;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Ett steg i rätt riktning
Match: Indianerna - Hammarby (2013-05-14)
Resultat: 47-43
Publik: 3165


Efter Indianernas brakförlust nere i Västervik var det många förare i laget som behövde höja sig ett par nivåer inför årets första hemmamatch på ICA Maxi Arena då Hammarby kom på besök. Indianerna gjorde också en betydligt bättre insats den här aftonen, men det var fortfarande några förare som inte nådde upp till sin normala standard. Det blev med andra ord en väldigt jämn match mot Hammarby, ett lag som många hade räknat bort efter deras plattmatch på hemmaplan mot Dackarna i premiäromgången.

Även om Hammarby fick klara sig utan den duktige dansken Leon Madsen (fortfarande skadad) så kom man ändå till start med ett jämnt lag med flera giftiga förare. Gästerna var dessutom heta iväg från start i många heat, vilket gjorde det svårt för Indianerna att lyckas fullt ut på en bana som såg ganska tungkörd ut när man hamnade i spruten. I matchens första heat såg Indianerna ut att kunna ta ledningen med 4-2. Antonio Lindbäck visade upp en helt annan fart än förra veckan och vann heatet ohotad, men bakom honom gick det däremot inte lika bra för Emil Sajfutdinov som gjorde debut i Indianerna. Den unge ryssen - med två raka GP-segrar i bagaget - låg länge på en tredjeplats, men på sista varvet tvärade han till för mycket så Alexander Loktajev kunde smita förbi och rädda ett oavgjort resultat.


Antonio Lindbäck hade mycket bättre fart än mot Västervik!

Kvällens andra heat slutade också oavgjort, men i tredje heatet kunde äntligen Indianerna ta ledningen i matchen med två poäng, detta efter en säker heatseger av Piotr Protasiewicz. Bakom honom tog gästernas Mikael Max hand om andraplatsen, men Joonas Kylmäkorpi la beslag på tredjeplatsen efter att ha kämpat sig förbi Artem Laguta på yttern. På de följande tre heaten körde Indianerna hem ytterligare två 4-2:or, så efter de sex inledande heaten hade man kört till sig en ledning på sex poäng, 21-15. Just då kändes det som att siffrorna skulle kunna rinna iväg, men istället kom Hammarby tillbaka och gjorde matchen jämn igen.

Indianerna hade en del lyckade heat, exempelvis det tionde, där Sajfutdinov och Balinski körde hem matchens första och enda 5-1:a. Men så fort man lyckades dra ifrån poängmässigt så var Hammarby snabba med att knapra in poängen igen. Inför det sista heatet skiljde det bara fyra poäng mellan lagen, så segern var med andra ord inte helt given för Indianerna. I just det avslutande heatet fick Piotr Protasiewicz och Niels Kristian Iversen förtroendet i Indianerna och de ställdes mot Grzegorz Walasek och Artem Laguta. Iversen bommade starten och lyckades inte heller göra någon omkörning, så istället fick Indianerna förlita sig på "Pepe". Som så många gånger förr lyckades han också prestera som bäst när det gällde som mest. Protasiewicz kom iväg bra från start, valde sedan rätt spår och körde hem heatsegern ganska enkelt före de jagande gästerna.


Piotr Protasiewicz, en kille man kan lita på!

47-43 vann Indianerna matchen med. Att det blev seger var egentligen det enda som räknades, men precis som i premiäromgången är det flera förare som fortfarande har en del att jobba på. Man kan sammanfatta matchen som ett steg i rätt riktning, men ändå inte helt perfekt.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Emil Sajfutdinov2Med tanke på omständigheterna är det egentligen starkt att komma till start över huvud taget. Visade klass i ett av heaten, men såg annars ganska vilsen ut.
2. Antonio Lindbäck3Såg mycket bättre ut än mot Västervik. Ett misslyckat heat, i övrigt ändå en godkänd insats.
3. Piotr Protasiewicz5Bara en tappad poäng. Ett skönt styrkebesked av "Pepe"!
4. Joonas Kylmäkorpi2Började faktiskt ganska bra (rent åkmässigt sett), men på grund av maskinproblem blev det för få inkörda poäng.
5. Niels Kristian Iversen3Inte riktigt lika bra som vi har vant oss vid de senaste åren, men förtjänar ändå svagt godkänt.
6. Damian Balinski3Såg precis liksom Lindbäck mycket vassare ut än förra veckan! För högre betyg hade det dock krävts någon seger i något av reservheaten.
7. Mathias Thörnblom2Såg bättre ut än senast, men borde ha kunnat ta någon mer poäng i det avslutande reservheatet.Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu