;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Ikaros Smederna vann första ronden
Match: K1: Ikaros Smederna - Indianerna (2013-08-20)
Resultat: 47-43
Publik: 4977


Den första kvartsfinalmatchen mellan Ikaros Smederna och Indianerna blev en väldigt jämn och svängig historia. Som bortalag är det alltid viktigt att få en bra start, men så blev det inte riktigt för Indianernas del. I det första heatet kom man visserligen iväg ganska snabbt iväg från själva starten, men väl i förstaböjen gled indianduon ut för mycket så hemmaförarna kunde smita förbi på innern och inkassera en ganska enkel femetta.

I kvällens andra heat kontrade Indianerna direkt tillbaka med en femetta signerad av Damian Balinski och Mathias Thörnblom. Ställningen var därmed utjämnad och förhoppningarna i indianlägret var att man inte skulle falla efter igen. Fast i kombination av dåliga starter och för vida spårval hamnade Indianerna snabbt i ett nytt underläge. I det tredje heatet körde Ikaros Smederna hem en fyrtvåa och i heatet därpå tog man sin andra femetta, något som gav ställningen 15-9.


Balinski och Thörnblom på väg mot en femetta!

Indianerna såg inte ut att trivas speciellt bra i matchinledningen, men från det femte heatet och hela vägen fram till paus ryckte man upp sig ordentligt. Faktum är att indianförare korsade mållinjen först i samtliga heat (från det femte) fram till just pausvilan. I det sjätte heatet körde exempelvis Indianerna hem en fyrtvåa genom Rune Holta och Joonas Kylmäkorpi. Under ett par varv hade indianförarna ett femettläge, men Kylmäkorpi gled tyvärr ut för långt i ena kurvan och då passade Peter Karlsson på att gå innanför. Ett lite onödigt poängtapp, men Indianerna vann åtminstone heatet och knaprade in poäng på hemmalagets ledning.

I kvällens sjunde heat körde Indianerna hem ytterligare en fyrtvåa, denna gång efter heatseger av Piotr Protasiewicz, som rundade hela fältet genom första böj trots att Grigory Laguta gjorde allt för att stänga polacken i utgången av kurvan. Bakom dessa lyckades samtidigt Antonio Lindbäck kriga sig förbi Magnus Zetterström, som likt många andra under kvällen gick ut för långt på yttern och tappade fart. Inför det nionde heatet låg Indianerna två poäng efter Ikaros Smederna, men efter det nionde heatet hade man istället vänt på ställningen och tagit ledningen med samma marginal. I det nionde heatet körde nämligen Holta och Kylmäkorpi hem en femetta till Indianerna, fast man hade dock lite tur då hemmastjärnan Andreas Jonsson fick stopp i ledning, i sista kurvan, på det sista varvet.


Laguta ger "Pepe" en lång resa, men "Pepe" står emot och rundar fältet.

Efter en ny fyrtvåa till Indianerna i det tionde heatet så gick man till paus med en fyrapoängsledning, 28-32. Med tanke på femettan som Indianerna inkasserade i det första reservheatet kändes det som att man skulle ha en relativt god chans att dryga ut ledningen ytterligare i samband med det avslutande reservheatet efter pausvilan. Så blev det inte. Istället körde Ikaros Smederna hem en femetta och utjämnade ställningen till 33-33. I heatet därpå körde hemmalaget till sig ytterligare en femetta, och just då såg Indianerna ut att vara i gungning. Men i de två avslutande heaten tog sig Indianerna samman igen och knaprade in ett par poäng så man "bara" låg två pinnar efter Ikaros Smederna inför finalheatet.

I det sista heatet mönstrade Ikaros Smederna Grigory Laguta och Andreas Jonsson medan Indianerna ställde upp med Niels Kristian Iversen och Rune Holta. När starten gick tog Iversen direkt kommandot om täten efter en klockren start, men i andra böj gick tyvärr Holta omkull och blev utesluten. I omstarten fick med andra ord Iversen klara sig själv, men åter igen svarade han för en klockren start och tog ledningen före Laguta och Jonsson. Iversen gjorde dock ett misstag. Under hela kvällen var innerspåret det klart snabbaste. Iversen körde dock lite längre ut och tappade mark gentemot Laguta, och så på näst sista varvet gjorde ryssen en vild chansning. Laguta tog ett snävt innerspår och körde sedan rakt ut mot staketet där han precis lyckades stänga dörren för Iversen, som fick ge sig för att undvika en krasch.


Farten räckte inte till för Iversen på yttern.

Hemmalaget vann alltså det avslutande heatet med en fyrtvåa och vann således även matchen med fyra poäng, 47-43. Inför returen i Kumla måste Indianerna vinna med större marginal för att ta sig vidare till semifinal. Det kommer bli tufft, men om Indianerna gör en lika bra match som i grundserieavslutningen hemma mot just Ikaros Smederna så kommer det gå vägen.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Rune Holta4Gör sin bästa match i Sverige på mycket länge. Behöver fortsätta prestera lika bra i returen också!
2. Joonas Kylmäkorpi2Kämpade och slet, men kan mycket bättre när det stämmer.
3. Piotr Protasiewicz3Ingen kanonmatch av "Pepe" som har tagit tvåsiffrigt med poäng i nästan varje match, men ändå svagt godkänd.
4. Antonio Lindbäck3Kan också bättre fast gör trots allt en ganska okej match. Körde upp sig i ett par av heaten på ett bra sätt.
5. Niels Kristian Iversen4Gjorde ett par missar under kvällen men totalt sett ändå en väldigt bra insats av vår superdansk.
6. Mathias Thörnblom3Bommade starten i det sista reservheatet, men annars en väldigt bra insats igen! Körde smart och valde rätt spår.
7. Damian Balinski2Första heatet var bra. Resten var mindre bra.


Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu