;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Fyra poäng var två för mycket
Match: K2: Indianerna - Ikaros Smederna (2013-08-27)
Resultat: 46-44
Publik: 4732


Inför den andra och avgörande kvartsfinalmatchen mellan Indianerna och Ikaros Smederna hade hela 4732 åskådare letat sig ut till ICA Maxi Arena i Kumla. Förutsättningarna för att ta sig vidare till semifinal var glasklara. Indianerna behövde vinna med mer än fyra poäng för att gå vidare, eller vinna med exakt fyra poäng för att få till ett så kallat "sudden death-heat".

I avgörande matcher är det alltid oerhört viktigt att ha turen och de små marginalerna på sin sida, men det hade inte Indianerna den här kvällen, något som blev väldigt kostsamt. I det första heatet kom exempelvis Rune Holta och Antonio Lindbäck iväg i ett klockrent femettläge, men ut ur första böj fick Holta uppenbara problem med cykeln och varvet senare gav motorn upp efter att en ventil gått sönder. Lindbäck körde visserligen hem heatsegern, men istället för en riktig drömstart till Indianerna slutade heatet oavgjort.


Holta och Lindbäck på väg mot en femetta... innan Holtas motor la av.

I kvällens andra heat var det dags för de båda lagens reserver att göra sina första insatser för aftonen. Även här kom indianförarna bra iväg från start, men i utgången av första kurvan gled Balinski och Thörnblom ut för långt så Linus Eklöf kunde smita förbi på innern. Ingen av indianförarna kunde därefter utmana om heatsegern. Även det tredje heatet slutade oavgjort sedan Grigory Laguta besegrat Piotr Protasiewicz och Joonas Kylmäkorpi. "PePe" körde snabbare än Laguta och var oerhört nära att kunna runda ryssen vid målgång, men åter igen hade gästerna de små marginalerna på sin sida.

Ikaros Smederna som hade fått precis den start man ville ha satte sig i en ännu bättre sits genom att ta ledningen i matchen i det fjärde heatet. Andreas Jonsson flög iväg från starten och gav inte Niels Kristian Iversen någon chans att gå förbi. Desto tuffare var det längre bak där Balinski och Eklöf gjorde upp om tredjeplatsen. Eklöf fick ganska tidigt se sig passerad av Balinski, men bara något varv senare tog Eklöf tillbaka tredjeplatsen efter att Balinski åter igen glidit ut för långt i startkurvan. Ikaros Smederna körde med andra ord hem en fyrtvåa och tog ledningen i matchen med 11-13. Totalt sett låg då Indianerna sex poäng efter gästerna.


Balinski får se sig passerad av Eklöf på innern.

När det började se ut som att det aldrig skulle lossna för hemmaförarna så körde Lindbäck och Holta hem en skön och nödvändig femetta till Indianerna i det sjunde heatet. Holta fick till en kanonstart och stängde snyggt bortaförarna på innern medan Lindbäck samtidigt kom i full fart på yttern. Femettan innebar att Indianerna hade vänt på ställningen med ett par poäng. I heatet därpå körde Indianerna hem ytterligare en femetta och tog ledningen med 27-21. När mer än halva matchen var körd låg Indianerna på en semifinalplats, men genom en lyckad toppning lyckades Ikaros Smederna krympa avståndet. Indianerna drygade sedan ut ledningen på nytt, för att därefter åter tappa när gästerna fick möjlighet att toppa igen.

Inför kvällens näst sista heat ledde Indianerna bara med två poäng. Man var mer eller mindre piskade till att vinna för att inte sätta sig i en väldigt jobbig situation inför det avslutande heatet. Till publikens jubel flög Niels Kristian Iversen och Holta iväg från start och la sig i ett solklart femettläge, men i utgången av första böj valde domaren att göra sitt första ingripande i matchen. Grigory Laguta hade ryckt till innan starttejpen gick upp vilket orsakade en "ojämn start". Och väl i omstarten var det istället gästerna som fick jackpott i starten. Jonsson och Laguta kom iväg bäst och såg länge ut att kunna avgöra kvartsfinalserien, men Iversen lyckades efter hårt slit ta sig förbi Laguta för att rädda hoppet in i det sista heatet. Men psykologiskt sett var det oerhört tungt att en femetta, som hade inneburit en sexpoängsledning inför det sista heatet, istället förvandlades till en fyrtvåa i baken och ett totalt underläge i dubbelmötet med fyra poäng.


Iversen och Holta i ett femettläge som troligen hade inneburit en semifinalplats till Indianerna, men heatet fick startas om på grund av ojämn start.

I det sista heatet behövde Indianerna köra hem en femetta för att få till skiljeheat om semifinalplatsen. Och det var åter igen väldigt nära. Lindbäck gjorde sin klart bästa insats för i år och vann heatet. Bakom honom jagade Laguta och Niels Kristian Iversen stenhårt. Iversen var vid ett tillfälle nära att kunna pressa sig förbi på innern, men det gick inte. Indianerna vann heatet med en fyrtvåa och man vann således matchen med 46-44. Men det räckte ändå inte, det saknades två poäng och därmed fick istället de tillresta bortafansen fira att de säkrat en semifinalplats med totalställningen 89-91. Indianerna hade helt enkelt inte det flyt som krävdes.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Rune Holta3Fem poäng är egentligen för lite, men hade inte motorn gått sönder i första heatet och om inte domaren hade startat om det fjortonde, då hade det lika väl kunnat bli full pott poängmässigt.
2. Antonio Lindbäck5Gör sin klart bästa match i år! Antonio is back!
3. Piotr Protasiewicz3Gör tyvärr inte någon av sina bättre matcher. Var seg i starterna vilket kostade en del poäng.
4. Joonas Kylmäkorpi2Höll inte för trycket den här matchen heller. Har inte den fart som krävs för att åka om när starterna inte sitter.
5. Niels Kristian Iversen3Gör liksom "Pepe" en av sina sämre hemmamatcher för i år. Vann inte ett enda heat, vilket är mycket ovanligt när det gäller Iversen. Körde riktigt bra, men starterna var inte bra.
6. Damian Balinski1Gör sin absolut sämsta hemmamatch för i år. Hade ingen fart alls.
7. Mathias Thörnblom3Kunde kanske blivit ytterligare någon poäng, men totalt sett ändå en helt godkänd insats av Mathias.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu