;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Ingen rolig premiärkväll
Match: Dackarna - Indianerna (2014-05-06)
Resultat: 49-41
Publik: 2359


I vanliga fall brukar elitseriepremiär betyda stor fest, men årets premiär borta mot Dackarna blev tyvärr inte alls någon sådan. Ett par veckor innan premiären skadades Kenneth Bjerre efter en krasch i England. Dagen innan premiären kom nästa avbräck då man upptäckte att Antonio Lindbäck hade brutit ett båtben efter en krasch i Polen. Och efter halva premiärmatchen hade skadelistan fyllts på med ytterligare ett namn, Piotr Protasiewicz. Med så mycket strul vinner man inga matcher i elitserien.

Själva matchen började ändå relativt bra för Indianernas del. I det första heatet fick man till en pangstart och körde hem en femetta mot Dackarna. Hemvändaren Fredrik Lindgren hoppade iväg fint från start och vann heatet före lagkamraten Piotr Swiderski, som körde tufft och smart när han tog sig förbi både Nicki Pedersen och Dennis Andersson med ett par snäva innersvängar. I kvällens andra heat utjämnade dock hemmalaget ställningen efter två perfekta starter (vissa domare hade säkerligen kallat tillbaka heatet på grund av ojämn start). Den nykomponerade reservduon Mikael Max och debuterande Joel Andersson hängde inte med.

Oavgjort efter två heat. Men sedan gjorde Indianerna ett litet ryck igen efter att Niels Kristian Iversen och Cameron Woodward inkasserat en fyrtvåa mot hemmalagets Patryk Dudek och Joonas Kylmäkorpi. Indianerna ledde matchen igen med ett par poäng och det såg ganska lovande ut. Lindgren, Iversen och Protasiewicz körde väldigt övertygande från sina heatledarpositioner. Minst lika bra ifrån sig gjorde även de tänkta utlandsreserverna Woodward och Swiderski, de visade verkligen prov på att de vill ha kvar sina platser i laget.

Men några heat senare började så eländet. Regnet började falla ner över ovalen och flera förare började få problem att hitta rätt på banan. Inför det åttonde heatet ledde fortfarande Indianerna matchen med två poäng (20-22), men efter heatet hade Dackarna vänt. Joonas Kylmäkorpi ledde före en vilt jagande Protasiewicz. ”Pepe” hade betydligt högre fart än Kylmäkorpi, som nästan såg ut att stå still i jämförelse. Fartskillnaden innebar tyvärr en otäck krasch, en krasch som tog död på spänningen i matchen. Protasiewicz kom ikapp Kylmäkorpi mitt i en kurva, men båda låg i samma spår och ”Pepe” lyckades inte undvika att köra in i finländarens bakhjul. Båda gick i backen, men värst gick det för indianlegendaren som fick kasta in handduken. Ytterligare en förare på skadelistan.

Med Protasiewicz borta blev Indianerna för ihåliga för att hänga med i matchen. De återstående ordinarie förarna gjorde visserligen väldigt bra ifrån sig matchen ut, men vad Indianerna föll på var att man förlorade reservkampen med hela 20-4. Att det skulle bli tufft för Joel Andersson som debutant är ingenting att säga om. Han behöver tid att komma in i elitserien på ett bra sätt och kommer säkerligen att växa framöver. Rutinerade Mikael Max kan man däremot begära desto mer av, speciellt med tanke på att han dessutom haft Målilla som hemmabana under flera år. Men det blev en stor besvikelse. Max startade dåligt och hängde helt enkelt inte med.

Inom loppet av några få heat hade Dackarna kört till sig en ledning med 12 poäng, 39-27. De fyra återstående ordinarie indianförarna gjorde allt för att komma ikapp och körde hem två femettor i slutspurten, men det blev ändå förlust med siffrorna 49-41. Med tanke på allt strul kan man säga att Indianerna ändå föll med flaggan i topp. Med tre av sina främsta förare skadade och en så stor skillnad på reservernas poängskörd så är det egentligen en bedrift att inte siffrorna blev större. Nu är det bara att ladda om inför nästa vecka och hoppas att de skadade förarna läker ihop fort!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Fredrik Lindgren3Nollade i ett heat vilket sänker betyget en aning, men annars en lyckad återkomst för Lindgren!
2. Piotr Swiderski47+3 poäng på fyra heat. Riktigt bra! Visar att han är att räkna med även i fortsättningen.
3. Niels Kristian Iversen4Iversen var precis så bra som man har blivit van vid de senaste åren. Missade lite mot slutet, men totalt sett riktigt bra.
4. Cameron Woodward4Woodward blev inkallad väldigt sent men tog sig ändå till matchen. Gjorde riktigt bra ifrån sig, och med tanke på uppladdningen - som inte kan ha varit den bästa - är det än mer imponerande!
5. Piotr Protasiewicz3Svår att betygsätta med tanke på att han fick utgå tidigt. Men första heatsegern var överlägsen. Hade han inte krokat i Kylmäkorpi hade han förmodligen även vunnit sitt andra heat (och fler därefter).
6. Joel Andersson2Att ta poäng på bortaplan kan man inte begära än. Var lite för långt efter i ett par heat, men visade mot slutet upp bra vilja och tuffhet.
7. Mikael Max0Tyvärr en stor besvikelse den här kvällen. Kapaciteten är hög, men att köra 6 heat och inte besegra en enda motståndare är inte okej. Förhoppningsvis en engångsförteelse.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu