;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Efterlängtad seger!
Match: Indianerna - Elit Vetlanda (2014-05-20)
Resultat: 48-42
Publik: 2219


Inför tisdagens hemmamatch mot guldtippade Elit Vetlanda hade inte Indianerna haft någon rolig säsong bakom sig. Skador, massvis av struliga heat och två tunga förluster. Det var vad man hade med sig från de två första omgångarna. Många hade förmodligen börjat tvivla på om Indianerna kunde vinna någon match över huvud taget med både Kenneth Bjerre och Antonio Lindbäck på skadelistan. Den här kvällen fick vi svaret på den frågan; ja, det går! Efter en grym kämpainsats av hela laget säkrade Indianerna årets första seger mot tuffast tänkbara motstånd!

Inför matchen såg man att Indianerna var ett väldigt taggat lag. Redan under förarpresentationen la säkerligen många märke till hur Indianförarna klappade om varandra. Att jämföra med gästerna från Vetlanda som direkt sprang ut från innerplan - en efter en - när de fått sina namn upplästa av speakern. Indianerna hade bestämt sig, man var ett lag som skulle vinna. När själva matchen drog igång började det dock inte speciellt bra för Indianerna. I första heatet touchade Piotr Swiderski tejpen och blev utesluten. Precis en sådan "strulstart" som man hade hoppats att man inte skulle drabbas av. Men när väl heatet kom igång så räddade i alla fall Fredrik Lindgren ett oavgjort resultat efter att ha besegrat de båda ex-indianerna Emil Sajfutdinov och Leon Madsen.


Lindgren på väg mot heatseger!

Under säsongsupptakten har Indianerna förlorat reservfighterna ganska ordentligt, vilket har varit kostsamt. Även den här aftonen började det dåligt för hemmalagets reservduo, Joel Andersson och Freddy Godlund, då de fick släppa ifrån sig en femetta till gästernas Magnus Karlsson och Jacob Thorssell. Elit Vetlanda fick därmed med sig en fyrapoängsledning som skulle visa sig vara väldigt svår att vända. Indianernas "toppfemma" gjorde väldigt bra ifrån sig, bjöd på magnifik speedway, och lyckades kvittera ställningen efter ett par fyrtvåor, fast ledningen i matchen lyckades man inte köra till sig. Efter åtta körda heat var ställningen 24-24.

Indianerna såg hetare ut på de ordinarie platserna, men nu stundade tre kritiska heat där Indianernas reserver skulle ut på banan igen. Både Godlund och Andersson hade kämpat väl, men det hade inte riktigt räckt till mot gästernas desto mer rutinerade förare. Risken fanns att Indianerna skulle tappa poäng igen och hamna i ett nytt underläge som inte skulle gå att hämta ikapp. Men något sådant scenario blev det inte. När det behövdes som allra mest gick både Godlund och Andersson ut och visade, såväl motståndare som publik, vart skåpet skulle stå!


Protasiewicz och Woodward

I det tionde heatet körde till att börja med Godlund till sig en tredjeplats efter en kämpainsats där han lyckades pressa sig förbi Magnus Karlsson på innern strax innan målgång. En bit framför hade samtidigt Lindgren och Tai Woffinden en oerhört tuff kamp om heatsegern. Lindgren ledde in i sista kurvan, fast Vetlandaföraren kom starkt på innern och efter målfoto visade det sig att Woffinden var något före över mållinjen. Men tack vare Godlunds poäng lyckades Indianerna ändå undvika att hamna i underläge.

I det följande reservheatet var det sedan Joel Anderssons tid att briljera. Han missade starten ordentligt från innerbanan, men efter ett snävt innerspår genom första böj lyckades han passera samtliga. Därefter fanns det ingen som kunde hota honom. Joel Andersson vann heatet och körde därmed hem sin första heatseger i elitserien. Det lär komma många fler framöver! Godlund gjorde också ett nytt bra heat och var nära att köra om Karlsson igen i kampen om tredjeplatsen, men på sista varvet kom Godlund för nära in i ena kurvan och tvingades lägga sig ner för att inte köra på bortaföraren. Oavgjort blev ändå heatet och avgörandet låg nu i händerna på Indianernas "toppfemma".


Andersson på väg mot sin första heatseger!

När Indianerna hade ett bra läge att ta ledningen för första gången i matchen så körde Cameron Woodward in i tejpen och blev utesluten. Ett nytt jobbigt strulheat och i omstarten körde istället Elit Vetlanda till sig en fyrtvåa. Nytt underläge för Indianerna, men man kvitterade direkt efter en fyrtvåa signerad av Piotr Protasiewicz och Piotr Swiderski. "Pepe" hade kört som en gud genom hela matchen och var obesegrad. Han missade visserligen en del starter, men hade grym fart och körde om gästernas storstjärnor. I just det trettonde heatet var det Sajfutdinov som fick se sig passerad av "Pepe".

Inför de två sista heaten var ställningen oavgjord, 39-39. Skulle det bli seger eller en ny förlust? Svaret kom nästan i det näst sista heatet, där Indianernas Niels Kristian Iversen och Fredrik Lindgren ställdes mot Elit Vetlandas regerande världsmästare Tai Woffinden -och VM-tvåa Jaroslaw Hampel. Ett på pappret stentufft heat, men Iversen lekte hem heatsegern hur enkelt som helst efter långa fina yttersvängar. Lindgren visade också prov på briljans efter en makalös kamp med Woffinden. Den unge britten körde snabbt och bra, men Lindgren var snäppet vassare och fullbordade Indianernas första femetta i matchen. En femetta som gav Indianerna ledningen för första gången i matchen. 44-40 inför sista heatet.


Iversen och Lindgren säkrar poäng!

Inför det sista heatet var minst en poäng säkrad för Indianerna, men för att greja en seger behövde man köra hem minst två poäng till. Och det gjorde man. Protasiewicz fullbordade sin magiska afton och körde hem sin femte raka heatseger efter att åter igen ha snuvat Sajfutdinov på segern. Iversen tog samtidigt tredjeplatsen och fullbordade en fyrtvåa, som gjorde att matchen slutade 48-42 till Indianerna! Äntligen!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Fredrik Lindgren4Grym kämpainsats av Lindgren! Bjöd på flera underhållande heat och bidrog starkt till segern i det näst sista heatet.
2. Piotr Swiderski4Första riktiga hemmamatchen i år. Gjorde det riktigt bra bortsett från den inledande T/T-uteslutningen. Visade även prov på att han kan åka förbi konkurrenter!
3. Piotr Protasiewicz53,3,3,3,3 = 15. Fler kommentarer är överflödiga. "PePe" var kungen!
4. Cameron Woodward3Har gjort bättre matcher, men krigade ändå på väldigt bra och tog några jäkligt viktiga poäng!
5. Niels Kristian Iversen4Missade några poäng ikväll, men totalt sett en ny mycket bra insats av vår superdansk!
6. Joel Andersson4Första heatsegern! Äntligen! Var bra med i ytterligare ett par heat, men det är svårt mot flera år äldre konkurrenter.
7. Freddy Godlund4Hade en jobbig inledning på matchen. Många skulle säkert deppa ihop, men Freddy bet ihop och var bäst när det gällde. Imponerande att ta poäng med tanke på hur få åktillfällen det blivit hittills i år!


Kungen - Protasiewicz!
Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu