;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Fortsatt tungt för Indianerna
Match: Ikaros Smederna - Indianerna (2014-06-10)
Resultat: 50-40
Publik: 3797


Indianerna har haft en jobbig inledning på säsongen med skador på nyckelförare och ett par allmänt struliga matcher som slutat med nederlag. Inför bortamatchen mot Ikaros Smederna var det tänkt att Indianerna äntligen skulle kunna mönstra sin starkaste uppställning, men så blev det tyvärr inte den här gången heller. I söndags kraschade nämligen Piotr Protasiewicz i Polen och skadade sig. Åter igen fick med andra ord Indianerna komma till start med ett vingklippt lag. Man valde att köra riders replacement för "Pepe", men när väl matchen var avklarad kunde man ganska enkelt konstatera att det inte blev ett vägvinnande koncept.

Precis som vid ett flertal andra matcher i år började inte kvällen på något bra sätt för Indianernas del. Det första heatet slutade visserligen oavgjort, men i det andra - det första reservheatet för aftonen - hamnade Indianerna i ett jobbigt underläge efter en femetta till Eskilstunalaget. Mikael Max, som fick nytt förtroende efter att ha fått stå vid sidan ett par veckor, lyckades inte ta sig förbi någon av hemmaförarna. Ett par heat senare drygade Smederna ut ledningen ytterligare efter en ny femetta i det femte heatet.


Smederna på väg mot en femetta i heat 2.

Efter de första fem heaten låg Indianerna under med sex poäng. Det innebar att man kunde börja toppa upp laget. Något som också skedde vid ett par tillfällen. I det sjunde heatet fick till att börja med Niels Kristian Iversen köra i par med sin landsman Kenneth Bjerre. De kom iväg bra från start, placerade sig i en 5-1-ledning och såg ut att kunna föra Indianerna tillbaka in i matchen igen. Men då kraschade Oliver Berntzon från en sistaplats och heatet fick avbrytas. I omstarten vann istället Grigory Laguta och 5-1 till Indianerna blev istället 3-3. Fast redan i heatet därpå fick dock Iversen och Bjerre sin revansch, de fick köra dubbelheat och i andra försöket körde de hem Indianernas första femetta. 25-23. Då var det match igen.

Med endast ett par poäng upp till Smederna såg det ganska ljust ut inför fortsättningen, men istället för att ta sig ikapp och gå förbi var det istället hemmalaget som lyckades dra ifrån på nytt genom en fyrtvåa i det nionde heatet. Inför pausvilan och inför det andra kritiska reservheatet var ställningen 35-31. Matchen var långt ifrån körd för Indianerna, men man hade inte råd att tappa ytterligare mark till hemmalaget. Och det gjorde man inte heller (direkt). Ex-indianen Grzegorz Zengota vann visserligen det avslutande reservheatet, men Mikael Max och Joel Andersson lyckades ändå rädda 3-3, vilket gav de ordinarie toppåkarna relativt goda förutsättningen för en vändning.


Joel Andersson tog poäng i andra reservheatet.

När reserverna hade räddat kvar Indianerna i matchen hade man - på pappret - ett antal heat som man borde ha kunnat vinna för att få till en vändning. Men som så många gånger förr den här säsongen ville det sig inte. Insatserna hos flera av förarna var för ojämna och istället för seger slutade kvällen med förlust med siffrorna 50-40. Än så länge är det inte någon kris rent tabellmässigt, men om Indianerna ska hänga med slutspelståget så gäller det att snabbt hitta ett vinnande koncept. Sen skulle det självklart inte skada med lite medflyt och en helt skadefri uppställning!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Fredrik Lindgren2När "Pepe" fanns på skadelistan hade Lindgren behövt visa vägen istället. Gick tyvärr inte så bra.
2. Antonio Lindbäck2Man kan inte begära så mycket än med tanke på skadan, men några fler poäng hade behövts.
3. Piotr Protasiewicz-R/R
4. Kenneth Bjerre4Gör en fin insats i sin comeback i Indianerna. Ett par mindre lyckade heat, men annars bra.
5. Niels Kristian Iversen4Stabil som vanligt. Hade lite svårt att försvara ledningen mot Laguta, men tog ändå de poäng man kan begära.
6. Joel Andersson2Inledde inte så bra, men poängen i det sista heatet hade kunnat bli avgörande om hela laget hade presterat på topp.
7. Mikael Max2Inte någon katastrofinsats av Max, men det finns fortfarande mycket mer att hämta. Max behöver vinna reservheaten.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu