;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Indianerna för ojämna mot Vargarna
Match: Vargarna - Indianerna (2014-05-27)
Resultat: 49-41
Publik: 1648


Inför årets bortamatch mot Vargarna från Norrköping hade Indianerna stärkt självförtroendet ordentligt sedan den föregående omgången där man lyckades besegra Elit Vetlanda efter en riktig rysarmatch. Indianerna hade bevisat att det går att vinna även utan sina skadade stjärnor, Antonio Lindbäck och Kenneth Bjerre. Det är svårt, men inte omöjligt. Med den vetskapen fanns vissa förhoppningar om att Indianerna skulle kunna köra hem ytterligare en seger - mot just Vargarna - och därmed även haka på toppstriden i tabellen.

Matchen började också på ett ganska bra sätt för Indianerna. Fredrik Lindgren vann det första heatet och räddade en 3-3:a. Visserligen inget poängöverläge, men ändå viktigt att hänga med direkt från start när det handlar om bortamatch. I det andra heatet - det första reservheatet för aftonen - hade däremot inte Indianerna samma flyt. Joel Andersson kom iväg som tvåa och såg ganska säker ut, men i utgången av andra böj kom dock Andersson för nära ledande Ricky Kling. Andersson touchade i vargförarens bakhjul, fick res på cykeln och for in i luftstaketet. Lyckligtvis kunde Andersson resa sig efter en stund, men i omstarten vann istället Vargarna med en ganska enkel femetta.


Joel Andersson tätt bakom Kling strax innan kraschen.

I de följande heaten körde Piotr Protasiewicz och Niels Kristian Iversen hem ett par heatsegrar och visade verkligen upp att de var på hugget, men i övrigt såg det dessvärre lite för trögt ut hos flera av förarna. Woodward och Swiderski, som tidigare har imponerat i Lindbäck och Bjerres frånvaro, lyckades inget vidare, och när samtidigt inte Indianernas reservduo fick det att stämma kunde Vargarna dra ifrån med poäng efter poäng.

Efter nio körda heat ledde Vargarna matchen med åtta poäng, 31-23. Indianernas enda chans att komma tillbaka in i matchen igen var genom att försöka sig på en toppning. I det tionde heatet satte man in Fredrik Lindgren tillsammans med Niels Kristian Iversen. Lindgren tog starten medan Iversen rundade samtliga ut ur första böj. Indianerna fick med andra ord ett femettläge, och det höll man in i mål. 32-28 inför de avslutande fem heaten. Hoppet var tänt igen!


Lindgren och Iversen på väg mot en femetta.

För att inte bli avhängda igen så var det andra och avslutande reservheatet av stor betydelse. När starten gick kom Indianerna iväg ganska bra med Andersson och Godlund på en andra -och tredjeplats. 3-3-läge med andra ord, men det läget grusades dock i andra böj. Joel Andersson tog ett snävt innerspår, men det kanske blev lite för snävt. Han fick ett ordentligt res på cykeln, körde om den ledande vargföraren, men lyckades inte riktigt återta kontrollen över cykeln innan luftstaketet kom ivägen. Det blev en ny krasch och en ny uteslutning. I omstarten tog Vargarna en ny femetta och såg till att vinna reservkampen med 14-2.

Indianerna hade åter igen hamnat i ett jobbigt åttapoängsunderläge, men redan i det tolfte heatet lyckades Indianerna reducera ner det till en fyrapoängslucka. Detta efter ännu en lyckad toppning där Piotr Protasiewicz och Iversen körde hem en enkel femetta. Det var åter igen kontakt mellan lagen, men i de avslutande heaten orkade dock inte Indianerna med att hämta in fler poäng. Vargarna kom iväg bättre från starterna och drygade istället ut ställningen till hemmaseger 49-41. Bara att ta nya tag i nästa match!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Fredrik Lindgren4Gör en riktigt bra match. Utan "Freddies" insats så hade inte Indianerna hängt med så pass bra som man ändå gjorde.
2. Cameron Woodward2Såg ut att behärska banan bra trots att rutinen var obefintlig, men starterna var däremot inte bra.
3. Piotr Protasiewicz3Stabil insats av "PePe". Sista heatet (där det blev en nolla) sänker betyget, men ändå en godkänd match.
4. Piotr Swiderski2Gör ett par bra heat, men också ett par dåliga.
5. Niels Kristian Iversen4Väldigt bra igen. Inte helt perfekt, men väldigt bra!
6. Freddy Godlund2Kämpade på ganska bra på den knixiga lilla ovalen, men det räcke tyvärr inte för att komma före några motståndare.
7. Joel Andersson2Blev ingen rolig afton alls. Allting gick helt snett, men hade marginalerna å andra sidan varit med Joel så hade det likväl kunnat bli succé i ett par av heaten.


Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu