;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Förlust efter oväntad vändning
Match: S1: Piraterna - Indianerna (2014-09-09)
Resultat: 46-44
Publik: 2464


Indianerna mot Piraterna, det är i princip synonymt med hög dramatik och en hel del prestige. I synnerhet när det vankas dubbelmöten i ett SM-slutspel! När den första semin avgjordes i Motala var det två sargade lag som kom till start. Indianerna fick klara sig utan skadade Niels Kristian Iversen och Cameron Woodward, medan Piraterna fick klara sig utan Greg Hancock och avstängde Darcy Ward. Trots avbräcken bjöds vi bland publiken på en spännande match som innehåll det mesta man hade kunnat förvänta sig, en tight match, flera snygga omkörningar och en lite oväntad vändning.

Indianerna inledde kvällen på ett bra sätt genom att köra hem en 4-2:a i det första heatet. Antonio Lindbäck vann efter att ha passerat Linus Sundström i andra böj, och Fredrik Lindgren tog hand om tredjeplatsen. Ledning direkt. I det andra heatet var det dags för en debut i Indianerna. Som ersättare för Woodward hade man kallat in den engelske legenden Scott Nicholls, och han gjorde absolut inte bort sig, trots att det var ett bra tag sedan han senast körde på svensk mark. Nicholls körde tufft, rutinerat och räddade, tillsammans med Mikael Max, en 3-3:a bakom segrande Rory Schlein.


Antonio Lindbäck i ledning!

I det tredje heatet utjämnade Piraterna ställningen till 9-9 efter ett riktigt jämnt heat där det krävdes videogranskning för att avgöra ett par av positionerna, men därefter gjorde Indianerna ett ryck i matchen. I det fjärde och femte heatet körde Indianerna hem två raka 4-2:or, och i heatet därpå fyllde Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren på med en säker femetta. 14-22 var ställningen i matchen. Indianerna såg riktigt heta ut medan Piraterna kändes ganska ihåliga.

Med tanke på det stora underläget fick Piraterna möjlighet att börja toppa upp laget, och det skulle visa sig bli deras väg in i matchen. Genom starka insatser av framförallt Piotr Pawlicki, Chris Holder och Rory Schlein knaprade man in poäng efter poäng på Indianernas ledning, och när det var dags för pausvila hade Indianerna bara två poäng ner till hemmalaget, 29-31.


Pawlicki och Holder var heta i hemmalaget.

Efter pausvilan kändes matchen väldigt oviss med tanke på Piraternas uppåtgående trend i matchen. Skulle Indianerna fortsätta tappa mark, eller skulle man kunna stänga matchen? I det sista och avgörande reservheatet såg det ganska illa ut för Indianerna när Piraterna hamnade i ett 5-1-läge, men efter en urstark kämpainsats av Scott Nicholls slutade heatet oavgjort. Engelsmannen kämpade sig förbi konkurrenterna på ett sätt som nästan bara Nicholls kan.

Insatsen i reservheatet tycktes tända till Indianerna på nytt, för i heatet därpå körde man hem sin andra femetta för kvällen. Kenneth Bjerre segrade före stekhete Antonio Lindbäck, som hade en grymt hård fight med Piotr Pawlicki. Lindbäck vann duellen och hade därmed kört hem maximala 11+1 poäng i matchen. 33-39 till Indianerna innebar att det såg bra ut för Indianerna och mörkt ut för Piraterna. Men så kom den där oväntade vändningen. I de två avslutande heaten körde Piraterna hem två raka femettor och vände förlust till seger. Pawlicki och Holder fick de bästa startbanorna i de avslutande heaten och när de inte gjorde några misstag så gick de inte att få stopp på.


Kenneth Bjerre tittar var han har konkurrenterna (bakom sig).

Indianerna ledde i princip hela matchen, men slutresultatet skrevs alltså till 46-44 i Piraternas favör. Men utgångsläget inför returen i Kumla är ändå ganska bra för Indianerna. Åker man som man brukar kunna så ska det inte vara någon omöjlighet att vinna med mer än två poäng. Det är vad som krävs för att gå till SM-final.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Fredrik Lindgren2Gjorde ganska bra ifrån sig, men två nollor sänker betyget ett snäpp.
2. Antonio Lindbäck4Körde som en gud genom nästan hela matchen. Enda plumpen kom i sista heatet.
3. Kenneth Bjerre2Hade riktigt bra fart, men ett par dåliga starter gjorde att poängen blev för få.
4. Piotr Swiderski3Ojämn insats, men tar ändå de poäng man kan begära.
5. Piotr Protasiewicz2Hade också bra fart men var för seg i starterna. Borde ha tagit ett par poäng till.
6. Mikael Max2Var med bra i flera heat, men fick se sig passerad. Räckte inte riktigt när det hettade till.
7. Scott Nicholls3Gör en klart godkänd debut i Indianerna. Kämpar och sliter!


Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu