;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Indianerna för ojämna mot Vargarna
Match: Vargarna - Indianerna (2014-05-27)
Resultat: 49-41
Publik: 1648


Inför Ärets bortamatch mot Vargarna frÄn Norrköping hade Indianerna stÀrkt sjÀlvförtroendet ordentligt sedan den föregÄende omgÄngen dÀr man lyckades besegra Elit Vetlanda efter en riktig rysarmatch. Indianerna hade bevisat att det gÄr att vinna Àven utan sina skadade stjÀrnor, Antonio LindbÀck och Kenneth Bjerre. Det Àr svÄrt, men inte omöjligt. Med den vetskapen fanns vissa förhoppningar om att Indianerna skulle kunna köra hem ytterligare en seger - mot just Vargarna - och dÀrmed Àven haka pÄ toppstriden i tabellen.

Matchen började ocksÄ pÄ ett ganska bra sÀtt för Indianerna. Fredrik Lindgren vann det första heatet och rÀddade en 3-3:a. Visserligen inget poÀngöverlÀge, men ÀndÄ viktigt att hÀnga med direkt frÄn start nÀr det handlar om bortamatch. I det andra heatet - det första reservheatet för aftonen - hade dÀremot inte Indianerna samma flyt. Joel Andersson kom ivÀg som tvÄa och sÄg ganska sÀker ut, men i utgÄngen av andra böj kom dock Andersson för nÀra ledande Ricky Kling. Andersson touchade i vargförarens bakhjul, fick res pÄ cykeln och for in i luftstaketet. Lyckligtvis kunde Andersson resa sig efter en stund, men i omstarten vann istÀllet Vargarna med en ganska enkel femetta.


Joel Andersson tÀtt bakom Kling strax innan kraschen.

I de följande heaten körde Piotr Protasiewicz och Niels Kristian Iversen hem ett par heatsegrar och visade verkligen upp att de var pÄ hugget, men i övrigt sÄg det dessvÀrre lite för trögt ut hos flera av förarna. Woodward och Swiderski, som tidigare har imponerat i LindbÀck och Bjerres frÄnvaro, lyckades inget vidare, och nÀr samtidigt inte Indianernas reservduo fick det att stÀmma kunde Vargarna dra ifrÄn med poÀng efter poÀng.

Efter nio körda heat ledde Vargarna matchen med Ätta poÀng, 31-23. Indianernas enda chans att komma tillbaka in i matchen igen var genom att försöka sig pÄ en toppning. I det tionde heatet satte man in Fredrik Lindgren tillsammans med Niels Kristian Iversen. Lindgren tog starten medan Iversen rundade samtliga ut ur första böj. Indianerna fick med andra ord ett femettlÀge, och det höll man in i mÄl. 32-28 inför de avslutande fem heaten. Hoppet var tÀnt igen!


Lindgren och Iversen pÄ vÀg mot en femetta.

För att inte bli avhÀngda igen sÄ var det andra och avslutande reservheatet av stor betydelse. NÀr starten gick kom Indianerna ivÀg ganska bra med Andersson och Godlund pÄ en andra -och tredjeplats. 3-3-lÀge med andra ord, men det lÀget grusades dock i andra böj. Joel Andersson tog ett snÀvt innerspÄr, men det kanske blev lite för snÀvt. Han fick ett ordentligt res pÄ cykeln, körde om den ledande vargföraren, men lyckades inte riktigt Äterta kontrollen över cykeln innan luftstaketet kom ivÀgen. Det blev en ny krasch och en ny uteslutning. I omstarten tog Vargarna en ny femetta och sÄg till att vinna reservkampen med 14-2.

Indianerna hade Äter igen hamnat i ett jobbigt ÄttapoÀngsunderlÀge, men redan i det tolfte heatet lyckades Indianerna reducera ner det till en fyrapoÀngslucka. Detta efter Ànnu en lyckad toppning dÀr Piotr Protasiewicz och Iversen körde hem en enkel femetta. Det var Äter igen kontakt mellan lagen, men i de avslutande heaten orkade dock inte Indianerna med att hÀmta in fler poÀng. Vargarna kom ivÀg bÀttre frÄn starterna och drygade istÀllet ut stÀllningen till hemmaseger 49-41. Bara att ta nya tag i nÀsta match!

Indianförarnas betyg: (1-5 dÀr fem Àr bÀst)
1. Fredrik Lindgren4Gör en riktigt bra match. Utan "Freddies" insats sÄ hade inte Indianerna hÀngt med sÄ pass bra som man ÀndÄ gjorde.
2. Cameron Woodward2SÄg ut att behÀrska banan bra trots att rutinen var obefintlig, men starterna var dÀremot inte bra.
3. Piotr Protasiewicz3Stabil insats av "PePe". Sista heatet (dÀr det blev en nolla) sÀnker betyget, men ÀndÄ en godkÀnd match.
4. Piotr Swiderski2Gör ett par bra heat, men ocksÄ ett par dÄliga.
5. Niels Kristian Iversen4VÀldigt bra igen. Inte helt perfekt, men vÀldigt bra!
6. Freddy Godlund2KÀmpade pÄ ganska bra pÄ den knixiga lilla ovalen, men det rÀcke tyvÀrr inte för att komma före nÄgra motstÄndare.
7. Joel Andersson2Blev ingen rolig afton alls. Allting gick helt snett, men hade marginalerna Ä andra sidan varit med Joel sÄ hade det likvÀl kunnat bli succé i ett par av heaten.


Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu