;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Indianerna körde över Västervik
Match: Indianerna - Västervik (2014-06-16)
Resultat: 62-28
Publik: 1749


Inför Indianernas hemmamatch mot Västervik hade man kniven mot strupen. Man låg på en delad jumboplats i tabellen (tillsammans med just Västervik) och var i akut behov av poäng för att inte halka allt för långt efter de åtråvärda slutspelsplatserna. Indianerna fick också klara sig skadade Piotr Protasiewicz för andra veckan i rad. Västervik kom samtidigt till start med ett namnkunnigt och jämnt lag, så det var en något oviss känsla i luften innan matchen kom igång. Men ett par timmar senare kunde man konstatera att farhågorna om ett nytt bottennapp var obefogade. Indianerna svarade för en ordentlig urladdning som vi inte sett skymten av på väldigt länge! Det blev en överlägsen seger.

Redan i det första heatet såg man att Indianerna var fast beslutna att köra hem säsongens andra seger. Piotr Swiderski hoppade iväg fint från start och vann heatet säkert före gästernas Peter Ljung. Kampen om den sista poängplatsen var desto tuffare. Västerviks Hans Andersen låg på tredjeplatsen i tre varv före en vilt jagande Fredrik Lindgren. Det såg inte ut som att "Fast Freddie" skulle kunna ta sig förbi, men på sista varvet satte han in en hård attack på innern och pressade sig förbi Andersen. Omkörningen var tuff och kanske på gränsen till det tillåtna, men det var precis vad Indianerna behövde. I flera matcher har man vikt ner sig i liknande lägen, men nu visade kapten Lindgren var skåpet skulle stå.


Lindgren smiter förbi Andersen på innern!

Indianerna har under säsongsupptakten haft svårt att få till det på reservpositionerna. Man har förlorat reservkamperna stort i varje match, men till matchen mot Västervik skruvades förväntningarna upp avsevärt då Indianerna kunde plocka in Cameron Woodward som reserv istället för Joel Andersson. Mikael Max tog hand om den andra reservplatsen. Den nykomponerade reservkonstellationen skulle visa sig bli en riktig jackpot för Indianerna. När heatet kom iväg såg det till att börja med ut att bli en 3-3:a då ex-indianen Mathias Thörnblom tog kommandot om ledningen, men när Daniel Nermark körde in i Max bakhjul och kraschade fick heatet startas om. Och i omstarten var det inget snack om saken. Indianerna kom iväg snabbast och körde sedan hem en enkel femetta!

I det tredje heatet utökade Indianerna ledningen ytterligare efter en ny femetta. Danske GP-stjärnan Kenneth Bjerre vann heatet enkelt och bakom honom säkrade Antonio Lindbäck andraplatsen efter att snyggt ha tagit sig förbi Västerviks Krzystof Kasprzak. En stark femetta av indianduon, som faktiskt gjorde sin första riktiga hemmamatch för säsongen efter ett antal veckors skadeuppehåll.


Kanneth Bjerre i ledning!

Det fjärde heatet slutade med en fyrtvåa till Indianerna sedan Niels Kristian Iversen besegrat Peter Ljung. Mikael Max såg samtidigt till att komma före Mathias Thörnblom. Indianerna hade då kört till sig en tolvpoängsledning, 18-6. Matchen var naturligtvis inte avgjord i det skedet, men Indianerna kändes heta och man fortsatte sedan dra ifrån med poäng efter poäng. Västervik försökte komma ikapp med toppningar och var ganska bra med i flera av starterna, men Indianerna var för bra. Hemmaförarna körde smart, hittade rätt linjer och blåste gång på gång förbi konkurrenterna, både på innern och yttern.

Västervik vann det åttonde heatet med en fyrtvåa, men det var också det enda heatet gästerna lyckades få med sig poängövervikt från. I de andra heaten var det Indianerna som dominerade fullständigt. Mellan heat nio och fjorton körde Indianerna exempelvis hem fem nya femettor. Det blev storseger med siffrorna 62-28. Hela laget presterade på topp, och det var verkligen på tiden efter några mindre lyckade matcher. Reservsidan som man haft problem med tidigare slutade också med överlägsen seger, 17-2. Nu kan förhoppningsvis Indianerna fortsätta resan uppåt i tabellen!


Ett glatt gäng!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Fredrik Lindgren4Har haft problem med formen i ett par tävlingar, men nu var Lindgren tillbaka på topp igen. Körde tufft och visade vägen!
2. Piotr Swiderski5När vår gamle Piotr (Protasiewicz) var borta på grund av skada så visade vår andre Piotr prov på sin kapacitet. Mycket bra!
3. Kenneth Bjerre3Inledde grymt med två heatsegrar, men hade oflyt i de sista heaten, bland annat efter ett stopp.
4. Antonio Lindbäck4Såg ut att ha väldigt bra fart i maskinerna och i sig själv. En mycket lyckad hemmacomeback av "Toninho"!
5. Niels Kristian Iversen4Kung som vanligt!
6. Mikael Max5Efter en svag säsongsinledning har man sänkt förväntningarna, men nu kan man börja höja dem igen. Max var verkligen tllbaka i gammalt gott slag. Snabb och hungrig!
7. Cameron Woodward5Woodward gjorde en utmärkt match från sin reservposition och tappade egentligen bara en poäng. Toppklass.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu