;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Förlust efter oväntad vändning
Match: S1: Piraterna - Indianerna (2014-09-09)
Resultat: 46-44
Publik: 2464


Indianerna mot Piraterna, det Àr i princip synonymt med hög dramatik och en hel del prestige. I synnerhet nÀr det vankas dubbelmöten i ett SM-slutspel! NÀr den första semin avgjordes i Motala var det tvÄ sargade lag som kom till start. Indianerna fick klara sig utan skadade Niels Kristian Iversen och Cameron Woodward, medan Piraterna fick klara sig utan Greg Hancock och avstÀngde Darcy Ward. Trots avbrÀcken bjöds vi bland publiken pÄ en spÀnnande match som innehÄll det mesta man hade kunnat förvÀnta sig, en tight match, flera snygga omkörningar och en lite ovÀntad vÀndning.

Indianerna inledde kvÀllen pÄ ett bra sÀtt genom att köra hem en 4-2:a i det första heatet. Antonio LindbÀck vann efter att ha passerat Linus Sundström i andra böj, och Fredrik Lindgren tog hand om tredjeplatsen. Ledning direkt. I det andra heatet var det dags för en debut i Indianerna. Som ersÀttare för Woodward hade man kallat in den engelske legenden Scott Nicholls, och han gjorde absolut inte bort sig, trots att det var ett bra tag sedan han senast körde pÄ svensk mark. Nicholls körde tufft, rutinerat och rÀddade, tillsammans med Mikael Max, en 3-3:a bakom segrande Rory Schlein.


Antonio LindbÀck i ledning!

I det tredje heatet utjÀmnade Piraterna stÀllningen till 9-9 efter ett riktigt jÀmnt heat dÀr det krÀvdes videogranskning för att avgöra ett par av positionerna, men dÀrefter gjorde Indianerna ett ryck i matchen. I det fjÀrde och femte heatet körde Indianerna hem tvÄ raka 4-2:or, och i heatet dÀrpÄ fyllde Antonio LindbÀck och Fredrik Lindgren pÄ med en sÀker femetta. 14-22 var stÀllningen i matchen. Indianerna sÄg riktigt heta ut medan Piraterna kÀndes ganska ihÄliga.

Med tanke pÄ det stora underlÀget fick Piraterna möjlighet att börja toppa upp laget, och det skulle visa sig bli deras vÀg in i matchen. Genom starka insatser av framförallt Piotr Pawlicki, Chris Holder och Rory Schlein knaprade man in poÀng efter poÀng pÄ Indianernas ledning, och nÀr det var dags för pausvila hade Indianerna bara tvÄ poÀng ner till hemmalaget, 29-31.


Pawlicki och Holder var heta i hemmalaget.

Efter pausvilan kÀndes matchen vÀldigt oviss med tanke pÄ Piraternas uppÄtgÄende trend i matchen. Skulle Indianerna fortsÀtta tappa mark, eller skulle man kunna stÀnga matchen? I det sista och avgörande reservheatet sÄg det ganska illa ut för Indianerna nÀr Piraterna hamnade i ett 5-1-lÀge, men efter en urstark kÀmpainsats av Scott Nicholls slutade heatet oavgjort. Engelsmannen kÀmpade sig förbi konkurrenterna pÄ ett sÀtt som nÀstan bara Nicholls kan.

Insatsen i reservheatet tycktes tÀnda till Indianerna pÄ nytt, för i heatet dÀrpÄ körde man hem sin andra femetta för kvÀllen. Kenneth Bjerre segrade före stekhete Antonio LindbÀck, som hade en grymt hÄrd fight med Piotr Pawlicki. LindbÀck vann duellen och hade dÀrmed kört hem maximala 11+1 poÀng i matchen. 33-39 till Indianerna innebar att det sÄg bra ut för Indianerna och mörkt ut för Piraterna. Men sÄ kom den dÀr ovÀntade vÀndningen. I de tvÄ avslutande heaten körde Piraterna hem tvÄ raka femettor och vÀnde förlust till seger. Pawlicki och Holder fick de bÀsta startbanorna i de avslutande heaten och nÀr de inte gjorde nÄgra misstag sÄ gick de inte att fÄ stopp pÄ.


Kenneth Bjerre tittar var han har konkurrenterna (bakom sig).

Indianerna ledde i princip hela matchen, men slutresultatet skrevs alltsĂ„ till 46-44 i Piraternas favör. Men utgĂ„ngslĂ€get inför returen i Kumla Ă€r Ă€ndĂ„ ganska bra för Indianerna. Åker man som man brukar kunna sĂ„ ska det inte vara nĂ„gon omöjlighet att vinna med mer Ă€n tvĂ„ poĂ€ng. Det Ă€r vad som krĂ€vs för att gĂ„ till SM-final.

Indianförarnas betyg: (1-5 dÀr fem Àr bÀst)
1. Fredrik Lindgren2Gjorde ganska bra ifrÄn sig, men tvÄ nollor sÀnker betyget ett snÀpp.
2. Antonio LindbÀck4Körde som en gud genom nÀstan hela matchen. Enda plumpen kom i sista heatet.
3. Kenneth Bjerre2Hade riktigt bra fart, men ett par dÄliga starter gjorde att poÀngen blev för fÄ.
4. Piotr Swiderski3OjÀmn insats, men tar ÀndÄ de poÀng man kan begÀra.
5. Piotr Protasiewicz2Hade ocksÄ bra fart men var för seg i starterna. Borde ha tagit ett par poÀng till.
6. Mikael Max2Var med bra i flera heat, men fick se sig passerad. RÀckte inte riktigt nÀr det hettade till.
7. Scott Nicholls3Gör en klart godkÀnd debut i Indianerna. KÀmpar och sliter!


Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu