;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Indianerna körde över Västervik
Match: Indianerna - VĂ€stervik (2014-06-16)
Resultat: 62-28
Publik: 1749


Inför Indianernas hemmamatch mot VÀstervik hade man kniven mot strupen. Man lÄg pÄ en delad jumboplats i tabellen (tillsammans med just VÀstervik) och var i akut behov av poÀng för att inte halka allt för lÄngt efter de ÄtrÄvÀrda slutspelsplatserna. Indianerna fick ocksÄ klara sig skadade Piotr Protasiewicz för andra veckan i rad. VÀstervik kom samtidigt till start med ett namnkunnigt och jÀmnt lag, sÄ det var en nÄgot oviss kÀnsla i luften innan matchen kom igÄng. Men ett par timmar senare kunde man konstatera att farhÄgorna om ett nytt bottennapp var obefogade. Indianerna svarade för en ordentlig urladdning som vi inte sett skymten av pÄ vÀldigt lÀnge! Det blev en överlÀgsen seger.

Redan i det första heatet sÄg man att Indianerna var fast beslutna att köra hem sÀsongens andra seger. Piotr Swiderski hoppade ivÀg fint frÄn start och vann heatet sÀkert före gÀsternas Peter Ljung. Kampen om den sista poÀngplatsen var desto tuffare. VÀsterviks Hans Andersen lÄg pÄ tredjeplatsen i tre varv före en vilt jagande Fredrik Lindgren. Det sÄg inte ut som att "Fast Freddie" skulle kunna ta sig förbi, men pÄ sista varvet satte han in en hÄrd attack pÄ innern och pressade sig förbi Andersen. Omkörningen var tuff och kanske pÄ grÀnsen till det tillÄtna, men det var precis vad Indianerna behövde. I flera matcher har man vikt ner sig i liknande lÀgen, men nu visade kapten Lindgren var skÄpet skulle stÄ.


Lindgren smiter förbi Andersen pÄ innern!

Indianerna har under sÀsongsupptakten haft svÄrt att fÄ till det pÄ reservpositionerna. Man har förlorat reservkamperna stort i varje match, men till matchen mot VÀstervik skruvades förvÀntningarna upp avsevÀrt dÄ Indianerna kunde plocka in Cameron Woodward som reserv istÀllet för Joel Andersson. Mikael Max tog hand om den andra reservplatsen. Den nykomponerade reservkonstellationen skulle visa sig bli en riktig jackpot för Indianerna. NÀr heatet kom ivÀg sÄg det till att börja med ut att bli en 3-3:a dÄ ex-indianen Mathias Thörnblom tog kommandot om ledningen, men nÀr Daniel Nermark körde in i Max bakhjul och kraschade fick heatet startas om. Och i omstarten var det inget snack om saken. Indianerna kom ivÀg snabbast och körde sedan hem en enkel femetta!

I det tredje heatet utökade Indianerna ledningen ytterligare efter en ny femetta. Danske GP-stjÀrnan Kenneth Bjerre vann heatet enkelt och bakom honom sÀkrade Antonio LindbÀck andraplatsen efter att snyggt ha tagit sig förbi VÀsterviks Krzystof Kasprzak. En stark femetta av indianduon, som faktiskt gjorde sin första riktiga hemmamatch för sÀsongen efter ett antal veckors skadeuppehÄll.


Kanneth Bjerre i ledning!

Det fjÀrde heatet slutade med en fyrtvÄa till Indianerna sedan Niels Kristian Iversen besegrat Peter Ljung. Mikael Max sÄg samtidigt till att komma före Mathias Thörnblom. Indianerna hade dÄ kört till sig en tolvpoÀngsledning, 18-6. Matchen var naturligtvis inte avgjord i det skedet, men Indianerna kÀndes heta och man fortsatte sedan dra ifrÄn med poÀng efter poÀng. VÀstervik försökte komma ikapp med toppningar och var ganska bra med i flera av starterna, men Indianerna var för bra. Hemmaförarna körde smart, hittade rÀtt linjer och blÄste gÄng pÄ gÄng förbi konkurrenterna, bÄde pÄ innern och yttern.

VÀstervik vann det Ättonde heatet med en fyrtvÄa, men det var ocksÄ det enda heatet gÀsterna lyckades fÄ med sig poÀngövervikt frÄn. I de andra heaten var det Indianerna som dominerade fullstÀndigt. Mellan heat nio och fjorton körde Indianerna exempelvis hem fem nya femettor. Det blev storseger med siffrorna 62-28. Hela laget presterade pÄ topp, och det var verkligen pÄ tiden efter nÄgra mindre lyckade matcher. Reservsidan som man haft problem med tidigare slutade ocksÄ med överlÀgsen seger, 17-2. Nu kan förhoppningsvis Indianerna fortsÀtta resan uppÄt i tabellen!


Ett glatt gÀng!

Indianförarnas betyg: (1-5 dÀr fem Àr bÀst)
1. Fredrik Lindgren4Har haft problem med formen i ett par tÀvlingar, men nu var Lindgren tillbaka pÄ topp igen. Körde tufft och visade vÀgen!
2. Piotr Swiderski5NÀr vÄr gamle Piotr (Protasiewicz) var borta pÄ grund av skada sÄ visade vÄr andre Piotr prov pÄ sin kapacitet. Mycket bra!
3. Kenneth Bjerre3Inledde grymt med tvÄ heatsegrar, men hade oflyt i de sista heaten, bland annat efter ett stopp.
4. Antonio LindbÀck4SÄg ut att ha vÀldigt bra fart i maskinerna och i sig sjÀlv. En mycket lyckad hemmacomeback av "Toninho"!
5. Niels Kristian Iversen4Kung som vanligt!
6. Mikael Max5Efter en svag sÀsongsinledning har man sÀnkt förvÀntningarna, men nu kan man börja höja dem igen. Max var verkligen tllbaka i gammalt gott slag. Snabb och hungrig!
7. Cameron Woodward5Woodward gjorde en utmÀrkt match frÄn sin reservposition och tappade egentligen bara en poÀng. Toppklass.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu