;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

”Vår styrka är också vår svaghet”
Match: Indianerna - Rospiggarna (2007-05-08)
Resultat: 45-51
Publik: 2638


Detta inledande citat myntade ”Link” efter gårdagens match i en stunds av filosofisk ingivelse. ”Vår styrka är vår svaghet” efter kvällens match ställer jag till 100% upp på den tanken. Vår jämnhet är vår slagkraft, vi har många förare som kan leverera tvåsiffrigt en kväll utan strul, men samtidigt har vi samma förare som kan göra det motsatta när det är motigt. Jag vill poängtera att jag på intet sätt vill ta den mycket rättvisa segern ifrån Rospiggarna som välförtjänt vann men samtidigt vill jag lyfta tanken kring allt strul i form av omkullåkningar, stopp och hackande motorer… som sagt ”vår styrka är vår svaghet”.

Matchen började lovande när Magnus ”Zorro” Zetterström på ett övertygande sätt satte självaste Greg Hancock på plats. Tyvärr för Indianernas del tappade Kaj Laukkanen på en ”hackande” cykel efter två varvs fight mark till heatets andre Rospigg Chris Slabon.

Det oavgjorda förstaheatet följdes upp av ett mycket spektakulärt heat. Inte bara därför att Indianernas reservpar körde 5-1 utan kanske framförallt eftersom det var far och son Gustafsson som stod för bedriften tillsammans. Efter denna enastående bedrift började dock hemmalagets första våg av strul. Ett stopp redan i starten på Rafal Okoniewski samtidigt som Matej Ferjan fick se sig slagen av de bägge ”Piggarna” Janusz Kolodziej och Adrian Miedzinski jämnade ut matchen (9-9). I det fjärde heatet föll sedan Indianföraren Piotr Protasiewicz i ledning efter en hård kamp med motståndarnas Jonas Davidsson som om inte detta skulle vara nog slutade sedan heatet efter omstart (utan Protasiewicz ) 4-2 till bortalaget.


Henka firar första femettan med sonen Simon

Vid ställning 11-13 var det så dags för Indianerna att för en stund ta över matchen på de tre nästkommande heaten inkasserades inte mindre än två dubbelsegrar och ett oavgjort heat. 13-5 på dessa heat tog Indianerna upp i en sexpoängsledning 24-18 vilket i sin tur medförde möjligheten för gästerna att i det nionde heatet toppa laget. Något som gjordes och en 4-2seger till Rospiggarna genom Jonas Davidsson och Greg Hancock mot Indianernas Rafal Okoniewski och Matej Ferjan kunde köras in. Det följande nionde heatet blev en mycket otäck historia, här framträdde för våra gäster återigen Hancock denna gång tillsammans med Slabon mot Indianernas Protasiewicz och ”Henka” Gustafsson. Heatet i sig slutade 4-2 till ”Hallstagänget” efter en ruggigt tät fight mellan Protasiewicz och Hancock, men det var orsaken till omstarten som var den otäcka biten av heatet. På tredje varvet for lagkapten Gustafsson långt långt ut i kurvan för att sedan fastna i staketet och slå över styret med huvudet före och med cykeln flygandes strax över ryggen. Efter en knäpptyst väntan som kändes som år kunde så hemmahjälten på vinkliga ben själv ta sig mot depån. Tyvärr medförde denna andra våg av strul för Indianernas del att ”Henka” som börjat kvällen på ett strålande vis inte kunde fullfölja matchen.


"Pepe" ramlar i heat 4

Oavgjort 30-30 i halvtid kunde efter kvällens andra reservheat omformuleras till 34-32 efter att Simon Gustafsson tillsammans med i heatet snabbt ”inslängde” åttan Ludvig Lindgren kört hem en 4-2seger. Poängövervikten i det elfte heatet blev sedan den sista för kvällen för efter ytterligare två heat hade Rospiggarna inte bara kvitterat utan också tagit ledningen, en ledning som de sedan höll matchen igenom. Efter att på de tre sista heaten kört in 10-8 kunde sedan bortalagets segersiffror skrivas till 51-45.


Rospiggarna med Hancock i spetsen vann.

Vi erkänner oss slagna och tackar Rospiggarna för en god match och hoppas på en minst lika spännande och svängig match i returen…men då gärna med annan segrare.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Magnus Zetterström3En stark trea, bjöd på kvällens bästa heat i fight med Davidsson. De nya motorerna tappade dock kraft på slutet vilket också medförde att poängen i de två siste heaten uteblev.
2. Kaj Laukkanen2Stark tvåa, Blandar ruggigt fina insatser med ”bara” ruggiga.
3. Matej Ferjan2Började mycket trevande men avslutade på ett sätt som vittnar om att formkurvan pekar uppåt.
4. Rafal Okoniewski1Efter en lysande säsongsinledning i polen kom som alltid skadorna i rygg och fot, när så också cyklarna stannar så blir det skrala insatser.
5. Piotr Protasiewicz3Svag trea, men fall i ledning och en stark avslutning motiverar betyget.
6. Henrik Gustafsson3Svag trea, gör ett bra första och tredjeheat samtidigt som satsningen i det fjärde är beundransvärd. Tyvärr slutade den i staketet men ”friskt vågat hälften vunnet!”
7. Simon Gustafsson3Stark trea på gränsen till fyra, vinner reservheaten i stor stil. Mycket imponerande!
8. Ludvig Lindgren3En snabb och oväntad säsongsdebut som ”Ludde” klarar av på ett ypperligt sätt.

Skribent: Peji

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu