;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Fördel Hammarby efter första "halvlek"
Match: K1: Hammarby - Indianerna (2012-08-28)
Resultat: 46-44
Publik: 2414


Inför den första kvartsfinalen mellan Hammarby och Indianerna uppstod en del frågetecken kring Stockholmsklubbens laguppställning sedan Dennis Andersson tyvärr bröt ett lårben i samband med en polsk ligamatch under den gångna helgen. Hammarby meddelade snabbt att de hade för avsikt att köra R/R för Andersson (vilket innebär att de andra förarna i truppen får köra hans heat). Kruxet med det hela var att Hammarby i så fall skulle undgå den obligatoriska regeln som säger att man ska ha en svensk U21-förare med i laget som ska köra minst tre heat utan att ersättas av någon annan förare.

Under tisdagsmorgonen bekräftade Hammarby därför att man lät stryka polacken Kamil Brzozowski till förmån för sin andre svenske U21-förare, Alexander Edberg. Problemet var således ur världen, fast man kan ändå fråga sig om det var särskilt smart att ge en skadad förare - som knappt lyckades ta sig runt banan - starttillstånd. För ungefär en månad sedan råkade nämligen Edberg också ut för en otäck krasch där han ådrog sig flera skador, bland annat en bruten fot. Enligt media skulle det ta upp till tre eller fyra månader att bli helt återställd, men det blev alltså betydligt kortare rehabiliteringstid än så.

När alla frågetecken hade klarats upp så kunde äntligen matchen dra igång och Indianerna öppnade tillställningen riktigt starkt. I det första heatet körde Rune Holta och Antonio Lindbäck hem en 4-2:a mot Magnus Zetteström och Grzegorz Walasek, och i heatet därpå fyllde Joonas Kylmäkorpi och Mathias Thörnblom på med ytterligare en 4-2:a. I det fjärde och sjätte heatet körde Indianerna därtill in två 5-1:or vilket gjorde att man hade kopplat ett starkt grepp om ledningen med siffrorna 13-23.

Efter de sex inledande heaten på matchen talade i princip allt för att Indianerna skulle gå mot en förhållandevis säker seger, men i kraft av ett par lyckade toppningar kom Hammarby snabbt in i matchen igen. Två raka 5-1:or till hemmalaget innebar att det plötsligt bara skiljde två poäng lagen emellan! Värt att notera är att Niels Kristian Iversen, inför det åttonde heatet, blev utesluten för att inte ha varit startberedd, ett domslut som kändes väldigt tveksamt.

I det avslutande heatet innan pausvilan lyckades Indianerna utöka ledningen igen efter en 5-1:a signerad av nyss nämnde Iversen och Thörnblom. Just Thörnblom svarade förövrigt för en imponerande insats då han säkrade andraplatsen efter att fräckt ha kört om Grzegorz Walasek. Inför de fem avslutande heaten hade Indianerna ledningen med siffrorna 27-33. Man hade allt i egna händer, men efter pausen och det avslutande reservheatet föll Indianerna mer eller mindre ihop som ett korthus. Antonio Lindbäck gjorde visserligen en väldigt bra avslutning och bjöd publiken på flera grymma omkörningar, men i övrigt startade indianförarna alldeles för dåligt och hängde inte med åkmässigt. Walasek, Miedzinski och Gollob i Hammarby körde däremot på toppen av sin kapacitet, och i princip själva såg den trio till att hemmalaget gick segrande ur striden med 46-44.

Inför nästa veckas returmatch på ICA Maxi Arena i Kumla är förutsättningarna därmed solklara. Indianerna måste vinna med mer än två poäng för att slå ut Hammarby och ta sig till semifinal. Men det kommer bli en väldigt tuff uppgift! Många av Hammarbyförarna har som bekant kört för Indianerna tidigare, så de flesta känner därmed till banan väldigt väl. Det gäller helt enkelt att Indianerna rycker upp sig och presterar bättre i nästa vecka.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Antonio Lindbäck4Klart bäst i Indianerna den här kvällen. En väldigt bra tävling rakt igenom.
2. Rune Holta3Inledde bra med två heatsegrar men avslutade också svagt.
3. Piotr Protasiewicz1Gör sin sämsta match för året.
4. Hans Andersen1För dålig iväg från start och ingen vidare fart.
5. Niels Kristian Iversen2Vi har blivit bortskämda med att Iversen räddar Indianerna när det hettar till i slutskedet av matcherna, men den här kvällen funkade det helt enkelt inte.
6. Mathias Thörnblom4Svarar åter igen för en mycket bra match! Levererar mer än vad man kan begära.
7. Joonas Kylmäkorpi3Godkänd comeback. Inledde väldigt starkt, men avslutade liksom Holta med två mindre bra heat där han saknade fart.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu