;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Oavgjort efter svängig match
Match: Indianerna - Dackarna (2013-07-23)
Resultat: 45-45
Publik: 3152


Efter en veckas lag-VM-uppehåll drog under tisdagskvällen Indianernas elitseriesäsong vidare med den näst sista hemmamatchen i grundserien. Tabelltvåan Dackarna stod för motståndet, ett lag som har utvecklats och blivit bättre i match efter match. Att det skulle bli en tuff och spännande drabbning var med andra ord ganska givet redan på förhand.

Indianerna inledde matchen bäst på en ganska svårkörd bana där flera förare hade problem med plötsliga res. På de fyra inledande heaten körde Indianerna hem tre fyrtvåor och ett oavgjort resultat, så när det var dags för den första sladdpausen hade Indianerna kopplat greppet om ledningen med sex poäng, 15-9. Efter traktorernas arbete blev banan lite mer lättkörd och då var det istället gästernas tur att börja briljera. Dacke-förarna var hetare iväg från start och efter två raka femettor samt en fyrtvåa så hade plötsligt Indianerna hamnat i underläge med fyra poäng, 19-23.


Piotr Protasiewicz på väg mot heatseger.

Efter Dackarnas chockvändning kändes det som att matchen var på väg att glida Indianerna ur händerna, men när det behövdes som mest kontrade Indianerna tillbaka med en femetta signerad av den polska duon Piotr Protasiewicz och Damian Balinski. I heatet därpå fyllde Indianerna även på med en fyrtvåa som Niels Kristian Iversen och Antonio Lindbäck ordnade. Indianförarna kom egentligen iväg i ett femettläge, men Lindbäck hade inte fart så det räckte till, så Dackarnas Patryk Dudek kunde relativt enkelt ta sig förbi. Men totalt sett hade Indianerna ändå återtagit ledningen i matchen med ett par poäng, 28-26.

Indianernas ledning skulle dock inte bli speciellt långvarig den här gången heller. I det sista heatet innan paus körde Dackarna hem sin tredje femetta för kvällen genom danskduon Michael Jepsen Jensen och Mikkel Michelsen. Inför de fem avslutande heaten låg med andra ord Indianerna under igen, men i det andra och avslutande reservheatet såg man ut att kunna utjämna ställningen på nytt. Antonio Lindbäck ledde före Michelsen, och på tredjeplatsen låg Mathias Thörnblom. Men då hände det som inte fick hända. Gästernas Joel Larsson fick ett kast i utgången av andra böj och körde rakt in i Thörnblom. Båda slungades otäckt in i sargen, men lyckligtvis kunde båda förarna resa sig, relativt oskadda. Omstarten av heatet gick dock inte Indianernas väg. Lindbäck kom inte iväg alls och istället för en fyrtvåa till Indianerna räddade Michelsen ett oavgjort resultat.


Michelsen före Lindbäck i omstarten.

I kvällens tolfte heat lyckades Indianerna utjämna ställningen till 36-36 efter en fyrtvåa av Iversen och Balinski. I de två följande heaten hoppade indianförarna också iväg bra från start, men flera av förarna hade inte den fart som krävdes och fick istället se sig omkörda av bortaförarna. Likaläget stod sig fram till det sista heatet där Protasiewicz och Iversen ställdes mot Dackarnas Darcy Ward och Dudek. Ut genom första böj tog indianförarna, till publikens jubel, kommandot om tätplaceringarna, men Ward hittade en otrolig fart längst ute på yttern och kunde passera båda indianerna på den andra raksträckan. Heatet slutade således oavgjort och därmed blev även matchen oavgjord, 45-45. Ett ganska rättvist resultat med tanke på hur matchen svängde fram och tillbaka.

I Indianerna var egentligen bara Protasiewicz och Iversen de som körde riktigt bra under hela kvällen. De övriga förarna hade svårt att hitta rätt, och när majoriteten av laget inte presterar på topp, då är det svårt att vinna matcher i elitserien. På reservsidan tvingades Indianerna åter igen att se sig besegrade också. Lindbäck och Thörnblom körde tillsammans in åtta poäng, detta att jämföra med Michelsen i Dackarna som ensam tog tolv poäng. Ska Indianerna gå långt i ett eventuellt slutspel så är det ett måste att hela laget kommer igång, men i synnerhet att man blir vassare på reservfronten.


Darcy Ward på yttern räddade oavgjort åt Dackarna.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Rune Holta2Som heatledare och ersättare för Emil Sajfutdinov måste Holta prestera bättre om Indianerna ska gå långt.
2. Joonas Kylmäkorpi2Började bra, men avslutade svagt.
3. Piotr Protasiewicz4Stabil och bra insats igen, utan "Pepe" hade det inte blivit någon poäng alls.
4. Damian Balinski3Tar de poäng man kan begära den här veckan också. Var tänkt som reserv från början, men klarar sig bra även som ordinarie.
5. Niels Kristian Iversen4Även Iversen svarade för en fin insats, klart godkänd.
6. Antonio Lindbäck2Kämpar och sliter, men har inte den rätta farten. Ska i normala fall kunna ta fler poäng än Michelsen i Dackarna.
7. Mathias Thörnblom2Precis som med Lindbäck vill det sig inte riktigt. Gör sitt jobb i reservheaten, men det fattas fortfarande lite.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu