;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Förlust i första ronden
Match: K1: Dackarna - Indianerna (2014-09-01)
Resultat: 47-43
Publik: 1861


När den första semifinalen avgjordes under måndagskvällen var det två skadeskjutna lag som drabbade samman. Indianerna fick klara sig utan Niels Kristian Iversen, och Dackarna kom samtidigt till start med Nicki Pedersen och Krzysztof Buczkowski på skadelistan. Med tanke på förutsättningarna kändes matchen ganska oviss. Skulle Indianerna klara sig utan sin superdansk eller skulle de relativt svaga resultaten på bortaplan hålla i sig?

Indianerna inledde matchen på ett ganska hyfsat sätt med två inledande 3-3:or. I det första heatet segrade Fredrik Lindgren och i det andra heatet korsade Mikael Max mållinjen först. En lovande start på kvällen, men det var dock hemmalaget som skulle komma att ta ledningen. I det tredje heatet fick Piotr Protasiewicz ett oturligt kast i andra böj och krokade i hemmalagets Michael Jepsen Jensen. "Pepe" blev utesluten och i omstarten kunde sedan Dackarna köra hem en ganska enkel femetta mot Cameron Woodward, som tyvärr kom iväg väldigt dåligt från starten.

Efter att Dackarna hade tagit ledningen fick Indianerna kämpa oerhört hårt för att hålla jämna steg med hemmalaget. Förarna presterade ojämnt och när en indian vann så kom samtidigt lagkamraten sist. Indianerna fick inte till någon omedelbar vändning, utan istället kunde Dackarna dryga ut ledningen. I det åttonde heatet körde hemmalaget hem en ny femetta efter en perfekt start, som egentligen såg ganska "orolig/ojämn" ut. Hur som helst hade Dackarna utökat ledningen till 28-20. Indianerna behövde krypa närmre för att få närkontakt, men de ojämna resultaten höll i sig fram till paus. Kenneth Bjerre och Piotr Protasiewicz vann det nionde respektive tionde heatet, men parkamraterna slutade sist.

Med ett åttapoängsunderläge inför pausvilan kändes det som att Indianerna låg ganska illa till. Man hade inte fått poängövervikt i något heat, men när det behövdes som mest kom äntligen trendbrottet. Antonio Lindbäck som hade inlett kvällen blekt flög iväg från start tillsammans med Mikael Max, och sedan var Indianernas första femetta ett faktum. Dackarnas ledning var halverad. Det var match igen.

I det trettonde heatet knaprade Indianerna in ytterligare ett par poäng på Dackarnas ledning efter en fyrtvåa. Lindbäck såg åter igen väldigt het ut och segrade långt före resten av fältet. Fredrik Lindgren såg samtidigt till att säkra tredjeplatsen, och därmed var ställningen 40-38 inför de två avslutande heaten. Indianerna kändes heta och en vändning såg inte helt omöjlig ut, men det blev tyvärr aldrig någon verklighet. I det näst sista heatet drog istället Dackarna ifrån igen efter en 4-2:a.

Inför det femtonde och avslutande heatet kunde Indianerna som bäst få med sig ett oavgjort resultat. Man behövde köra hem en femetta, och till en början såg det faktiskt lovande ut. Lindgren svarade för en briljant förstakurva där han passerade hela startfältet med ett snävt innerspår. Samtidigt var Protasiewicz relativt bra med på yttern, men farten räckte inte till helt. Dackeförarna passerade "Pepe" på innern och såg därmed till att heatet slutade 3-3 och att Dackarna vann matchen med 47-43. Inför tisdagens retur på ICA Maxi Arena i Kumla behöver Indianerna vinna med mer än 4 poäng, då går man till semifinal. Seger med mindre innebär att säsongen är över. Nu gäller det!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Fredrik Lindgren4Gör en bra match på sin gamla hemmaoval. Visserligen ett par lite sämre heat, men totalt sett ändå bra. Poängbäst i laget.
2. Kenneth Bjerre2Inledde kvällen väldigt svagt. Såg bättre ut på slutet, men som GP-förare måste man prestera jämnare.
3. Piotr Protasiewicz3Blandade och gav. Såg inte ut att vara helt på topp, men gör ändå en okej insats.
4. Cameron Woodward2Dåliga starter och ingen vidare fart. Ingen av Woodwards bästa insatser, men kämpar och sliter gör han i alla fall.
5. Piotr Swiderski1Har imponerat tidigare när han har fått chansen att åka. Den här kvällen såg det dock trögt ut för Swiderski.
6. Antonio Lindbäck3Inledde svagt och avslutade mästerligt. Lite jämnare resultat är att önska.
7. Mikael Max3Gör en godkänd insats från sin reservposition. Kunde kanske plockat ett par poäng till, men ändå okej.
8. Peter Ljung5En kunglig insats som "taxichaffis" till Woodward, som var försenad med flyget. Ljung såg till att Indianerna blev fulltagliga lagom till matchstart!

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu