;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Indianerna missade finalen
Match: S2: Elit Vetlanda - Indianerna (2012-09-18)
Resultat: 58-32
Publik: 3014


Efter att ha vunnit den första semifinalen mot Elit Vetlanda med tio poäng (50-40) hade Indianerna en jättechans att för andra året i rad köra till sig en finalplats i SM-slutspelet. Elit Vetlanda är dock kända för att vara oerhört hemmastarka, så det skulle krävas ytterligare en riktigt bra match av Indianerna för att det skulle gå vägen. Men så blev det inte. När det gällde som mest så gjorde istället Indianerna bort sig fullständigt och åkte på sin största förlust sedan 2010.

Indianerna visste att man skulle behöva en bra start på kvällen för att få smålänningarna att bli lite nervösa, men någon bra start blev det inte, åtminstone inte med indianögon betraktat. Redan i det första heatet tog nämligen Elit Vetlanda en femetta. Efter första kurvan såg Indianerna ut att kanske kunna få med sig ett oavgjort resultat, fast Antonio Lindbäck och Hans Andersen gled ut för långt på yttern så hemmalagets Leon Madsen kunde smita förbi på innern.

Efter mardrömsstarten ökade pressen på Indianernas reservpar att göra bra ifrån sig, och de lyckades också reducera ställningen med ett par poäng sedan Rune Holta och Mathias Thörnblom kört hem en fyrtvåa. I heatet därpå tog dock Elit Vetlanda tillbaka kommandot igen sedan David Ruud och Jaroslaw Hampel kört hem en solklar femetta mot en distanserad Piotr Protasiewicz. Joonas Kylmäkorpi fick stopp efter att "Pepe" i princip kört bort framhjulet på sin lagkamrat.

Efter de tre inledande heaten hade Elit Vetlanda kört till sig en sexpoängsledning (12-6) , vilket gjorde att man totalt sett bara låg fyra poäng bakom Indianerna i den totala poängställningen. Indianerna var riktigt illa ute, men i det fjärde heatet kom ett resultat som hade kunnat bli vändningen på matchen. Niels Kristian Iversen och Rune Holta körde hem en femetta till Indianerna och plötsligt låg man bara ett par poäng bakom hemmalaget igen. Nu var förhoppningen att förarna som hade misslyckats i sina inledande heat skulle komma igång bättre, men så blev inte fallet. Istället ökade Elit Vetlanda tempot och körde över Indianerna.

Banan nere i Vetlanda bjöd som så många gånger förr på ganska tråkig speedway där det i princip inte fanns någon som helst möjlighet att vinna om man inte tog starten. Och just i startmomenten var Elit Vetlanda klart vassare än Indianerna. I nästan varje heat seglade hemmaförarna iväg och lämnade indianförarna långt bakom sig. Med ett par undantag så var det helt enkelt klasskillnad mellan lagen. De enda indianförarna som kunde bjuda på hyfsat motstånd var Niels Kristian Iversen, Rune Holta och stundtals Joonas Kylmäkorpi. I övrigt var man helt enkelt inte tillräckligt bra den här gången. Elit Vetlanda vann matchen med hela 58-32, så det är bara att gratulera seriesegrarna till finalplatsen och önska dem stort lycka till mot Piraterna eller Dackarna!

För Indianernas del hade det räckt med 41 inkörda poäng för att gå till final. Den gränsen hade man klarat av i årets samtliga matcher inför ödeskvällen i Vetlanda, men då kom alltså det stora bottennappet som innebär att 2012 års elitseriesäsong nu är över för Indianerna. Totalt sett slutade Indianerna fyra, något som trots allt får anses som ganska okej med tanke på den dåliga starten man fick på säsongen. Ett tag låg Indianerna i botten och fick kriga för att inte åka ur serien. Sedan växte man sig långsamt starkare och tog sig slutligen nästan (nåja) till final. Nu är det bara att börja ladda inför nästa säsong!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Antonio Lindbäck0Har visat kanonfin form den senaste tiden, men den här kvällen var den som bortblåst. Var kanske långsamast av alla.
2. Hans Andersen1Brukar ha svårt att ta poäng i Vetlanda, och den här kvällen var inget undantag.
3. Piotr Protasiewicz0Riktigt svag insats av "Pepe". Sämsta insatsen för i år.
4. Joonas Kylmäkorpi2En av få indianer som hängde med åkmässigt, men fick för många femettor i baken för att få godkänt.
5. Niels Kristian Iversen4Kung Iversen gjorde sitt jobb. Men han var för ensam.
6. Mathias Thörnblom2Skulle ha behövt slå Lindqvist i det sista reservheatet för att få godkänt, men körde annars bra.
7. Rune Holta3Betydligt bättre insats än senast nere i Vetlanda. Förtjänar godkänt.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu