;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Ett steg tillbaka
Match: Vargarna - Indianerna (2013-08-06)
Resultat: 52-38
Publik: 2027


I den näst sista grundserieomgången av årets elitseriesäsong var det dags för Indianerna att ta sig an nästjumbon Vargarna borta på ICA Maxi Arena i Norrköping. Efter att veckan dessförinnan ha kört oavgjort borta mot serieledande Piraterna var förhoppningarna stora att Indianerna skulle kunna fortsätta vässa formen inför slutspelet, men istället svarade man för en av de sämsta insatserna för året.

På den knixiga lilla banan i Norrköping gäller det att vara ruskigt snabb iväg från start och att inte göra några misstag. Detta misslyckades de flesta indianförarna med. Kvällen inleddes, med indianögon betraktat, på absolut sämsta tänkbara sätt då Tomasz Gapinski och Peter Kildemand körde hem en enkel femetta till Vargarna i det första heatet. I det följande reservheatet kunde Vargarna dra ifrån med ytterligare ett par poäng sedan Pontus Aspgren och Anders Mellgren kört hem en fyrtvåa. Damian Balinski fick egentligen den bästa starten, men han gled ut för långt i första böj så Aspgren kunde trycka sig förbi på innern.


Aspgren trycker sig förbi Balinski.

I det tredje heatet blev det inte heller någon bättring för Indianernas del, fast den största dramatiken skedde faktiskt innan heatet hade startats. På väg fram mot startgrinden lyckades nämligen Rune Holta med bedriften att krascha in i luftstaketet! Lyckligtvis kom han upp snabbt och hann också fram till starten i tid, men väl där tog det roliga slut. Vargarna körde hem en ny fyrtvåa efter att hemmalagets Adrian Miedzinski besegrat Piotr Protasiewicz. Holta såg ett tag ut att kunna rädda den sista poängen till Indianerna, men tyvärr lyckades han inte bemästra banan över huvud taget, utan fick snabbt se sig passerad av Kim Nilsson.

Rune Holta har visat väldigt god form i Polen under de senaste matcherna och tagit tvåsiffrigt med poäng i nästan varje omgång, men i Sverige har det inte alls sett lika stabilt ut. På de fyra senaste matcherna i Indianerna har det totalt sett bara blivit elva inkörda poäng. Det behövs med andra ord en rejäl uppryckning.


Miedzinski förbereder sig vid starten - Holta testar samtidigt luftstaketet.

Vargarna drog ifrån i snabb takt och efter de fem inledande heaten hade hemmalaget kört till sig en ledning med hela tolv poäng, 21-9. Skulle matchen fortgå på samma sätt skulle inte bara segern gå förlorad för Indianernas del, utan även bonuspoängen (Indianerna hade 20 poäng att gå på efter första mötet i Kumla). Men när det behövdes som mest så lyckades Indianerna ta sig in i matchen igen. I det sjunde heatet körde Niels Kristian Iversen och Piotr Protasiewicz hem en femetta till Indianerna, och i heatet därpå körde nyss nämnde Iversen hem en fyrtvåa tillsammans med Balinski.

I kvällens tionde heat toppade Indianerna in Protasiewicz tillsammans med Iversen, och tillsammans såg de ut att kunna greja ytterligare en femetta till Indianerna. Ett resultat som i så fall hade inneburit att man bara hade legat två poäng efter Vargarna inför de avslutande fem heaten. De båda Indianförarna hade ett ganska säkert femettläge, men efter ett par varv strulade man till det och gjorde ett sånt där misstag som man inte får göra i Norrköping. Iversen låg på innern, men hade för låg fart in i kurvan. Samtidigt kom "Pepe" bakifrån i samma spår och i mycket högre fart. "Pepe" lyckades undvika att köra ner Iversen, men istället snurrade polacken själv runt ett varv och drog med sig Peter Kildemand i fallet. Protasiewicz blev utesluten och i omstarten blev det "bara" ett oavgjort resultat.


Protasiewicz försöker bromsa ner bakom Iversen, men har för hög fart.

Inför de fem sista heaten ledde Vargarna med sex poäng, 33-27. Det fanns fortfarande visst hopp om en vändning, men i kvällens andra och avslutande reservheat slog Vargarna spiken i kistan. Anders Mellgren och Pontus Aspgren körde hem en enkel femetta och utökade ledningen till tio poäng. Vargarna vann förövrigt reservmatchen med hela 13-5. I de följande heaten drog Vargarna ifrån med ytterligare några poäng, men genom en stark insats av fenomenalt åkande Niels Kristian Iversen, som tog 16 av maximala 18 poäng, så lyckades Indianerna ändå rädda den extra bonuspoängen. Matchen slutade 52-38.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Antonio Lindbäck2Brukar i normala fall trivas ganska bra i Norrköping, men den här kvällen var inget vidare. För seg i flera av starterna.
2. Joonas Kylmäkorpi2Slog Nicki Pedersen i ett heat, fast i övrigt en blek insats. Gillar stora banor bättre.
3. Piotr Protasiewicz3Gjorde en del småmisstag men var ändå en av få indianer som hade något att sätta emot hemmaförarna. Svagt godkänt.
4. Rune Holta1Såg ut som en nybörjare.
5. Niels Kristian Iversen5Matchens klart bäste förare. Bjöd på ett antal manövrar i absolut världsklass.
6. Mathias Thörnblom1Efter förra veckans bra match i Motala så blev det ett steg tillbaka den här gången.
7. Damian Balinski2Såg relativt snabbt ut i de inledande heaten, men hamnade ofta i fel spår och blev omkörd.


Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu