;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Viktig och välbehövlig seger
Match: Indianerna - Vargarna (2014-07-22)
Resultat: 56-34
Publik: 3537


Inför tisdagens hemmamatch mot Vargarna låg Indianerna på en ganska utsatt position i tabellen då man delade den sjätte och sista slutspelsplatsen med Smederna. För att försvara slutspelsplatsen och hänga på topplagen var Indianerna med andra ord piskade till att vinna, och helst med stora siffror då man behövde segra med mer än 8 poäng för att köra hem den extra bonuspoängen som stod på spel (Vargarna vann det första mötet med 49-41).

På hemmaplan har Indianerna imponerat stort i år, men Vargarna har samtidigt kört bra i flera bortamatcher, så ingenting kändes avgjort på förhand. En bra start på matchen var vad Indianerna skulle behöva, och det var också vad man fick. Redan i kvällens första heat smällde Fredrik Lindgren och Antonio Lindbäck till med en femetta mot Pontus Aspgren och regerande Europamästaren Martin Vaculik. Vaculik försökte ta sig förbi Lindbäck på yttern i andra böj, men "Toninho" hade bättre fart i utgången och sedan höll man positionerna säkert.


Lindgren och Lindbäck på väg mot en femetta.

Efter ett oavgjort resultat i det andra heatet - där Mikael Max segrade - fortsatte Indianerna att dryga ut ledningen i stadig takt. I det tredje heatet körde man hem en fyrtvåa genom Piotr Protasiewicz och den hårt kämpande Cameron Woodward. Gästernas formstarke dansk Peter Kildemand kom iväg bäst från start, men "PePe" byggde upp fart på yttern och kunde på andra varvet ta sig förbi på innern och koppla greppet om ledningen. Snyggt och rutinerat.

I det femte heatet fortsatte Indianerna dra ifrån Vargarna efter ett riktigt sevärt heat där Joel Andersson fick visa upp sig från sin bästa sida. Gästernas duktige Jason Doyle kom iväg bäst från start med Andersson tätt bakom sig. Doyle kämpade febrilt med att försvara ledningen, men på sista varvet lyckades den unge indiantalangen med en riktigt snygg omkörning. Andersson tog sig förbi på innern och gled ut i det snabba ytterspåret. Doyle såg ut att kunna kontra på innern, men farten Joel hade var högre och han kunde korsa mållinjen som segrare till publikens stor jubel. Bakom dessa kombattanter gjorde även Lindbäck ett bra jobb som kämpade sig förbi Ricky Kling och tog hand om tredjeplatsen. 4-2 till Indianerna och 19-11 totalt.


Andersson i vild jakt på Doyle.

I kvällens sjunde heat körde Indianerna hem en ny fyrtvåa efter seger av Antonio Lindbäck som vann med stor marginal över Peter Kildemand. Fredrik Lindgren tog hand om tredjeplatsen. Resultatet innebar att Indianerna hade kört till sig en ledning på tio poäng, 26-16. Just då var bonuspoängen i hamn, men än så länge hade inte Vargarna försökt toppa upp laget, så matchen var fortfarande oviss. Efter det åttonde heatet kändes det dock lite lugnare för oss med dåliga nerver. Väl där toppade Vargarna in nyss nämnde Kildemand tillsammans med Adrian Miedzinski, men toppningen gav inte riktigt den effekt gästerna hade hoppats på. Istället för att knapra in poäng så körde Indianerna hem en femetta genom Protasiewicz och Woodward!

Efter två oavgjorda heat var det dags för det sista och avgörande reservheatet. Med tanke på Indianernas fjortonpoängsledning kändes det som sista chansen för Vargarna att kunna komma tillbaka in i matchen. Vargarna behövde vinna heatet, men då körde Indianerna hem sin tredje femetta för kvällen. Både Joel Andersson och Mikael Max kom iväg bra från start och sedan körde de ifrån bortaförarna ganska ordentligt. 42-24 till Indianerna, det var i princip spiken i kistan!


Andersson och Max på väg att spika igen matchen!

Kampen om bonuspoängen avgjordes definitivt i det trettonde heatet där Protasiewicz och Lindbäck körde hem en fyrtvåa. "PePe" körde hem sin fjärde raka heatseger för aftonen, och med tanke på att han sedan avstod från nomineringsheatet stod det klart att han därmed körde hem full pott för tredje hemmamatchen i rad! Även i de två avslutande heaten drygade Indianerna ut ledningen och när matchen slutligen var över stod det klart att man hade besegrat Vargarna med hela 56-34. Indianerna fick hela laget att fungera och segern var solklar. Vargarna lyckades faktiskt bara få poängövervikt i ett enda heat, det säger det mesta! Tre nya, fräscha och minst sagt välbehövliga poäng gjorde även att Indianerna kunde ta sig förbi Vargarna i tabellen!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Fredrik Lindgren4Hade kanske inte bäst fart på cyklarna, men körde smart och kämpade stenhårt. Riktigt bra insats av Fast Freddie!
2. Antonio Lindbäck4Såg snabb ut och bjöd publiken på några riktigt vassa styrningar!
3. Piotr Protasiewicz5PePe var omutlig precis som vanligt på Sannahed.
4. Cameron Woodward3Hade lite problem med starterna i början men revanscherade sig starkt mot slutet. Kämpar och sliter på ett riktigt bra sätt!
5. Niels Kristian Iversen4Väldigt bra insats av Iversen också. Föll visserligen i ett heat när han kom för nära Kildemands bakhjul, men annars felfritt.
6. Mikael Max4Ytterligare en fin insats av Max. Kör snabbt och bra! Kompletterar Andersson bra som reservkollega.
7. Joel Andersson5Det börjar lossna allt mer för vår unge talang. Fem år yngre än yngste vargföraren, men körde ändå bättre än flera av dem!Piotr Protasiewicz - King of Kumla!
Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu