;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Fjärdeplats i serien trots förlust
Match: Piraterna - Indianerna (2014-08-19)
Resultat: 48-42
Publik: 2685


Inför den avslutande grundseriematchen mellan Piraterna och Indianerna stod tre viktiga poäng på spel för båda lagen. Piraterna slogs för att säkra en plats bland de två främsta i tabellen (vilket innebär en klar semifinalplats), och Indianerna behövde samtidigt poäng för att säkra fjärdeplatsen, som innebär att man får välja att inleda eller avsluta kvartsfinalserien på hemmaplan/bortaplan.

Matchen i sig kom dock att handla om mer än bara det sportsliga. Så sent som tre dagar inför matchen åkte Piraternas superstjärna Darcy Ward fast i en nykterhetskontroll. Han fick inte köra GP-tävlingen i Lettland och riskerar nu avstängning. Trots detta tog Piraterna med honom i sin laguppställning, och då började diskussionerna komma från alla håll och kanter. Varför får Ward köra när han är under utredning, samtidigt som Patryk Dudek (Dackarna) inte får köra under sin utredningstid för doping? Är det moraliskt rätt att ta med Ward i laget även om inget förbud sätter stopp? Hur ser övriga idrottssverige på speedwaysporten när man låter en oseriös kille (som dricker alkohol inför viktiga tävlingar) gå före andra förare som kanske tar speedwayen på större allvar? Oavsett vad man tycker om Ward och Piraternas val att låta honom köra så deltog han i matchen.


Darcy Ward på banan igen - för tidigt?

Själva matchen då. På grund av ett ihållande regn blev starterna extremt avgörande för hur heaten slutade. Rent speedwaymässigt blev det med andra ord ingen riktig höjdarkväll, men man kunde åtminstone genomföra matchen. Indianerna inledde drabbningen på bästa tänkbara sätt efter en säker femetta i det första heatet av Kenneth Bjerre och Fredrik Lindgren. Ledningen skulle dessvärre inte bli speciellt långvarig, för redan i heatet därpå kvitterade Piraternas reservduo ställningen efter en femetta till hemmalaget.

I tredje heatet återtog Indianerna ledningen på nytt efter en ny femetta, denna gång inkörd av Piotr Protasiewicz och Antonio Lindbäck. Det svängde fram och tillbaka och så såg matchbilden ut ett tag. I fjärde heatet drygade Indianerna ut ledningen med ytterligare ett par poäng efter matchens första fyrtvåa. 9-15 till Indianerna bådade gott inför fortsättningen, men då vaknade Piraterna till liv igen och var hetast iväg från de väldigt avgörande starterna. Hemmalaget körde hem en fyrtvåa i det femte heatet som därefter följdes upp av tre raka femettor. Plötsligt var det istället Piraterna som hade kopplat ett tydligt grepp om ledningen, 28-20.


Lindbäck och Protasiewicz i ledning.

Efter en femetta till Indianerna i det nionde heatet krympte man Piraternas ledning till fyra poäng, men närmre än så kom man aldrig en ny vändning. Piraterna var lite vassare från start än Indianerna, samtidigt gjorde också några av indianförarna bort sig i ett par heat när de gick ut på yttern, tappade fart och blev passerade på innern. Piraterna var jämnare och vann tillslut matchen med 48-42, men i och med att Indianerna vann säsongens första möte med hela 56-34 fick man åtminstone med sig bonuspoängen. En viktig poäng som i slutänden gjorde att Indianerna kunde säkra fjärdeplatsen i grundserien, tätt före Dackarna. Och i de stundande kvartsfinalerna ställs Indianerna mot just Dackarna. Indianerna har valt att avsluta på hemmaplan, så första matchen körs med andra ord i Målilla nästa tisdag!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Fredrik Lindgren2Två bra heat, men också två dåliga. Måste prestera jämnare om det ska räcka långt för Indianerna.
2. Kenneth Bjerre4Bra comeback i laget efter en tids frånvaro. Tog verkligen chansen och var en av få indianer som hade fart.
3. Piotr Protasiewicz2Ingen jättedålig insats egentligen, men vi vet att PePe kan så mycket mer.
4. Antonio Lindbäck3Började bra, avslutade sämre. Ändå en okej match.
5. Niels Kristian Iversen3Inte riktigt i toppform, men hade liksom Bjerre bra fart och bjöd upp till kamp mot Piratförarna.
6. Mikael Max2Vann sista reservheatet men i övrigt alldeles för svaga starter.
7. Joel Andersson3Riktigt svåra förutsättningar men Joel gjorde ändå inga misstag. Gjorde ett par omkörningar och fortsätter plocka poäng!

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu