;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ ćr): 170:-
Ungdom (16-18 ćr): 80:-
Barn (0-15 ćr): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa mćnadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Andra raka hemmaförlusten
Match: Indianerna - Piraterna (2012-07-17)
Resultat: 44-46
Publik: 4173


Inför hemmamatchen mot Piraterna hade Indianerna bÄde vunnit och förlorat tvÄ stycken hemmamatcher. Man lÄg pÄ en knepig position i tabellen med bara en poÀng ner till nÀstjumbon Valsarna, sÄ de tre poÀngen som stod pÄ spel under tisdagskvÀllen var med andra ord oerhört viktiga för Indianerna. De 4173 ÄskÄdarna som letat sig ut till ICA Maxi Arena fick se Indianerna inleda pÄ ett riktigt bra sÀtt med tvÄ raka fyrtvÄor. I det första heatet rundade Joonas KylmÀkorpi hela fÀltet ut genom första böj, och i det andra heatet pressade sig Antonio LindbÀck förbi Grzegorz Zengota efter en ganska tuff duell.

I kvÀllens tredje heat kvitterade dock Piraterna stÀllningen direkt efter en sÀker femetta av Greg Hancock och Linus Sundström. I samband med starten fick Piotr Protasiewicz stopp, och Simon Gustafsson, som fick förtroendet att köra sin första match pÄ ganska mÄnga omgÄngar, gick ut alldeles för lÄngt i första böj och hade dÀrefter inte en chans att köra om nÄgon av gÀsterna. Ett par heat senare kontrade emellertid Indianerna med sin första femetta för aftonen, och efter ytterligare en femetta i det nionde heatet sÄ hade man till hemmapublikens jubel kört till sig en sexpoÀngsledning.


Indianerna pÄ vÀg mot en femetta i heat 9.

En sexpoÀngsledning innebÀr som bekant att det jagande laget har rÀtt att börja toppa. Den möjligheten tog Piraterna direkt i det tionde heatet, och gÀsternas stjÀrnduo Chris Holder och Greg Hancock körde dÄ hem en ganska enkel femetta till gÀsterna. Joonas KylmÀkorpi var hyfsat bra ivÀg frÄn start, men liksom en del andra förare gick han ut för lÄngt pÄ yttern i första böj och blev sedan stÀngd av de bÄda Piraterna. Inför de fem avslutande heaten hade dÀrmed Indianernas ledning krympt till bara tvÄ poÀng.

I det elfte och avslutande reservheatet spelade domaren en ganska avgörande roll för matchens utgÄng sedan han valde att utesluta Antonio LindbÀck för att ha orsakat tvÄ "ojÀmna starter" under en och samma match. I ett heat dÀr Indianerna hade haft goda möjligheter att dryga ut ledningen med ett par poÀng fick istÀllet Piraterna öppen gata att köra hem sin tredje femetta för kvÀllen, och dÀrmed hade Àven gÀsterna tagit ledningen för första gÄngen i matchen. En rent personlig Äsikt Àr att det hade varit roligare att se det aktuella heatet avgöras pÄ banan istÀllet för i domartornet. Publik som betalar entrepengar för att se underhÄllande speedway hÄller sÀkerligen ocksÄ med om det. Farliga körningar som vi fÄtt se de tvÄ senaste hemmamatcherna dÀr indianförare bÄde har blivit pÄkörda och utkörda i planket, det har dÀremot domarna blundat för helt och hÄllet...


LindbÀck blev utesluten för att ha startat för snabbt...

Efter att ha tagit ledningen i matchen utökade Piraterna ledningen direkt med en fyrtvÄa i det tolfte heatet. Indianerna kontrade dock med en fyrtvÄa till hemmalaget i det trettonde heatet sedan Piotr Protasiewicz lyckats runda samtliga förare i andra böj. Rune Holta höll Àven tredjeplatsen bakom Grzegorz Zengota, sÄ inför de tvÄ avslutande heaten hade Piraterna bara en tvÄpoÀngsledning med sig. För att Indianerna skulle kunna vÀnda pÄ matchen var man dock tvungna att fÄ stopp pÄ Piraternas Holder och Hancock, som bÄda tvÄ hade kört hem full pott dittills. Niels Kristian Iversen lyckades med detta. Han vann de tvÄ avslutande heaten, men varken KylmÀkorpi eller Protasiewicz mÀktade med att göra detsamma. De tvÄ sista heaten slutade alltsÄ oavgjort och Piraterna vann dÀrmed matchen med 44-46.

Som tur var för Indianernas del förlorade de nÀrmast jagande lagen Àven sina matcher, sÄ Indianerna Àr fortfarande kvar pÄ slutspelsplats med en poÀngs marginal ner till nÀstjumbon. Men nu nÀr det bara ÄterstÄr fyra omgÄngar sÄ har man satt sig i en pressad situation dÀr man Àr piskade till att vinna ganska sÄ snart för att inte missa slutspel. NÀsta veckas bortamatch mot Valsarna kommer bli en riktig ödesmatch.


Iversen var den enda indianen som kunde besegra Hancock & Holder.

Indianförarnas betyg: (1-5 dÀr fem Àr bÀst)
1. Joonas KylmÀkorpi2Inledde bra, men gick ut för lÄngt pÄ yttern i sina avslutande tvÄ heat. Det blev kostsamt.
2. Rune Holta3Tog mindre poÀng Àn senast, men rent ÄkmÀssigt sÄg det dÀremot bÀttre ut Àn mot Vetlanda.
3. Piotr Protasiewicz3En svag trea. Gör tre riktigt bra heat, men i tuffa matcher som mot Piraterna har man inte rÄd med maskinstrul.
4. Simon Gustafsson1Var möjligen övertaggad. Hur som helst tog Simon tyvÀrr inte chansen att visa hur bra han egentligen Àr. Startade dÄligt och var aldrig nÀra att Äka om nÄgon.
5. Niels Kristian Iversen4Iversen Àr kung och fortsatt bÀst nÀr det gÀller, men han sjÀlv kan inte rÀdda Indianerna nÀr det hettar till i slutskedet av matcherna.
6. Antonio LindbÀck4SÄg riktigt vass ut under hela matchen bortsett frÄn det Ättonde heatet. Blev ocksÄ bestraffad för att vara för snabb ivÀg frÄn start.
7. Mathias Thörnblom2En poÀng till hade behövts för att nÄ godkÀnt. MÄste bli bÀttre pÄ att starta!

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu