;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Matchrapport: Indianerna - VMS Elit
Match: Indianerna - VMS Elit (2006-05-16)
Resultat: 43-53
Publik: 1945


Ett taggat Indianlag mot ett revanschsuget VMS Elit, sådana var förutsättningarna inför kvällens match denna kylslagna försommarkväll som mer påminde om en kväll i september än maj.

Matchen inleddes med en överraskande(!!?) seger signerad Henrik ”Henka” Gustafsson som flög iväg från start och på ett övertygande sätt besegrade Lee Richardson. Som om inte denna bedrift i sig inte var god nog körde dessutom Indiankaptenen slutet på heatet utan släpsko sedan remmen gått upp på det tredje varvet. Tyvärr lyckades inte Kaj Laukkanen mäkta med någon större bedrift utan slutade på en försmädlig fjärdeplats efter Vetlandas Peter Ljung.


"Henka" på väg mot seger i heat 1.

Det första oavgjorda heatet följdes sedan upp av ytterligare ett 3-3 heat. Det tredje heatet slutade även det oavgjort genom att de båda hemmaförarna Matej Ferjan och Rory Schlein placerat sig bakom segrande Jaroslaw Hampel. Detta på banan bär tilläggas, för genast efter målgång proklamerades att Ferjan kört innanför banmarkeringen och därav blivit utesluten. Därmed slutade heatet istället 4-2 till gästande VMS Elit som i och med detta slet åt sig en tvåpoängsledning 10-8 efter tre körda heat.

I det fjärde tog Indianerna så revansch genom att Piotr Protasiewicz tillsammans med Rafal Okoniewski kört hem en 4-2 seger över Vetlandaparet Rune Holta och David Ruud. Den sistnämnde var också en av ”aktörerna” i det nästkommande femte heatet där tillsammans med Tomasz Jedrzejak, medan Indianerna i detta heat mönstrade ”Henka” Gustafsson och Magnus ”Zorro” Zetterström. Detta femte heat för kvällen kan mycket väl ha varit kvällens begivenhet. När tejpen gick kastade sig Vetlandaförarna till ledning medan hemaförarna tar upp jakten. När det så började se riktigt mörkt ut lyckades så ”Henka” på det tredje varvet runda Jedrzejak. Då Ruud i ledning redan hunnit löpa iväg alldeles för långt stod nu hoppet till att även ”Zorro” skulle lyckas ta sig förbi polacken och säkra ett oavgjort resultat av heatet. Denna förhoppning infriades till hemmapublikens stora glädje genom att Indianföraren efter vild kubbning under hela det sista varvet till slut lyckades ta sig förbi Jedrzejak som dessutom i samma sekund som ”Zorro” passerade drabbades av kedjebrott.

Efter det femte heatet var så ställningen alltjämt oavgjord 15-15 men redan i heatet efter lyckades gästande Vetlanda återigen köra till sig en tvåpoängsledning som mycket väl kunde ha varit fyra, detta förhindrades dock genom att Ferjan lyckades passera VMSföraren Peter Ljung. Ytterligare en fräck omkörning svarade Indianernas Slovenske förare för två heat senare där David Ruud passerades i sista kurvan genom en extrem ytterrökare. Denna omkörning räckte till heatseger och ett oavgjort heat vilket gjorde att matchen alltjämt stod och vägde med en liten fördel VMS Elit (23-25).


Ferjan i kamp med Ljung.

Efter varsin 4-2 seger var det så med siffrorna 29-31 dags för pausvila. Dittills hade Indianförarna på tio heat tagit hem fyra heatvinster, men sedan var det stopp och som alla vet går det inte att ta in några poäng på motståndarlaget när heatsegrarna uteblir. Heat elva var därmed ganska signifikant för det kommande raset Indianreserverna Zetterström/Okoniewski var först iväg men gästernas Ruud vägrade att se sig slagen utan tog sig sakta men säkert upp i ledning efter en magnifik körning. 5-1 förvandlades till 3-3 som sedan följdes upp med ytterligare ett oavgjort heat sedan var det dags för gästerna från Vetlanda att ta fram stora hammaren och börja spika igen kistan för kvällen en 4-2 seger i VMS favör följdes upp av ännu en och när det så var dags för nominering hade gästernas ledning ökat till sex poäng (45-39).
Vad som nu krävdes för seger var alltså inte mindre än två raka femettor, dessa planer grusades dock direkt sedan Vetlandas Norrman Rune Holta tagit hem trepoängaren före Indianduon Protasiewicz/Ferjan. Som om inte det skulle vara nog kom kvällens enda femetta i det sista heatet för kvällen och detta till bortalaget VMS Elit. Denna signerad Lee Richardson och Jaroslaw Hampel.


Lee gjorde livert surt för alla indianfans.

Slutresultatet skrevs till 43-53 visserligen ganska bra siffror med tanke på att det är en av de allra hetaste kandidaterna till SM-guldet som stod för motståndet, men samtidigt känns det bittert när Indianerna bjöd på fullgott motstånd egentligen ända in till det trettonde heatet.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Kaj Laukkanen 3 Svag trea, började blekt men arbetade sig uppåt under kvällen, stod för en av kvällens häftigaste omkörningar i det tionde heatet.
2. Henrik Gustafsson 3 Gör en ok match med Richardsons ”skalp” som främsta merit för kvällen.
3. Matej Ferjan 3 Svag trea, skulle haft två poäng till om han hållit sig på banan, samtidigt visade han prov på briljanta omkörningar.
4. Rory Schlein 1 Körde sig till en poäng och toppade den sedan med en gratispinne när Matej blev utesluten.
5. Piotr Protasiewicz 2 Efter ett inledande heat som såg ut att kunna vända den negativa trenden var det tyvärr även denna gång ganska tungrott för ”Pepe”.
6. Rafal Okoniewski 3 Svag trea, blandar övertygande körningar med riktiga bottennapp likt det i heat elva.
7. Magnus Zetterström 3 Lite ojämn men bjuder till och tar sina poäng.
8. Simon Gustafsson - Åkte ej

Skribent: Peji

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu