;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Första bortasegern!
Match: Västervik - Indianerna (2014-08-05)
Resultat: 42-48
Publik: 1512


Ingen bortaseger i år och ingen bortaseger mot Västervik sedan 1999. Det var förutsättningarna inför tisdagens match mellan tabelljumbon Västervik och slutspelsjagande Indianerna. Med tanke på just tabelläget var Indianerna storfavoriter till att spräcka det mörka bortaspöket, men för att lyckas skulle man behöva köra mycket bättre än vid de tidigare bortamatcherna där man inte alls fått det att fungera på samma sätt som på hemmaplan.

I många av de misslyckade bortamatcherna har Indianerna åkt på en dålig start och snabbt hamnat i underläge, men den här aftonen blev matchinledningen den omvända. Indianerna fick nämligen en riktig drömstart på kvällen med två raka femettor! I det första heatet flög Fredrik Lindgren iväg från tejpen och andraplatsen tog sedan Cameron Woodward hand om efter att snyggt ha passerat båda Västerviksförarna på innern ut genom första böj. I det följande reservheatet körde sedan Mikael Max och Joel Andersson hem en ny säker femetta. 2-10 till Indianerna efter två heat. Bättre start är svårt att få.


Lindgren och Woodward på väg mot en femetta!

I kvällens tredje heat knaprade Västervik in ett par poäng efter en fyrtvåa, men i heatet därpå svarade Indianerna blixtsnabbt med att köra hem en ny femetta, denna gång genom nykorade lagvärldsmästaren Niels Kristian Iversen och Mikael Max. Indianerna tog därmed ett ordentligt grepp om ledningen med tio poäng. De följande heaten blev ganska svängiga med femettor åt båda håll, men Indianerna höll fast vid ledningen och efter sju körda heat var ställningen 16-26.

I samband med det åttonde heatet började Västervik toppa upp laget för att försöka ta sig närmare, och till en början såg det ut att ge resultat. Hemmaföraren Tobiasz Musielak tog kommandot om ledningen tillsammans med landsmannen Tomasz Jedrzejak. Nyss nämnde Iversen visade dock prov på fin form och tog sig enkelt förbi Jedrzejak ut ur första böj, sedan satte jakten igång på Musielak. Västerviks unge polack körde snabbt, men Iversen var ännu snabbare och efter en fyra varvs frenetisk jakt bjöd Indianernas superdansk på en favorit i repris (från lag-VM-finalen) när han lyckades klämma sig förbi polacken i absolut sista böj. Iversen vann heatet och räddade 3-3, vilket gjorde att Indianernas tiopoängsledning var intakt när mer än halva tävlingen var körd.


Iversen i jakt på Musielak!

I takt med att regnet började falla ner över arenan fortsatte Västervik med sina toppningar i ytterligare ett par heat, och man lyckades också knapra in några poäng. 26-34 var ställningen vid paus. Indianernas ledning kändes ganska säker, men efter en femetta till Västervik i det andra och avslutande reservheatet började matchen däremot kännas alltmer oviss.

Inför de fyra avslutande heaten hade Indianerna bara fyra poängs försprång ner till Västervik. Man behövde rycka upp sig igen för att inte tappa kommandot, och som på beställning kom då en ny femetta till Indianerna. Piotr Protasiewicz och Cameron Woodward hoppade iväg klockrent från start och körde hem en enkel dubbelseger före Västerviksförarna. Indianerna utökade ledningen till åtta poäng igen, men Västervik vägrade ge upp. I de två följande heaten körde hemmalaget in en fyrtvåa och en femetta, så inför det avslutande heatet ledde bara Indianerna med två poäng, 41-43.


"PePe" och Woodward på väg mot en viktig femetta!

I kvällens sista heat ställde Indianerna upp med Iversen och Protasiewicz. I det näst sista heatet åkte de båda på en femetta i baken, så mot starkt åkande Peter Ljung och Tomasz Jedrzejak kändes ingenting givet. Indianduon behövde köra minst oavgjort för att ordna Indianernas första bortaseger för året. Iversen och "PePe" kom inte iväg bäst från starten, men ut genom första böj låg de tvåa och trea bakom ledande Jedrzejak. Mot ingången av andra kurvan lyckades indianförarna även passera Jedrzejak. Iversen gick om på yttern medan "PePe" samtidigt gick om på innern. Sedan var det roliga slut för Västervik. Indianerna vann heatet med en femetta och tog därmed segern med siffrorna 42-48. För Indianernas del innebar segern ett skutt upp till fjärdeplatsen i tabellen och för Västerviks del innebar nederlaget att man kommer sist i elitserien och därmed får köra allsvensk speedway nästa år.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Fredrik Lindgren3Inledde starkt med två femettor, men var lite segare mot slutet. Ändå en stabil insats.
2. Cameron Woodward4Gör riktigt bra ifrån sig på en bana som många nykomlingar brukar ha svårt på. Var med och körde hem tre femettor till Indianerna!
3. Piotr Protasiewicz4Stabil och bra som vanligt. Visade tillsammans med Iversen upp vilka som är bäst när det gäller.
4. Antonio Lindbäck0En tung afton för Lindbäck. Det brukar gå trögt i just Västervik, men den här gången gick det lite väl trögt.
5. Niels Kristian Iversen4Nollade i ett heat, men i övrigt världsklass!
6. Joel Andersson4Fin insats av Joel. Körde snabbt och säkrade en imponerande femetta med Max i första reservheatet.
7. Mikael Max3Inledde matchen riktigt bra men i takt med att regnet kom gick det lite sämre. Ändå en okej match av veteranen!

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu