;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Oavgjort igen - indianseger i bonuskampen!
Match: Piraterna - Indianerna (2013-07-30)
Resultat: 45-45
Publik: 2910


Indianerna har haft en säsong med många väldigt jämna matcher. Duellerna mot Piraterna brukar ofta bli lite extra tuffa, och tisdagens bortamatch i Motala blev sannerligen inget undantag! På grund av regn blev matchen försenad med nästan en timme, men efter hårt slit av banpersonalen så kunde äntligen tävlingen dra igång!

Framförallt i inledningen av matchen var det många förare som hade svårt att bemästra banan, som i och med regnet var mer svårkörd än vanligt. Rune Holta fick exempelvis ett kast i det första heatet och fick då se sig passerad av Greg Hancock, som tillsammans med Piotr Pawlicki körde hem en femetta till hemmalaget. Ingen bra start för Indianernas del, men i kvällens andra heat fick man i alla fall ett viktigt poängövertag sedan Antonio Lindbäck och Mathias Thörnblom kört hem en fyrtvåa mot Piraternas Anton Rosén och Fredrik Engman. Just Engman föll förövrigt, men hann ta sig upp för att därefter fortsätta heatet.


Mathias Thörnblom

Kvällens tredje heat bjöd också på en hel del dramatik. I första böj blev det trångt och Piotr Protasiewicz föll. Przemyslaw Pawlicki hann inte väja undan utan körde på "Pepe", men lyckligtvis blev det ingen allvarligare skada av incidenten och Protasiewicz kunde bita ihop och fullfölja matchen. I omstarten var det faktiskt också Protasiewicz som segrade före de bägge hemmaförarna. Damian Balinski, som tidigare har kört flera säsonger för just Piraterna, blev dock utesluten på grund av tvåminutersregeln.

I det fjärde heatet körde Indianerna hem sin första femetta för aftonen sedan Niels Kristian Iversen och Antonio Lindbäck kört hem en solklar dubbelseger före Anton Rosén. Matej Zagar, som kom in som ersättare i Piraterna för skadade Chris Holder, körde i tejpen och Engman som istället fick hoppa in hade inte heller något att sätta emot mot indianförarna. 11-13 till Indianerna efter de fyra inledande heaten.


Niels Kristian Iversen och Lindbäck

I de följande heaten stod matchen och vägde fram och tillbaka. Piraterna lyckades återta ledningen genom ett par fyrtvåor, men precis innan paus såg Indianerna till att utjämna ställningen till 30-30. I det andra och avslutande reservheatet för aftonen så kunde Indianerna också återta ledningen igen efter kvällens andra femetta, som den här gången Antonio Lindbäck och Mathias Thörnblom svarade för. De båda indianreserverna har under några matcher haft svårt att prestera på topp, men den här aftonen visade de upp sin rätta sida av sig själva!

Inför de fyra avslutande heaten ledde Indianerna med fyra poäng, men ledningen skulle dock inte komma att hålla hela vägen. I det trettonde heatet hämtade nämligen Piraterna upp hela underläget genom en femetta av Jonas Davidsson och Anton Rosén. Inför de två sista heaten hade vi åter ett oavgjort läge, och det stod sig också matchen ut. Greg Hancock var i princip omutlig under kvällen och vann de två avgörande heaten, men indianduon Protasiewicz och Iversen såg samtidigt till att ta hand om poängen bakom i båda heaten.


Protasiewicz gör sig startar

45-45 blev slutresultatet och med tanke på att även drabbningen på ICA Maxi Arena i Kumla slutade med samma resultat fick vi också bevittna ett skiljeheat om den extra bonuspoängen. Hancock, som dittills bara tappat en enda poäng fick förtroendet i Piraterna, och han ställdes mot Iversen. Med tanke på hemmafördelen kändes det som en tuff uppgift för Iversen, men dansken fick till en kanonstart från innern och lyckades därefter hålla den jagande piraten bakom sig hela vägen in i mål! Iversen räddade därmed bonuspoängen till Indianerna och såg till att man totalt sett vann "poängmatchen" mot serieledande Piraterna med 2-1!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Rune Holta1Ännu en svag insats av Holta. Behöver hitta samma fart och stabilitet som han visar upp i den polska ligan. Kapaciteten finns.
2. Joonas Kylmäkorpi2På gränsen till godkänt, men Kylmäkorpi kan också så mycket mer när det stämmer.
3. Piotr Protasiewicz4Precis som vanligt blev det tvåsiffrigt för "PePe". Extra starkt med tanke på den inledande kraschen.
4. Damian Balinski1På sin gamla hemmabana var det nog många som hade förväntat sig mer. Gör istället sin sämsta insats för året.
5. Niels Kristian Iversen4Ytterligare en kanoninsats av Iversen. Visade att han är en vinnare genom att köra hem bonuspoängen till Indianerna!
6. Mathias Thörnblom4En klar uppryckning jämfört med tidigare matcher! Tillsammans med Lindbäck såg "Matte" till att Indianerna vann reservkampen med 16-10. Det räddade kvällen för Indianerna!
7. Antonio Lindbäck4Även här en uppryckning. Lindbäck har haft problem med stabiliteten, men nu såg det bra ut kvällen igenom bortsett från ett heat. Klart godkänd.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu