;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Indianerna krossade mästarna
Match: Indianerna - Piraterna (2014-06-17)
Resultat: 56-34
Publik: 3221


Efter den övertygande storsegern hemma mot Västervik (som slutade 62-28) var det under tisdagskvällen dags för en ny hemmamatch, för andra kvällen i rad. För motståndet den här gången stod de regerande svenska mästarna, Piraterna från Motala. Ett lag som har inlett säsongen lite ojämnt, men som har ett giftigt manskap med flera världsstjärnor; Greg Hancock, Darcy Ward och Chris Holder. Indianerna kom till start med bra självförtroende, men de flesta trodde nog ändå på en väldigt jämn match med oviss utgång. Men jämnt blev det inte alls. Indianerna fortsatte på samma sätt som man avslutade dagen innan och körde hem ytterligare en storseger!

Indianerna fick en smakstart på matchen efter en fyrtvåa i det första heatet. Piraternas startsnabbe amerikan Hancock tog starten, men Kenneth Bjerre hade bra snurr på sin cykel och kunde enkelt runda bortaföraren efter ett drygt varv. Bra start för Indianerna och psykologiskt tungt för Piraterna, som behöver ha många poäng levererade av sin topptrio för att kunna vinna matcher. I det följande reservheatet körde sedan Indianerna hem kvällens första femetta. Cameron Woodward klippte starten och Mikael Max svarade för en snygg ytterrökare i första böj och tog sig upp på andraplatsen. Piraternas reservduo var chanslösa och Indianerna hade därmed tagit ledningen med 9-3.


Bjerre i ledning före Hancock och Swiderski.

Kvällens tredje heat slutade oavgjort, men sedan kunde Indianerna fortsätta rycka ifrån. I det fjärde heatet inkasserade man en ny femetta efter heatseger av Niels Kristian Iversen. Indianernas superdansk tog starten och stängde rutinerat upp bortaförarna på innern i startkurvan. Samtidigt kom nyss nämnde Woodward i full fart på yttern och la beslag på andraplatsen! Snyggt och väldigt taktiskt kört.

Piraterna såg ut att ha svårt att hitta de rätta spåren och istället för att knapra in på Indianernas ledning kunde istället hemmalaget fortsätta dryga ut avståndet. I det sjätte heatet körde Indianerna exempelvis hem en ny fyrtvåa efter heatseger av Fredrik Lindgren, som åter såg till att Greg Hancock fick nöja sig med en andraplats. Antonio Lindbäck ordnade tredjeplatsen, men "Toninho" hade ruskigt bra fart i både sig själv och i cyklarna och var nära att passera även Hancock mot slutet av heatet.


Lindgren trycker sig förbi Hancock.

24-12 var ställningen efter de sex inledande heaten. En säker ledning på pappret, men med vetskapen om att Piraterna har lyckats vända liknande underlägen förr kunde man inte ta ut någonting i förskott. Genom toppningar brukar alltid Piraterna vara jobbiga att möta. Och mycket riktigt kom också toppningarna, fast utfallet blev kanske inte riktigt som bortafansen hade hoppats på. I det åttonde heatet satte Piraterna in Chris Holder och Darcy Ward mot Lindgren och Lindbäck. En femetta var vad Piraterna hade hoppats på, men istället blev det en femetta i baken! Lindgren och Lindbäck hoppade iväg klockrent från start och lyckades sedan hålla de vilt jagande australiensarna bakom sig. Ward var vid ett par tillfällen förbi Lindgren, men Lindgren körde tufft på yttern och hade hela tiden fart nog att återta andraplatsen på raksträckorna.

Femettan i det åttonde heatet gjorde att Indianerna drygade ut ledningen till 32-16. När inte ens Piraternas toppningar fungerade så började det kännas lugnare, men Indianerna slog inte av på takten för det. Man fortsatte köra övertygande i heat efter heat, samtidigt som flera av Piraternas förare såg allt mer uppgivna ut. Det blev till slut seger med hela 56-34. Precis som matchen dagen innan svarade hela laget för en fin insats och samtliga tog bra med poäng. Faktum är att sex av sju indianförare tog 7 poäng eller mer. I Piraterna var det bara två förare som kom upp i över 7 poäng!


Börjar bli en trevlig tradition med Indianernas vid segerceremonierna!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Kenneth Bjerre4Mycket fin insats av Bjerre. Har bra fart och kört smart!
2. Piotr Swiderski3Inte lika bra som mot Västervik, men gör ändå en helt okej match!
3. Fredrik Lindgren4Nollade i sista heatet, men i övrigt en riktigt bra match av Fast Freddie! Som han åkte i sitt näst sista heat hade inte ens Tony Rickardsson hängt med.
4. Antonio Lindbäck4Riktigt bra insats även från Lindbäck. Hade gott och väl kunnat bli ytterligare några poäng om marginalerna varit på hans sida i en par fighter.
5. Niels Kristian Iversen5Tappade ett par poäng, men nu är det väl ändå hög tid att det blir en femma. 26 poäng på två matcher är inte illa!
6. Cameron Woodward4Fortsätter imponera från sin reservplats. Bra fart och bra spårval!
7. Mikael Max4Max imponerar också stort den här kvällen. Som dag och natt i jämförelse med säsongens första matcher. Max har hittat sitt rätta jag igen!


Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu