;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Tredje raka hemmasegern!
Match: Indianerna - Dackarna (2014-06-24)
Resultat: 53-37
Publik: 2902


Efter en seg start på säsongen har Indianerna kommit igång allt bättre. I förra veckan körde man hem två segrar på lika många dagar, och under tisdagskvällen hade man chansen att köra hem en tredje raka seger på hemmaplan. För motståndet stod Dackarna från Målilla, som förövrigt vann det första mötet mot Indianerna med 49-41. Om Indianerna skulle kunna vinna med större marginal i returen skulle det innebära tre nya poäng (i och med att bonuspoängen också stod på spel) och ett skutt förbi Dackarna i tabellen. En förlust skulle däremot innebära ett större glapp upp till smålänningarna och de övriga topplagen. Mycket stod med andra ord på spel även den här veckan!

I viktiga matcher är det alltid en stor fördel om man får en bra start, och det fick Indianerna den här aftonen. Redan i det första heatet tog Indianerna greppet om ledningen sedan Kenneth Bjerre svarat för en tuff och tight innerkurva i första böj. Han tryckte sig förbi Dackarnas Patryk Dudek och höll sedan den unge polacken bakom sig. Bakom dessa kombattanter tog Fredrik Lindgren hand om tredjeplatsen, vilket alltså innebar en 4-2:a till Indianerna! I det efterföljande reservheatet visade Mikael Max prov på att den fina formen från förra vecka inte var någon tillfällighet. Max var vass direkt från start och hade inga problem att hålla de jagande bortaförarna bakom sig. Joel Andersson slutade sist i heatet, men ryckte upp sig senare under matchen.


Bjerre tar sig förbi Patryk Dudek.

I det tredje heatet gjorde Indianerna ett litet större ryck i matchen, då kom nämligen matchens första femetta! Starten var väldigt jämn mellan de båda lagens förare och Antonio Lindbäck körde i princip sida vid sida med Nicki Pedersen under hela det första varvet. På andra varvet visade "Toninho" prov på fin tuffhet när han gav Pedersen en ganska lång resa i ena kurvan, och då passade samtidigt Piotr Protasiewicz på att smita förbi på innern. Lindbäck och "PePe" - som gjorde comeback efter ett par veckors skadefrånvaro - hade därefter inga problem att hålla de jagande gästerna bakom sig. 12-6 till Indianerna.

Efter den lyckade inledningen på matchen fortsatte Indianerna att köra bra medan Dackarna samtidigt såg ganska ihåliga och ojämna ut. Indianerna kunde med stadig takt dryga ut ledningen efter många fina och tuffa heat där vi bland publiken bjöds på speedway i världsklass. Det sjunde heatet slutade visserligen "bara" oavgjort, men det var ett spännande heat där Fredrik Lindgren lyckades spräcka en 5-1:a till Dackarna. Gästernas Krzysztof Buczkowski och Nicki Pedersen kom iväg bäst från tejpen, men i utgången av första böj var Lindgren tuff när han gav Pedersen en liten tryckare. "Fast Freddie" tog sig upp på andraplatsen och gjorde därefter skäl för sitt smeknamn. Han byggde upp fart på yttern och kunde efter ett par varv runda Buczkowski. Kenneth Bjerre kom sist i heatet, men var dock nära att ta sig förbi Pedersen.


Lindgren ger Pedersen en tryckare och tar upp jakten på Buczkowski.

Det avgörande rycket i matchen kom i heat 8 och 9 när Indianerna körde hem två raka femettor och drygade ut ledningen till 35-19. Först körde Protasiewicz och Lindbäck hem sin andra femetta för kvällen och därefter var det Niels Kristian Iversen och Mikael Max tur att briljera. Bonuspoängen såg ut att vara i hamn också, men i det avslutande heatet innan pausvilan körde plötsligt gästerna hem sin första femetta efter en lyckad toppning. De krympte avståndet till 12 poäng, och fighten om bonuspoängen kändes inte längre helt given.

Skulle Dackarna fortsätta knapra in poäng eller skulle Indianerna kunna sätta spiken i kistan? Det var vad många frågade sig inför det andra och avslutande reservheatet. Till publikens glädje blev svaret det sistnämnda. Mikael Max körde hem en ny heatseger före gästernas Dennis Andersson. I kampen om tredjeplatsen gjorde även Joel Andersson ett bra jobb och höll ganska enkelt Robin Aspegren bakom sig. 4-2, ledningen drygades ut på nytt och därefter kom aldrig Dackarna närmre. Indianerna drog istället ifrån i de med ytterligare ett par poäng.


Max och Andersson på väg mot en 4-2:a.

Trots att matchen och bonuspoängen var mer eller mindre avgjord blev ändå de avslutande heaten väldigt sevärda. De danska GP-stjärnorna hade tuffa prestigemöten mot varandra och Iversen läxade upp Nicki Pedersen vid ett par tillfällen. I det tolfte heatet hade Pedersen och Mikkel B Jensen ett 5-1-läge till Dackarna, men i andra böj kunde Iversen tränga sig förbi mellan dem och säkra heatsegern. I det näst sista heatet blev det en ny tuff duell mellan Iversen och Pedersen, en duell som åter igen vanns av Iversen.

I det sista heatet fick Pedersen revansch på Iversen, men han fick ändå se sig slagen av Piotr Protasiewicz som körde hem sin fjärde raka heatseger och därmed inkasserade full pott för andra hemmamatchen i rad (senaste hemmamatchen "Pepe" körde var mot Elit Vetlanda där det blev 15 poäng). En minst sagt lyckad comeback 14+1 poäng och en ny storseger för Indianerna med siffrorna 53-37. Indianerna hoppade samtidigt förbi Dackarna, upp på en delad andraplats i tabellen!


PePe - kvällens kung igen!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Fredrik Lindgren3Ingen kanonkväll poängmässigt men visade ändå vägen för Indianerna med sina tuffhet.
2. Kenneth Bjerre3Inledde ruskigt bra men hade en tyngre avslutning. Godkänt ändå, men arbeta bort sistaplatserna.
3. Piotr Protasiewicz5Full pott för andra hemmamatchen i rad. Dessutom efter att inte ha kört speedway på ett tag. Grymt.
4. Antonio Lindbäck4Såg riktigt vass ut igen. Hade säkerligen blivit fler poäng om inte cykeln hade gått sönder i samband med starten i sitt sista heat.
5. Niels Kristian Iversen4Jämnheten själv. Presterade som vanligt på topp när det behövdes som mest.
6. Mikael Max4Fortsätter visa väldigt fin form. Max har verkligen hittat rätt nu!
7. Joel Andersson3Inledde lite knackigt men växte in i matchen på ett bra sätt. Såg riktigt bra ut i sitt sista heat.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu