;
Start | Nyheter | Lagen | Kalender & Resultat | Klubbinfo | Arenan | Historik | 600-klubben | Servicegrupp | Länkar | Webbutiken | Support | Press

Nästa match
VS
Smederna Indianerna
Eskilstuna
Klockan: 19:00
Datum: 2016-06-28

Entrepriser 2016 (elitserien)
Vuxen (18+ år): 170:-
Ungdom (16-18 år): 80:-
Barn (0-15 år): fri entré.
Parkering: gratis.
Läktarplats: 40:-

Nästa månadsmöte
Datum: 15 augusti
Tid: 19,00
Plats: Klubbstugan


Nästa match - Elit B
ICA Maxi Arena
Klockan:
Datum:

Andra raka hemmaförlusten
Match: Indianerna - Piraterna (2012-07-17)
Resultat: 44-46
Publik: 4173


Inför hemmamatchen mot Piraterna hade Indianerna både vunnit och förlorat två stycken hemmamatcher. Man låg på en knepig position i tabellen med bara en poäng ner till nästjumbon Valsarna, så de tre poängen som stod på spel under tisdagskvällen var med andra ord oerhört viktiga för Indianerna. De 4173 åskådarna som letat sig ut till ICA Maxi Arena fick se Indianerna inleda på ett riktigt bra sätt med två raka fyrtvåor. I det första heatet rundade Joonas Kylmäkorpi hela fältet ut genom första böj, och i det andra heatet pressade sig Antonio Lindbäck förbi Grzegorz Zengota efter en ganska tuff duell.

I kvällens tredje heat kvitterade dock Piraterna ställningen direkt efter en säker femetta av Greg Hancock och Linus Sundström. I samband med starten fick Piotr Protasiewicz stopp, och Simon Gustafsson, som fick förtroendet att köra sin första match på ganska många omgångar, gick ut alldeles för långt i första böj och hade därefter inte en chans att köra om någon av gästerna. Ett par heat senare kontrade emellertid Indianerna med sin första femetta för aftonen, och efter ytterligare en femetta i det nionde heatet så hade man till hemmapublikens jubel kört till sig en sexpoängsledning.


Indianerna på väg mot en femetta i heat 9.

En sexpoängsledning innebär som bekant att det jagande laget har rätt att börja toppa. Den möjligheten tog Piraterna direkt i det tionde heatet, och gästernas stjärnduo Chris Holder och Greg Hancock körde då hem en ganska enkel femetta till gästerna. Joonas Kylmäkorpi var hyfsat bra iväg från start, men liksom en del andra förare gick han ut för långt på yttern i första böj och blev sedan stängd av de båda Piraterna. Inför de fem avslutande heaten hade därmed Indianernas ledning krympt till bara två poäng.

I det elfte och avslutande reservheatet spelade domaren en ganska avgörande roll för matchens utgång sedan han valde att utesluta Antonio Lindbäck för att ha orsakat två "ojämna starter" under en och samma match. I ett heat där Indianerna hade haft goda möjligheter att dryga ut ledningen med ett par poäng fick istället Piraterna öppen gata att köra hem sin tredje femetta för kvällen, och därmed hade även gästerna tagit ledningen för första gången i matchen. En rent personlig åsikt är att det hade varit roligare att se det aktuella heatet avgöras på banan istället för i domartornet. Publik som betalar entrepengar för att se underhållande speedway håller säkerligen också med om det. Farliga körningar som vi fått se de två senaste hemmamatcherna där indianförare både har blivit påkörda och utkörda i planket, det har däremot domarna blundat för helt och hållet...


Lindbäck blev utesluten för att ha startat för snabbt...

Efter att ha tagit ledningen i matchen utökade Piraterna ledningen direkt med en fyrtvåa i det tolfte heatet. Indianerna kontrade dock med en fyrtvåa till hemmalaget i det trettonde heatet sedan Piotr Protasiewicz lyckats runda samtliga förare i andra böj. Rune Holta höll även tredjeplatsen bakom Grzegorz Zengota, så inför de två avslutande heaten hade Piraterna bara en tvåpoängsledning med sig. För att Indianerna skulle kunna vända på matchen var man dock tvungna att få stopp på Piraternas Holder och Hancock, som båda två hade kört hem full pott dittills. Niels Kristian Iversen lyckades med detta. Han vann de två avslutande heaten, men varken Kylmäkorpi eller Protasiewicz mäktade med att göra detsamma. De två sista heaten slutade alltså oavgjort och Piraterna vann därmed matchen med 44-46.

Som tur var för Indianernas del förlorade de närmast jagande lagen även sina matcher, så Indianerna är fortfarande kvar på slutspelsplats med en poängs marginal ner till nästjumbon. Men nu när det bara återstår fyra omgångar så har man satt sig i en pressad situation där man är piskade till att vinna ganska så snart för att inte missa slutspel. Nästa veckas bortamatch mot Valsarna kommer bli en riktig ödesmatch.


Iversen var den enda indianen som kunde besegra Hancock & Holder.

Indianförarnas betyg: (1-5 där fem är bäst)
1. Joonas Kylmäkorpi2Inledde bra, men gick ut för långt på yttern i sina avslutande två heat. Det blev kostsamt.
2. Rune Holta3Tog mindre poäng än senast, men rent åkmässigt såg det däremot bättre ut än mot Vetlanda.
3. Piotr Protasiewicz3En svag trea. Gör tre riktigt bra heat, men i tuffa matcher som mot Piraterna har man inte råd med maskinstrul.
4. Simon Gustafsson1Var möjligen övertaggad. Hur som helst tog Simon tyvärr inte chansen att visa hur bra han egentligen är. Startade dåligt och var aldrig nära att åka om någon.
5. Niels Kristian Iversen4Iversen är kung och fortsatt bäst när det gäller, men han själv kan inte rädda Indianerna när det hettar till i slutskedet av matcherna.
6. Antonio Lindbäck4Såg riktigt vass ut under hela matchen bortsett från det åttonde heatet. Blev också bestraffad för att vara för snabb iväg från start.
7. Mathias Thörnblom2En poäng till hade behövts för att nå godkänt. Måste bli bättre på att starta!

Skribent: Link

Indianerna - Elitserien
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Indianerna - Elit B
2016
2015
2014

Indianerna - Division 1
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006© Indianerna Speedway 2014 - Kontakta kansliet: kansli@indianerna.nu