;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Mästerlig slutspurt av Indianerna!
Match: Indianerna - Ikaros Smederna (2013-08-13)
Resultat: 53-37
Publik: 3962


Inför den avslutande grundserieomgången av årets elitseriesäsong låg Indianerna på en femteplats i tabellen. Bakom sig hade man en tung förlust borta mot nästjumbon Vargarna, så inför det stundande slutspelet var man i stort behov av en bra avslutning för att få en positiv känsla med sig in i de avgörande matcherna. Och bättre avslutning än vad det blev hade man knappast kunnat önska sig. Indianerna vann nämligen stort mot Ikaros Smederna och hoppade dessutom upp till en slutgiltig tredjeplats i tabellen! Som grädde på moset bjöds också publiken på en liten "flyguppvisning" då klubbens ordförande Dan-Åke Moberg gjorde storstilad entré på innerplan via en helikopter, detta för att fira hans 70-årsdag. Stort grattis!


Dan-Åke Moberg på väg ned mot landning!

Att få en bra start är alltid viktigt i speedway och det lyckades Indianerna bra med den här kvällen. I det första heatet körde Joonas Kylmäkorpi och Antonio Lindbäck hem en fyrtvåa till hemmalaget mot gästernas Peter Karlsson och Magnus "Zorro" Zetterström. I heatet därpå körde Indianerna hem ytterligare en fyrtvåa, denna gång efter en grym förstasväng av Mathias Thörnblom, som rundade hela fältet och vann överlägset. Längre bak lyckades också Damian Balinski ta sig förbi Linus Eklöf.

Indianerna såg mer taggade ut än gästerna från Eskilstuna och man drog långsamt ifrån med poäng efter poäng. I det sjätte heatet körde exempelvis Indianerna hem ytterligare en fyrtvåa efter ett riktigt häftigt heat där Piotr Protasiewicz och Peter Karlsson hade en tuff uppgörelse om heatsegern. "PK" ledde i princip hela heatet, men "Pepe" byggde upp fart på yttern för att i allra sista böj kunna ta sig förbi smedföraren på innern och greja heatsegern!


Peter Karlsson i kamp mot Protasiewicz.

Inför det sjunde heatet hade Indianerna kört till sig en relativt säker åttapoängsledning med siffrorna 22-14. Ingenting talade för att matchen skulle kunna svänga, men ologiskt nog kom då Ikaros Smedernas första femetta, som förövrigt fullbordades av starkt åkande Krzysztof Buczkowski och Grigory Laguta. Plötsligt skilde det bara fyra poäng lagen emellan och många började säkerligen fundera över om det skulle bli ytterligare en jämn rysarmatch. Men så blev det inte. Ikaros Smederna lyckades faktiskt inte köra hem något mer heat med poängövervikt under kvällen. Istället var det Indianerna som bet ihop och drygade ut ledningen på nytt.

Ikaros Smederna försökte toppa sig ikapp ett par gånger, men Indianerna släppte aldrig in gästerna i matchen igen. Inför de fem avslutande heaten ledde Indianerna med tio pinnar (38-28) och redan i det trettonde heatet kunde man säkra segern efter att Protasiewicz och Kylmäkorpi kört hem en fyrtvåa. Indianduon gjorde en fin förstasväng och gick om båda bortaförarna genom ett ganska snävt innerspår, och i utgången av kurvan kunde sedan Kylmäkorpi täppa till alla luckor. Buczkoswki lyckades visserligen klämma sig mellan indianförarna, men Protasiewicz vann sitt fjärde raka heat och såg, tillsammans med Joonas, till att ändå säkra segern.


"Pepe" och Kylmäkorpi smiter förbi smedförarna på innern, snyggt!

I de avslutande heaten drog Indianerna ifrån med några poäng till efter fina styrningar av bland annat Niels Kristian Iversen, och när de femton heaten tillslut var avklarade stod det klart att Indianerna hade besegrat Ikaros Smederna med hela 53-37. En stabil insats av hela laget som bådar gott inför fortsättningen. Kan man fortsätta på samma sätt och kanske ta ytterligare något kliv framåt så kan det bära långt i slutspelet! I och med att Dackarna samtidigt besegrade Västervik på bortaplan så lyckades Indianerna också knipa tredjeplatsen i grundserien, något som innebar att man fick förmån att först välja motståndare i kvartsfinalen. Valet föll på Ikaros Smederna, så redan om en vecka är det dags för en ny drabbning lagen emellan. Då gäller det att vara på topp!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Antonio Lindbäck3Börjar komma igång bättre och bättre, såg ut att ha bra fart i maskinerna!
2. Joonas Kylmäkorpi3Lite ojämn från heat till heat, men gör många bra grejer och tar oftast de poäng man kan begära.
3. Piotr Protasiewicz5Full pott. Hade dock varit kul att se 15 poäng.
4. Rune Holta3Poängmässigt sett inte godkänt, men den här kvällen såg Holta ändå mycket vassare ut än vid de två senaste bortamatcherna. Förhoppningsvis lossnar det på allvar i slutspelet!
5. Niels Kristian Iversen5Tappade en poäng, men i övrigt världsklass.
6. Damian Balinski3Kunde ha presterat lite bättre i reservheaten, men förtjänar ändå godkänt.
7. Mathias Thörnblom4Riktigt fin insats av Mathias som visar att han har en väldigt hög kapacitet när allt stämmer!

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu