;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Ingen vidare hemmapremiär
Match: Indianerna - Rospiggarna (2014-05-13)
Resultat: 42-47
Publik: 3126


Inför Indianernas hemmapremiär i elitserien fick man kasta om en del i laget jämfört med premiärmatchen borta mot Dackarna. Då hade det blivit ett missförstånd med Fredrik Lindgrens snitt vilket gjorde att man kunde sätta in Piotr Swiderski istället för att köra riders replacement för någon av de skadade förarna (Lindbäck och Bjerre). Efter matchen höjdes dock Lindgrens snitt, vilket gjorde att premiärlaget inte längre fungerade rent snittmässigt. Swiderski, som hade gjort bra ifrån sig, tvingades man plocka bort för att istället köra R/R. Ingen ultimat situation, fast hoppet om en seger levde ändå vidare. Vad som skulle krävas var bra insatser från de ordinarie förarna, samt att reserverna skulle kunna hålla relativt jämna steg med gästande Rospiggarnas reservduo.

Kvällen började dock på värsta tänkbara sätt för Indianerna. Cameron Woodward och Fredrik Lindgren kom visserligen iväg som etta och tvåa från start, men ut ur första böj lyckades Andreas Jonsson pressa sig förbi Lindgren på innern. I utgången av andra kurvan fick sedan Jonsson en liten stoppsladd precis framför Lindgren, som samtidigt fick ett kast på cykeln. Lindgren touchade Jonsson och båda gick i backen. Lindgren blev utesluten och i omstarten vann vann Rospiggarna heatet med det udda resultatet 2-3. Detta sedan även Andreas Jonsson uteslutits efter att ha kört bort framhjulet för Woodward på sista varvet, så även australiensaren fick känna på banmaterialet.


Cameron Woodward.

I det andra heatet – det första av de två reservheaten – ställdes Mikael Max och Joel Andersson mot Rospiggarnas Kim Nilsson och Timo Lahti. Ett tufft heat på pappret, men ändå ett heat som en rutinerad kille som Mikael Max borde kunna vinna. Indianförarna bommade dock starten och var sedan chanslösa. 3-8 till gästerna och Indianerna lyckades därefter aldrig komma ikapp resultatmässigt. Precis liksom i premiärmatchen lyckades flera av de ordinarie förarna reparera läget en aning. I det tredje heatet tog exempelvis Piotr Protasiewicz och Woodward Indianernas första femetta, men på reservsidan fick man aldrig något övertag.

Efter sex körda heat ledde Rospiggarna matchen med tre poäng, 16-19. Då var det dags för Lindgren och Woodward att bilda par mot gästernas Chris Harris och Mads Korneliusen. På förhand kändes det som ett heat som Indianerna borde vinna, men precis liksom i första heatet gick allt snett. Rospiggarna hoppade iväg som raketer (såg ut som en såkallad ”ojämn start”) medan indianduon missade starterna rejält och hamnade efter. I andra böj fick sedan Woodward ett kast på sin cykel och körde bort Lindgrens framhjul. Lindgren dömdes, något tveksamt, ut som vållande av kraschen och blev därmed utesluten för andra heatet i rad. Halva tävlingen var körd och Lindgren hade inte ens fått åka ett enda varv runt banan. I omstarten tog gästerna starten igen och vann med en femetta, 17-24.


Rospiggarna i femettläge efter bra starter.

Inför andra halvan av matchen såg det tungt ut för Indianerna, men i det åttonde heatet toppade man in Niels Kristian Iversen tillsammans med Protaisewicz. Som så många gånger förr de senaste åren resulterade det i en femetta och därmed hade Indianerna fått häng på Rospiggarna igen. I de avslutande heaten innan paus körde Indianerna hem två 3-3:or efter heatsegrar av Iversen och Lindgren (som äntligen fick fullfölja ett heat). Max matchades också hårt och fick köra både heat nio och tio, men tyvärr blev det inga poäng.

Inför det andra och avslutande reservheatet talade ganska mycket för en ny femetta till Rospiggarna, men då visade äntligen Max upp sig från sin bästa sida. Han vann heatet och räddade oavgjort. Inför de fyra avslutande heaten låg Indianerna ”bara” under med tre poäng, så om bara de ordinarie förarna skulle fortsätta prestera på topp, då fanns fortfarande chansen att vinna. Men när det behövdes som mest gjorde också heatledarna sina sämsta heat för kvällen. Man missade starterna i ett par heat och efter en femetta till gästerna i heat 14 var matchen avgjord, 37-46.


Mikael Max blixtrade till i ett par heat, däribland det andra reservheatet.

Indianerna avslutade sedan kvällen med en femetta genom Protasiewicz och Iversen. Man snyggade därmed till siffrorna något till 42-47, men resultatmässigt sett blev det ändå en ny förlust. När laget är skadedrabbat så håller det inte med för mycket strul samt för stora skillnader på reservfronten. I premiären blev det förlust i reservmatchen med 20-4. Den här gången blev det förlust med 17-6. Lite bättre, fast det måste fortfarande bli ännu bättre om Indianerna ska kunna börja klättra uppåt i tabellen.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Fredrik Lindgren2En riktig mardrömsafton i hemmacomebacken. Fick till ett bra heat, men i övrigt en match som bara är att glömma.
2. Cameron Woodward3Gör åter igen en klart godkänd insats. Man kan inte begära mer än det Woodward levererar.
3. Piotr Protasiewicz4Såg inte ut att vara riktigt på topp, men gör ändå en riktigt bra match. Missade en del starter men körde upp sig.
4. Antonio Lindbäck-R/R
5. Niels Kristian Iversen4Radade upp heatsegrar. Nästan en perfekt insats, men missade starten i ett nyckelheat vilket sänker betyget.
6. Mikael Max2Körde bra i ett par heat, men det ser fortfarande alldeles för segt ut när inte starterna sitter perfekt.
7. Joel Andersson2Har fått en tuff start på elitseriekarriären. Förmodligen en hel del nerver såhär i början, men med fler matcher i kroppen lär det bli bättre. De första poängen är alltid de svåraste.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu