;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Fördel Hammarby efter första "halvlek"
Match: K1: Hammarby - Indianerna (2012-08-28)
Resultat: 46-44
Publik: 2414


Inför den första kvartsfinalen mellan Hammarby och Indianerna uppstod en del frÄgetecken kring Stockholmsklubbens laguppstÀllning sedan Dennis Andersson tyvÀrr bröt ett lÄrben i samband med en polsk ligamatch under den gÄngna helgen. Hammarby meddelade snabbt att de hade för avsikt att köra R/R för Andersson (vilket innebÀr att de andra förarna i truppen fÄr köra hans heat). Kruxet med det hela var att Hammarby i sÄ fall skulle undgÄ den obligatoriska regeln som sÀger att man ska ha en svensk U21-förare med i laget som ska köra minst tre heat utan att ersÀttas av nÄgon annan förare.

Under tisdagsmorgonen bekrÀftade Hammarby dÀrför att man lÀt stryka polacken Kamil Brzozowski till förmÄn för sin andre svenske U21-förare, Alexander Edberg. Problemet var sÄledes ur vÀrlden, fast man kan ÀndÄ frÄga sig om det var sÀrskilt smart att ge en skadad förare - som knappt lyckades ta sig runt banan - starttillstÄnd. För ungefÀr en mÄnad sedan rÄkade nÀmligen Edberg ocksÄ ut för en otÀck krasch dÀr han Ädrog sig flera skador, bland annat en bruten fot. Enligt media skulle det ta upp till tre eller fyra mÄnader att bli helt ÄterstÀlld, men det blev alltsÄ betydligt kortare rehabiliteringstid Àn sÄ.

NÀr alla frÄgetecken hade klarats upp sÄ kunde Àntligen matchen dra igÄng och Indianerna öppnade tillstÀllningen riktigt starkt. I det första heatet körde Rune Holta och Antonio LindbÀck hem en 4-2:a mot Magnus Zetteström och Grzegorz Walasek, och i heatet dÀrpÄ fyllde Joonas KylmÀkorpi och Mathias Thörnblom pÄ med ytterligare en 4-2:a. I det fjÀrde och sjÀtte heatet körde Indianerna dÀrtill in tvÄ 5-1:or vilket gjorde att man hade kopplat ett starkt grepp om ledningen med siffrorna 13-23.

Efter de sex inledande heaten pÄ matchen talade i princip allt för att Indianerna skulle gÄ mot en förhÄllandevis sÀker seger, men i kraft av ett par lyckade toppningar kom Hammarby snabbt in i matchen igen. TvÄ raka 5-1:or till hemmalaget innebar att det plötsligt bara skiljde tvÄ poÀng lagen emellan! VÀrt att notera Àr att Niels Kristian Iversen, inför det Ättonde heatet, blev utesluten för att inte ha varit startberedd, ett domslut som kÀndes vÀldigt tveksamt.

I det avslutande heatet innan pausvilan lyckades Indianerna utöka ledningen igen efter en 5-1:a signerad av nyss nÀmnde Iversen och Thörnblom. Just Thörnblom svarade förövrigt för en imponerande insats dÄ han sÀkrade andraplatsen efter att frÀckt ha kört om Grzegorz Walasek. Inför de fem avslutande heaten hade Indianerna ledningen med siffrorna 27-33. Man hade allt i egna hÀnder, men efter pausen och det avslutande reservheatet föll Indianerna mer eller mindre ihop som ett korthus. Antonio LindbÀck gjorde visserligen en vÀldigt bra avslutning och bjöd publiken pÄ flera grymma omkörningar, men i övrigt startade indianförarna alldeles för dÄligt och hÀngde inte med ÄkmÀssigt. Walasek, Miedzinski och Gollob i Hammarby körde dÀremot pÄ toppen av sin kapacitet, och i princip sjÀlva sÄg den trio till att hemmalaget gick segrande ur striden med 46-44.

Inför nÀsta veckas returmatch pÄ ICA Maxi Arena i Kumla Àr förutsÀttningarna dÀrmed solklara. Indianerna mÄste vinna med mer Àn tvÄ poÀng för att slÄ ut Hammarby och ta sig till semifinal. Men det kommer bli en vÀldigt tuff uppgift! MÄnga av Hammarbyförarna har som bekant kört för Indianerna tidigare, sÄ de flesta kÀnner dÀrmed till banan vÀldigt vÀl. Det gÀller helt enkelt att Indianerna rycker upp sig och presterar bÀttre i nÀsta vecka.

Indianförarnas betyg: (1-5 dÀr fem Àr bÀst)
1. Antonio LindbÀck4Klart bÀst i Indianerna den hÀr kvÀllen. En vÀldigt bra tÀvling rakt igenom.
2. Rune Holta3Inledde bra med tvÄ heatsegrar men avslutade ocksÄ svagt.
3. Piotr Protasiewicz1Gör sin sÀmsta match för Äret.
4. Hans Andersen1För dÄlig ivÀg frÄn start och ingen vidare fart.
5. Niels Kristian Iversen2Vi har blivit bortskÀmda med att Iversen rÀddar Indianerna nÀr det hettar till i slutskedet av matcherna, men den hÀr kvÀllen funkade det helt enkelt inte.
6. Mathias Thörnblom4Svarar Äter igen för en mycket bra match! Levererar mer Àn vad man kan begÀra.
7. Joonas KylmÀkorpi3GodkÀnd comeback. Inledde vÀldigt starkt, men avslutade liksom Holta med tvÄ mindre bra heat dÀr han saknade fart.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu