;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Fortsatt tungt för Indianerna
Match: Ikaros Smederna - Indianerna (2014-06-10)
Resultat: 50-40
Publik: 3797


Indianerna har haft en jobbig inledning pĂ„ sĂ€songen med skador pĂ„ nyckelförare och ett par allmĂ€nt struliga matcher som slutat med nederlag. Inför bortamatchen mot Ikaros Smederna var det tĂ€nkt att Indianerna Ă€ntligen skulle kunna mönstra sin starkaste uppstĂ€llning, men sĂ„ blev det tyvĂ€rr inte den hĂ€r gĂ„ngen heller. I söndags kraschade nĂ€mligen Piotr Protasiewicz i Polen och skadade sig. Åter igen fick med andra ord Indianerna komma till start med ett vingklippt lag. Man valde att köra riders replacement för "Pepe", men nĂ€r vĂ€l matchen var avklarad kunde man ganska enkelt konstatera att det inte blev ett vĂ€gvinnande koncept.

Precis som vid ett flertal andra matcher i Är började inte kvÀllen pÄ nÄgot bra sÀtt för Indianernas del. Det första heatet slutade visserligen oavgjort, men i det andra - det första reservheatet för aftonen - hamnade Indianerna i ett jobbigt underlÀge efter en femetta till Eskilstunalaget. Mikael Max, som fick nytt förtroende efter att ha fÄtt stÄ vid sidan ett par veckor, lyckades inte ta sig förbi nÄgon av hemmaförarna. Ett par heat senare drygade Smederna ut ledningen ytterligare efter en ny femetta i det femte heatet.


Smederna pÄ vÀg mot en femetta i heat 2.

Efter de första fem heaten lÄg Indianerna under med sex poÀng. Det innebar att man kunde börja toppa upp laget. NÄgot som ocksÄ skedde vid ett par tillfÀllen. I det sjunde heatet fick till att börja med Niels Kristian Iversen köra i par med sin landsman Kenneth Bjerre. De kom ivÀg bra frÄn start, placerade sig i en 5-1-ledning och sÄg ut att kunna föra Indianerna tillbaka in i matchen igen. Men dÄ kraschade Oliver Berntzon frÄn en sistaplats och heatet fick avbrytas. I omstarten vann istÀllet Grigory Laguta och 5-1 till Indianerna blev istÀllet 3-3. Fast redan i heatet dÀrpÄ fick dock Iversen och Bjerre sin revansch, de fick köra dubbelheat och i andra försöket körde de hem Indianernas första femetta. 25-23. DÄ var det match igen.

Med endast ett par poÀng upp till Smederna sÄg det ganska ljust ut inför fortsÀttningen, men istÀllet för att ta sig ikapp och gÄ förbi var det istÀllet hemmalaget som lyckades dra ifrÄn pÄ nytt genom en fyrtvÄa i det nionde heatet. Inför pausvilan och inför det andra kritiska reservheatet var stÀllningen 35-31. Matchen var lÄngt ifrÄn körd för Indianerna, men man hade inte rÄd att tappa ytterligare mark till hemmalaget. Och det gjorde man inte heller (direkt). Ex-indianen Grzegorz Zengota vann visserligen det avslutande reservheatet, men Mikael Max och Joel Andersson lyckades ÀndÄ rÀdda 3-3, vilket gav de ordinarie toppÄkarna relativt goda förutsÀttningen för en vÀndning.


Joel Andersson tog poÀng i andra reservheatet.

NĂ€r reserverna hade rĂ€ddat kvar Indianerna i matchen hade man - pĂ„ pappret - ett antal heat som man borde ha kunnat vinna för att fĂ„ till en vĂ€ndning. Men som sĂ„ mĂ„nga gĂ„nger förr den hĂ€r sĂ€songen ville det sig inte. Insatserna hos flera av förarna var för ojĂ€mna och istĂ€llet för seger slutade kvĂ€llen med förlust med siffrorna 50-40. Än sĂ„ lĂ€nge Ă€r det inte nĂ„gon kris rent tabellmĂ€ssigt, men om Indianerna ska hĂ€nga med slutspelstĂ„get sĂ„ gĂ€ller det att snabbt hitta ett vinnande koncept. Sen skulle det sjĂ€lvklart inte skada med lite medflyt och en helt skadefri uppstĂ€llning!

Indianförarnas betyg: (1-5 dÀr fem Àr bÀst)
1. Fredrik Lindgren2NÀr "Pepe" fanns pÄ skadelistan hade Lindgren behövt visa vÀgen istÀllet. Gick tyvÀrr inte sÄ bra.
2. Antonio LindbÀck2Man kan inte begÀra sÄ mycket Àn med tanke pÄ skadan, men nÄgra fler poÀng hade behövts.
3. Piotr Protasiewicz-R/R
4. Kenneth Bjerre4Gör en fin insats i sin comeback i Indianerna. Ett par mindre lyckade heat, men annars bra.
5. Niels Kristian Iversen4Stabil som vanligt. Hade lite svÄrt att försvara ledningen mot Laguta, men tog ÀndÄ de poÀng man kan begÀra.
6. Joel Andersson2Inledde inte sÄ bra, men poÀngen i det sista heatet hade kunnat bli avgörande om hela laget hade presterat pÄ topp.
7. Mikael Max2Inte nÄgon katastrofinsats av Max, men det finns fortfarande mycket mer att hÀmta. Max behöver vinna reservheaten.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu