen att fungera och det krävdes extern hjälp innan man kunde komma igång igen. Beklagligt, men för alla som orkade stanna kvar så var verkligen inte väntan förgäves. Under andra halvan av matchen fortsatte Indianerna visa prov på mycket fin speedwaypropaganda!


Ljus är bra att ha när det är mörkt ute.

I det elfte heatet Körde Indianerna hem sin fjärde femetta i matchen genom riktigt starkt åkande Scott Nicholls och Mikael Max. De inledde kvällen med en femetta i baken men avslutade med att vinna i princip samtliga heat de ställde upp i. Heatet därpå slutade visserligen bara oavgjort, men själva heatet var ändå ett av de häftigare under matchen. Chris Holder kom iväg bäst från start och fick Protasiewicz bakom sig. "Pepe" jagade extremt hårt och lyckades tillslut klämma sig förbi på yttern, detta efter att ha touchat i sargen i en av utgångarna och nästan stått på öronen. "Pepe" visade helt enkelt varför han är kungen på Sannahed. Tuff och totalt orädd, en mästare på att åka om.

I de avslutande tre heaten fortsatte Indianerna att imponera och man avslutade med två fyrtvåor och en femetta. 56-34 blev slutresultatet och totalt sett efter båda semifinalerna vann Indianerna med 100-80. Indianerna är därmed klara för SM-final där man kommer att ställas mot Elit Vetlanda!


Indianerna - klara för SM-final 2014!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Fredrik Lindgren4Hade kanske inte bäst fart i laget men gjorde ändå en mycket bra match. Bara ett dåligt heat under kvällen.
2. Antonio Lindbäck4Såg riktigt het ut även den här veckan. Samma form i båda finalerna så kan Vetlanda få något att bita i.
3. Kenneth Bjerre-R/R
4. Piotr Swiderski1Har övertygat tidigare under året, men den här gången såg det inte bra ut.
5. Piotr Protasiewicz5Missade någon poäng i sitt första heat, i övrigt världsklass.
6. Mikael Max4Bortsett från första heatet en riktigt bra match av Max!
7. Scott Nicholls5Körde som i fornstora dar! Riktigt snabb och tuff.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu