;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nšsta match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ Śr): 170:-
Ungdom (16-18 Śr): 80:-
Barn (0-15 Śr): fri entrť.
Parkering: gratis.
Lšktarplats: 40:-

Nšsta mŚnadsmŲte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nšsta match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Slutspelsplatsen säkrad efter rysare
Match: Indianerna - Ikaros Smederna (2014-08-12)
Resultat: 46-44
Publik: 3628


Inför den näst sista grundserieomgången, då Indianerna tog emot Ikaros Smederna hemma på ICA Maxi Arena, stod tre väldigt viktiga poäng på spel. För Indianernas del behövdes någon eller ett par poäng för att säkra en slutspelsplats, och för Smedernas del behövdes poäng för att ha fortsatt chans att nå en plats bland de sex främsta.

I de senaste hemmamatcherna har vi varit bortskämda med att Indianerna har gått på knock redan från start, men den här aftonen såg det trögt ut på flera håll i hemmalaget och istället var det gästande Smederna som inledde kvällen med en ganska enkel femetta. Den formstarke ex-indianen Grzegorz Zengota klippte starten och Peter Karlsson kunde sedan runda både Fredrik Lindgren och Cameron Woodward. Ingen bra start, men Indianerna hämtade dock snabbt upp underläget och vände på ställningen.


Smederna på väg mot en femetta i första heatet.

I det andra heatet knaprade Indianerna in ett par poäng efter en 4-2:a av Antonio Lindbäck och Joel Andersson. Lindbäck flög iväg från starten och Andersson knyckte sedan tredjeplatsen på sista varvet efter att snyggt ha kämpat sig förbi Magnus "Zorro" Zetterström på innern. I heatet därpå utjämnade Indianerna ställningen efter en ny 4-2:a, och i det fjärde heatet kunde man sedan överta ledningen. Väl där segrade Niels Kristian Iversen före Lindbäck, som under flera varv hade en riktigt tuff och spännande kamp med gästernas unge dansk Mikkel Michelsen. 14-10 till Indianerna efter fyra heat.

I det femte heatet drog Indianerna ifrån ytterligare efter en imponerande insats av Joel Andersson som gjorde en bra start och vann heatet före en hårt uppvaktande Oliver Berntzon. Cameron Woodward hade däremot en dålig start men kunde ändå rädda den sista poängen, och därmed hade Indianerna kört till sig en sexpoängsledning.


Joel Andersson på väg mot heatseger!

Efter Indianernas starka vändning med tre 4-2:or och en 5-1:a kändes det som att man skulle kunna ta död på spänningen ganska fort, men Smederna tog sig samman och såg till att göra en rysare av matchen. Genom lyckade toppningar och bra starter vann gästerna flera heat och såg till att krympa indianledningen steg för steg. I det trettonde heatet körde visserligen Piotr Protasiewicz och Lindbäck hem en 4-2:a till Indianerna. Det innebar sexpoängsledning på nytt med siffrorna 42-36, men i heatet därpå kontrade Smederna direkt med sin tredje femetta för aftonen. Peter Karlsson var som pånyttfödd och körde hem heatsegern före Oliver Berntzon. Iversen kämpade hårt för att spräcka läget, men gästerna parkörde riktigt bra och såg till att rädda spänningen in i det sista.

Inför kvällens avslutande heat ledde Indianerna bara med två poäng, 43-41. För att vinna matchen behövde Indianerna köra minst oavgjort, men det kändes inte som någon självklarhet. Smederna såg väldigt vassa ut medan flera i Indianerna inte kom upp i sin normala nivå. I heatet mönstrade Indianerna sina starkaste kort i Iversen och dittills obesegrade Protasiewicz. För Smedernas del blev det Zengota och Karlsson. När starttejpen gick upp var Zengota snabbast iväg och på yttern kunde sedan Karlsson passera hela startfältet. Till de tillresta smedfansens förtjusning hade gästerna kört till sig ett femettläge, man var på väg mot seger och tre nya poäng. Men Iversen och "PePe" ville annat. När det behövdes som mest visade de klass och räddade situationen efter tuff och smart körning. Både Iversen och "PePe" lyckades kämpa sig förbi Zengota och därmed räddade man oavgjort i heatet och seger i matchen med 46-44!


Trots en dålig start lyckades Iversen och "PePe" ta sig förbi Zengota!

Segern innebar två nya poäng och en säkrad slutspelsplats för Indianerna. Smederna fick nöja sig med bonuspoängen, men den kan bli ack så viktig i deras kamp för att nå slutspelet i den avslutande grundserieomgången!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Fredrik Lindgren1Hade ingen vidare fart på grejerna den här kvällen. Gjorde ett riktigt bra heat, men i övrigt en svag insats.
2. Cameron Woodward1Har imponerat i många matcher, men nu såg det tyvärr inte så bra ut. Dåliga starter och inte tillräcklig fart för att göra några omkörningar.
3. Piotr Protasiewicz4Riktigt bra insats av "PePe". 13+1 poäng, tappade med andra ord bara en pinne.
4. Mikael Max2Lite för mycket upp och ned för att bli godkänd. Gör två bra heat, men också två dåliga.
5. Niels Kristian Iversen3Inte lika vass som vi vant oss vid men kämpade hårt och såg till att rädda segern i sista heatet.
6. Antonio Lindbäck4Riktigt bra insats av Lindbäck! Körde snabbt och tufft, bjöd på flera grymma omkörningar!
7. Joel Andersson4Extremt tufft motstånd den här kvällen. Mötte förare med väldigt mycket rutin, men det hindrade inte Andersson från att göra nya framsteg. Körde tufft och visade upp att farten finns! En skön heatseger blev det också.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu