;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Indianerna - Rospiggarna
Match: Indianerna - Rospiggarna (2006-05-10)
Resultat: 51-44
Publik: 1796


Så var det då dags för den efterlängtade hemmapremiären. Toppenväder, en spännande match och en avslutning värdig vilken Hollywoodproduktion som helst!...Det enda som fattades denna kväll var publiken, för det inte bara vara jag som tycker att 1796 betalande är i underkant denna strålande försommarkväll.

Så till kvällens begivenhet. Matchen började på ett skrämmande sätt då gästande Rospiggarna började med att köra in två stycken 4-2 heat. Svar på tal gavs dock genast i det tredje heatet där hemmadebuterande Matej Ferjan tillsammans med Kaj Laukkanen flög iväg från tejpen och sedan höll gästernas Janusz Kolodziej och Travis McGowan bakom sig i fyra varv.

Efter tre heat och oavgjord ställning 9-9, var det så dags för en sedan gårdagen revanschsugen Piotr Protasiewicz att tillsammans med Rafal Okoniewski ta sig an Rospiggarnas ena exvärldsmästare Sam Ermolenko och Mariusz Staszewski. Efter en kanonstart från bana två kunde Protasiewicz bana väg för Okoniewski genom första kurvan. Ställningen höll sig sedan in i mål och därmed var Indianernas andra 5-1:a för kvällen i hamn. En dubbel seger som sedan i heatet efter följdes upp av ännu en genom Henrik ”Henka” Gustafsson och Magnus ”Zorro” Zetterström.


"Pepe" och "Okon" kopplar ett femett-grepp i heat 4.

Fem heat körda och en ställning på 19-11. Så långt allt gott, men så var det plötsligt åter dags för våra gäster att visa att slaget ännu inte var förlorat. Efter två raka dubbelsegrar där bland annat Kolodziej och McGowan stod för en rejäl uppläxning av hemmaförarna Schlein/Gustafsson var hemmalagets ledning uppäten (21-21).

När det så var dags för det sista heatet innan paus hade Indianerna återigen kämpat sig till en tvåpoängsledning, när det så vad dags igen. Tack vare en fenomenal utgång på första kurvan lyckades de båda Indianförarna Zetterström och Okoniewski grundlura Staszewski och sedan gå till ledning genom att passera honom på var sin sida, en ledning som sedan de båda Indianerna behöll heatet igenom. Denna avslutande 5-1:a gav Indianerna en sexpoängsledning (33-27) när det så var dags för pausvilan.


"okon", här på bild, tog tillsammans med "Zorro" en viktig femetta i heat 10.

Efter paus följde sedan fyra raka 3-3 heat där det sista dock såg ut att gå i Rospiggefavör fram till dess att kvällens gigant Greg Hancock i tätposition drabbats av ett kedjebrott. Alltså fortsatt ledning med sex poäng inför de avgörande nomineringsheaten.

Förutsättningarna inför nomineringsheaten var således, två raka 1-5 heat gav gästerna segern med 49-47, lyckades Indianerna undvika detta och därmed rädda segern var så självklart det näst viktigaste målet att också vinna matchen med minst sex poäng till godo vilket i sådana fall skulle tvinga fram en särkörning kring den eftertraktade bonuspoängen.

De båda nomineringsheaten blev också precis så händelserika och spännande som vi alla kunde hoppas på, i det femtonde ställdes Indianernas Ferjan i par med Gustafsson mot Rospiggarnas Marcin Rempala och Travis McGowan. Slovenen Ferjan flög iväg från tejpen tätt följd av de bägge Hallstavikförarna. Denna ställning höll sig sedan till det sista varvet då den ursinnigt jagande lagkaptenen ”Henka” Gustafsson lyckades ta sig förbi McGowan. Heatsegern 4-2 spikade så igen kistan gällande seger i matchen. Skulle så gästerna kunna återta kommandot kring bonuspoängen? Svaret på den frågan löd NEJ! Efter att stackars Kolodziej fått stopp, sedan förgäves sprungit in mot depån för att byta cykel blivit utesluten på grund av tvåminutersregeln och sedan även Indianernas Protasiewicz fått stopp på startlinjen och publiken fått se Hancock defilera hem ytterligare en heatseger, denna gång före Laukkanen stod det klart att seger i matchen såväl som bonuspoängen hamnade i Kumla efter slutresultat 51-44!


Nyförvärvet Ferjan tog en viktig heatseger i heat 15.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Rory Schlein 1 Förkyld och huvudvärk och till råga på det ingen lyckad kväll.
2. Henrik Gustafsson 3 Gör en bra match med en riktig kämpainsats i det femtonde heatet som ”pricken över I”.
3. Matej Ferjan 4 Återigen en av de absolut mest tongivande i laget.
4. Kaj Laukkanen 3 En stark trea på gränsen till fyra, skönt att se att det lossnar för vår ”flygande finne”!
5. Piotr Protasiewicz 3 Mycket svag trea men man kräver lätt för mycket av denne poängmaskin, hur som helst var denna kväll ett fall framåt jämfört med gårdagen.
6. Rafal Okoniewski 4 Tillsammans med Matej och ”Zorro” den som övertygade mest under kvällen.
7. Magnus Zetterström 4 Även Magnus gjorde precis som Rafal en mycket stark insats.
8. Simon Gustafsson -k Åkte ej.

Skribent: Peji

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu