;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Segertåget rullar vidare!
Match: Dackarna - Indianerna (2013-05-28)
Resultat: 39-51
Publik: 2412


Tisdagens bortamatch mot Dackarna från Målilla hade ganska stora likheter med förra omgångens bortamatch mot Elit Vetlanda. Precis som då blev tävlingen över en timme försenad på grund av regn, något som ändrade förutsättningarna på banan och tog bort en del av hemmafavören. När matchen slutligen kom igång var det visserligen Dackarna som tog ledningen efter en fyrtvåa i det första heatet, men precis som i Vetlanda var det ändå Indianerna som tog tag i taktpinnen ganska snabbt. I det andra heatet säkrade Antonio Lindbäck och Mathias Thörnblom en femetta till Indianerna och därmed tog man ledningen i matchen. En ledning som man därefter aldrig släppte.

Publiken bjöds på många tuffa heat som skulle ha kunnat sluta hur som helst, men Indianerna var väldigt taggade och tog oftast de rätta besluten på banan. Långsamt drygade man ut ledningen och efter ett par fyrtvåor i heat fyra och sju så hade Indianerna kört till sig en sexpoängsledning, 18-24. Som bekant öppnar den marginalen upp toppningsmöjligheter för det jagande laget och den första toppningen för Dackarna resulterade i en riktig jackpot. I det åttonde heatet körde Michael Jepsen Jensen och Fredrik Lindgren till sig hemmalagets första femetta och plötsligt skiljde det bara två poäng lagen emellan.


Iversen och Lindbäck på väg mot en fyrtvåa i heat fyra.

För några säsonger sedan brukade Indianerna ha svårt att försvara ledningar, men det fenomenet såg man inget av den här aftonen. Istället för att vika ner sig efter Dackarnas fullträff så fortsatte Indianerna att kämpa på och i de två sista heaten före pausvilan körde man hem två nya fyrtvåor och drygade åter igen ut försprånget till sex poäng. I det andra och avslutande reservheatet körde Indianerna hem tredje raka fyrtvåan efter heatseger av Mathias Thörnblom som har börjat att komma igång allt bättre de senaste matcherna. Antonio Lindbäck hade inget perfekt heat, men lyckades åtminstone knipa tredjeplatsen och såg därmed till att ge Indianerna en åttapoängsledning inför de fyra avslutande heaten.

Inför avslutningen kändes det som att Indianerna hade ganska god kontroll på läget, fast efter en ny lyckad toppning av Dackarna i det tolfte heatet där man inkasserade en ny femetta till hemmalaget så halverades ledningen till fyra poäng. Då var det match igen. Ytterligare en femetta till Dackarna hade inneburit ett likaläge inför avslutningen, men istället gav Indianerna svar på tal. I det trettonde heatet körde Indianerna nämligen hem sin andra femetta för kvällen efter snygg paråkning av Emil Sajfutdinov och Damian Balinski. De höll bland annat Michael Jepsen Jensen bakom sig som dittills bara hade missat en poäng!


Emil Sajfutdinov före Patryk Dudek.

Efter att ha återtagit åttapoängsledningen var segern mer eller mindre säkrad för Indianernas del och helt säkrad blev den i det näst sista heatet där Niels Kristian Iversen segrade före de bägge hemmaförarna. Iversen var matchens gigant och vann även kvällens avslutande heat, vilket innebar att han bara tappade två poäng under matchens gång. I just det avslutande heatet svarade även Sajfutdinov för en fräck manöver i startkurvan som bäddade för en andraplats och ytterligare en indian-femetta. Indianerna vann matchen med 39-51 och fortsatte visa att man är ett lag med uppåtgående form. Segern var den hittills största för Indianerna den här säsongen.


Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Emil Sajfutdinov4Inledde inte perfekt, men kom igång bättre och bättre under kvällen och avslutade riktigt starkt. Femettan med Balinski i heat 13 var matchavgörande och ger totalt en svag fyra i betyg.
2. Joonas Kylmäkorpi3Gör en fullt godkänd match även den här veckan. Det enda som behöver förbättras är att minimera antalet nollor i matcherna.
3. Piotr Protasiewicz3Inledde i världsklass fast avslutade däremot inte speciellt bra. Med tanke på att det ändå blev seger får insatsen anses vara ganska okej.
4. Damian Balinski4Fick ta klivet upp som ordinarie förare för första gången den här säsongen. En del tvivlade kanske, men Balinski gjorde det riktigt bra och tog de poäng han skulle!
5. Niels Kristian Iversen5Missade i ett heat, fast nu förtjänar ändå kung Iversen ett toppbetyg! Efter att ha kört match två dagar i rad inför tisdagen så hade säkert många förare varit slitna, men inte Iversen!
6. Mathias Thörnblom4Sedan premiärmatchen borta mot Västervik har Thörnblom höjt sig avsevärt! Gör sitt jobb mer än godkänt, stark fyra.
7. Antonio Lindbäck2Började ganska bra och tog många oerhört viktiga poäng, fast som GP-förare kan man ändå kräva några fler poäng från en reservplats. Men poängen kommer garanterat snart ändå!

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu