;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Efter regn kommer väghyveln
Match: Indianerna - Västervik (2012-07-31)
Resultat: 54-36
Publik: 2484


Tisdagens match mellan Indianerna och Västervik var oerhört viktig för båda lagen. Inför kvällen låg Indianerna exempelvis bara tre poäng före seriejumbon Vargarna, så för att försäkra sig om att behålla slutspelsplatsen var man piskade till att vinna. En stund innan matchen skulle ha startat kom ett par rejäla regnskurar som gjorde att man fick kalla in en väghyvel som kunde dra bort det blöta materialet från banan. När banfunktionärerna hade slitit klart för att få ovalen i kördugligt skick så kändes det ganska ovisst vilket lag som skulle tjäna mest på att banan förmodligen inte skulle vara som den brukar vid soligt väder. Indianerna fick hur som helst en riktig smakstart på matchen efter en överlägsen femetta i det första heatet av Hans Andersen och Antonio Lindbäck.

Efter den fina starten i det inledande heatet ryckte dock Västervik upp sig snabbt och körde hem två raka fyrtvåor som utjämnade ställningen till 9-9. Därefter stod matchen ganska länge och vägde. Hans Andersen och Antonio Lindbäck återgav Indianerna ledningen efter en ny femetta i det sjunde heatet, men efter nio körda heat hade ändå Indianerna bara en ledning på två poäng. För att få med sig alla tre poäng från matchen behövde Indianerna vinna med mer än sex poäng, så man var i stort behov av att utöka ledningen. Och som på beställning lyckades Indianerna göra ett litet ryck i det sista heatet före paus sedan Hans Andersen körde hem sin tredje raka heatseger för aftonen. Bakom honom gjorde Rune Holta bra ifrån sig också och fullbordade en femetta som gav Indianerna ledningen med 33-27.


Andersen och Holta på väg mot en femetta!

Efter det tionde heatet började åter igen regnet vräka ner över ICA Maxi Arena och det såg ett tag tveksamt ut om man skulle kunna fullfölja matchen. Men regnet avtog tillslut och banpersonalen fick åter igen slita hårt för att få ordning på banan och köra bort all lera. Tävlingen blev i och med detta ganska försenad, men efter en stunds arbete såg banan bra ut igen och matchen kunde fortsätta! I och med de nya förutsättningarna kändes det åter igen ovisst vilket lag som skulle gynnas mest, men rent resultatmässigt var det nog Indianerna. Rune Holta och Mathias Thörnblom körde hem en femetta i det andra och avslutande reservheatet, och i två av de tre följande heaten körde Indianerna hem ytterligare två femettor!

Inför det avslutande heatet hade Indianerna kört till sig en ledning med siffrorna 51-33. Med andra ord var segern och bonuspoängen redan säkrad! Men det fanns fortfarande en del spänning kvar i matchen, skulle Hans Andersen klara av att köra hem full pott genom att vinna det sista heatet? Ett snabbt svar på frågan är; ja. Andersen var kvick iväg från start och gjorde sedan processen kort med de resterande förarna. Heatet slutade oavgjort men själva matchen vann Indianerna med 54-36.


Hans Andersen körde hem full pott, kvällens kung!

I och med de tre poängen man körde till sig behåller Indianerna fjärdeplatsen i tabellen, och med bara två omgångar kvar att köra har man nu fyra poängs försprång ner till Västervik, som fortfarande innehar den allra sista slutspelsmatchen. Det ser med andra ord ganska ljust ut igen för Indianerna!


Indianerna - på väg mot slutspel!

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Hans Andersen5Gör sin bästa match på länge. Kvällens kung!
2. Antonio Lindbäck4Körde riktigt bra hela kvällen. En plump i det sista heatet, annars hade det blivit en femma.
3. Piotr Protasiewicz4Stabil och bra insats som vanligt, bjöd även på ett par fräcka omkörningar.
4. Joonas Kylmäkorpi2Hade ingen vidare fart den här kvällen.
5. Niels Kristian Iversen4Inte lika vass som vi har blivit vana vid, men 9 pinnar på 4 heat är fullt godkänt!
6. Rune Holta3Kom inte iväg från start i de första heaten men körde riktigt bra sen. På gränsen till en fyra.
7. Mathias Thörnblom3Börjar leverara allt mer poäng nu. Kör rutinerat trots att han egentligen inte har så mycket rutin. Bra kört!

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu