;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Årets första bortaseger!
Match: Vargarna - Indianerna (2012-06-26)
Resultat: 43-47
Publik: 1458


Inför bortamatchen mot tabelljumbon Vargarna hade inte Indianerna vunnit en enda bortamatch. När de båda lagen drabbades samman i Kumla i samband med seriepremiären var det Vargarna som segrade, men därefter har dock Norrköpingslaget åkt på sex raka förluster. När det var dags för returmöte lagen emellan hade Indianerna med andra ord ett ganska fint läge att kunna ta revansch mot ett lag som förmodligen inte hade självförtroendet på topp.

När matchen drog igång såg det dock inte speciellt bra ut för Indianernas del. I det första heatet körde Joonas Kylmäkorpi in i tejpen och blev utesluten. Och i omstarten kunde Vargarna köra hem en femetta. Vargarna såg riktigt vassa ut inledningsvis medan flera av indianförarna såg vilsna ut och gled ut för långt i kurvorna vilket gjorde det enkelt för Vargarna att passera. Efter en femetta till vargarna i det femte heatet hade hemmalaget kört till sig en betryggande åttapoängsledning (19-11). Det såg med andra ord ut att bli ytterligare en bortaförlust för Indianernas del.


Vargarna på väg mot en femetta

När man kommit ungefär halvvägs in i matchen började dock matchen få en ny vändning. I det sjunde heatet körde Indianerna hem en fyrtvåa sedan Niels Kristian Iversen besegrat Peter Karlsson. "PK" tog starten och såg ett tag ut att gå mot seger, men Iversen byggde upp fart och kunde efter ett par varv flyga förbi Karlsson på yttern. En riktigt fräck manöver som man inte får se alltför ofta på den knixiga och smala ovalen i Norrköping. Bakom dessa båda kunde intoppade Hans Andersen även hålla ex-indianen Bjarne Pedersen bakom sig. I heatet därpå toppade Indianerna in Iversen tillsammans med Piotr Protasiewicz, och de körde tillsammans hem Indianernas första femetta. Helt plötsligt hade Indianerna bara två poäng upp till Vargarna!

I kvällens nionde heat bjöds publiken på ännu en riktigt tuff duell där Nicki Pedersen och Hans Andersen slogs om segern. Pedersen brukar mer eller mindre vara oslagbar när han kommer iväg först, men Andersen hade gett sig tusan på att besegra sin landsman. Andersen byggde - liksom Iversen - upp fat på yttern och kunde på sista varvet pressa sig förbi Pedersen och rädda ett oavgjort resultat. I det sista heatet före pausvilan körde dessutom Protasiewicz och Kenneth Bjerre hem en solklar femetta till Indianerna, så inför avslutningen var det istället Indianerna som hade tagit ledningen med siffrorna 29-31.


Hans Andersen kämpade sig förbi Nicki Pedersen i det nionde heatet.

Efter pausvilan körde Vargarna hem en fyrtvåa och kvitterade ställningen. Med bara tre heat kvar av matchen var ställningen fortfarande oavgjord, men i det trettonde heatet lyckades Indianerna åter igen köra till sig en liten ledning. Antonio Lindbäck och Kylmäkorpi hade dittills haft en ganska nattsvart afton, men nu visade åtminstone Lindbäck upp en helt annan fart än tidigare och vann heatet enkelt efter att snyggt ha tagit sig förbi Bjarne Pedersen på yttern. Bakom dessa lyckades även Kylmäkorpi rädda tredjeplatsen före Peter Kildemand. I det näst sista heatet körde Indianerna hem ytterligare en fyrtvåa sedan Protasiewicz besegrat Nicki Pedersen. Iversen räddade den sista poängen efter att ha kämpat sig om Peter Karlsson.

Inför det sista heatet hade Indianerna kört till sig en fyrapoängsledning med siffrorna 40-44. För att säkra segern i matchen behövde man med andra ord "bara" undvika en femetta i baken. Men i just det avslutande heatet kom Vargduon Bjarne och Nicki Pedersen iväg som etta och tvåa. Protasiewicz fick stopp efter ett par varv, men till alla tillresta indianfans jubel lyckades Iversen runda Bjarne och ta sig upp på andraplatsen. Hade han "säkrat" den platsen så hade det räckt för att säkra segern i matchen, men Iversen slutade inte att gasa. Han ville ha revansch på Nicki Pedersen, som han dittills inte lyckats besegra. Iversen jagade stenhårt och precis i samband med målgången lyckades han passera den trefaldige världsmästaren! Indianerna vann därmed matchen med 43-47. Årets första bortaseger var därmed ett faktum, och för Vargarnas del blev det den sjunde raka förlusten. Vargarna kunde dock trösta sig lite med att de fick med sig bonuspoängen i och med att de vann den första matchen med 42-48.


Iversen är bäst när det gäller som mest! Tog sig förbi båda Vargarna i heat 15.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Joonas Kylmäkorpi2Hade en strulig kväll med ett fall och en T/T-uteslutning, men tog i alla fall ett par viktiga poäng.
2. Hans Andersen4Kämpade föredömligt och svarade för en av kvällens omkörningar när han rundade Nicki Pedersen.
3. Niels Kristian Iversen5Iversen fortsätter att vara elitseriens kung. Tappade visserligen ett par poäng, men när det gällde som mest var Iversen som bäst.
4. Antonio Lindbäck2Ingen kul inledning på matchen, men det avslutande heatet såg riktigt bra ut!
5. Piotr Protasiewicz4"PePe" svarade för ytterligare en väldigt stabil insats. Bortsett från det sista heatet en nästan perfekt kväll.
6. Mathias Thörnblom3Gör ett riktigt bra jobb även ikväll. Tar poängen han ska ta trots att han har betydligt mindre erfarenhet än hemmaförarna.
7. Kenneth Bjerre20,3,0,2*,0... Lite för mycket upp och ner helt enkelt. Måste höja lägstanivån.

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu