;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

En övertygande hemmaseger!
Match: Indianerna - Vargarna (2013-06-11)
Resultat: 55-35
Publik: 2848


Inför tisdagskvällens hemmamatch mot nästjumbon Vargarna hade inte Indianerna imponerat på hemmaplan. Den första hemmamatchen mot Hammarby resulterade i en ganska knapp seger och förra omgångens match mot Piraterna slutade som bekant oavgjort efter att man tappat en tolvpoängsledning. För Indianernas del var det därför viktigt att bevisa, både för sig själva och för hemmapubliken, att man är minst lika hemmastarka som tidigare säsonger!


Indianerna på väg fram mot presentation.

För sjätte omgången i rad fick Vargarna klara sig utan sin största stjärna, Nicki Pedersen, som skadade sig i samband med Sveriges GP i Göteborg tidigare i år. De ställde ändå upp med ett gäng förare som brukar köra bra på ICA Maxi Arena, och dessutom kom de till start fullpumpade med självförtroende efter sin skrällseger borta mot Dackarna. Men oavsett hur mycket självförtroende Vargarna hade så räckte det inte till när Indianerna visade klass.

Indianerna såg riktigt taggade ut och gick på knock direkt med tre raka femettor! I första heatet hoppade Joonas Kylmäkorpi och Rune Holta iväg bra från start och vann enkelt före gästernas duo. I andra heatet visade sedan Antonio Lindbäck och Mathias Thörnblom prov på fin speedway när de i samma kurva körde förbi Vargarnas Anders Mellgren. Lindbäck gick om på innern medan Thörnblom samtidigt rundade på yttern och fullbordade femettan.


Thörnblom och Lindbäck på väg mot en femetta!

Efter de fem inledande heaten hade Indianerna kopplat ett tydligt grepp om matchen med en ledning på fjorton poäng, 22-8. Efter matchen mot Piraterna fick vi dock se ett bevis på att en speedwaymatch kan svänga väldigt snabbt, så helt säker kunde man ännu inte känna sig. I de sista heaten fram till paus lyckades också Vargarna knapra in några poäng genom ett par lyckade toppningar och inför de fem avslutande heaten skiljde det bara tio poäng lagen emellan.

Skulle Vargarna fortsätta krympa avståndet eller skulle Indianerna klara av att stänga matchen den här gången? Det var frågan man ställde sig inför det andra och avslutande reservheatet. Svaret blev att Indianerna körde hem sin fjärde femetta för kvällen efter en ny fin insats av Lindbäck och Thörnblom, som inte gav Vargarnas reserver någon chans. Fjortonpoängsledningen var återställd och segern var mer eller mindre säkrad!


Thörnblom firar sin andra femetta tillsammans med Lindbäck.

I de avslutande heaten lyckades Indianerna dra ifrån med ytterligare några poäng och den enda spänningen som levde vidare inför det sista heatet var om gästernas Adrian Miedzinski skulle få köra hem full pott. Inför det avslutande heatet hade han kört hem maximala 15 poäng, men i finalheatet fick han se sig besegrad av Piotr Protasiewicz som gjorde en fräck manöver i första böj och smet förbi sin landsman på innern. Kylmäkorpi tog samtidigt tredjeplatsen och såg till att Indianerna tillslut vann matchen med hela 55-35. Indianerna fick äntligen till det på hemmaplan och precis som vi sett så många gånger förr lyckades samtliga förare riktigt bra. Rent poängmässigt blev Damian Balinski sämst, men han tog ändå 5+2 poäng, vilket egentligen inte är så tokigt.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Rune Holta3Första hemmamatchen för i år för Holta. Med tanke på förutsättningarna gjorde han det riktigt bra! Klart godkänd.
2. Joonas Kylmäkorpi4Ytterligare en fin insats av Joonas. Kör snabbt och bjuder på tuffa omkörningar.
3. Piotr Protasiewicz4Riktigt bra även den här veckan. Hade han inte blivit stängd i startböjen i sitt tredje heat så hade det mycket väl kunnat bli full pott för "PePe".
4. Damian Balinski3Tog minst poäng av indianförarna men gör ändå en godkänd insats. I vissa lägen släpper han dock förbi motståndarna lite för enkelt på yttern.
5. Niels Kristian Iversen3Inte riktigt den fart vi är vana vid att se, men en liten uppryckning sedan senast i alla fall. Godkänt.
6. Antonio Lindbäck3Gör en fullt godkänd insats från sin reservposition. Visade också prov på väldigt fin parspeedway och fin lagmoral.
7. Mathias Thörnblom4Årets hittills bästa match för Thörnblom. Riktigt bra fart på grejerna den här veckan och gjorde några riktigt fina manövrar.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu